Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ήπειρος

Με αυτά τα όπλα έσπειραν τον τρόμο στα ΕΛΤΑ οι ληστές (pics)

listia elta 1Εξιχνιάσθηκε η ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε την Παρασκευή σε κατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ.) στο Καναλλάκι Πρέβεζας.

Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης σε δασώδη περιοχή της Κληματιάς Ιωαννίνων, ένας 28χρονος Αλβανός κακοποιός, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως δράστης της ληστείας ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των συνεργών του.

Στη διακλαδική επιχείρηση συμμετείχε προσωπικό της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Ηπείρου, του Κλάδου Αλλοδαπών & Συνόρων, ειδικές αστυνομικές δυνάμεις της Ε.Κ.Α.Μ. και εξειδικευμένοι αστυνομικοί σε εντοπισμό ιχνών.

Αναλυτικότερα, το πρωί της Παρασκευής, δύο δράστες εισήλθαν σε κατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ.), στο Καναλλάκι Πρέβεζας, έχοντας στην κατοχή τους πιστόλια και δύο χειροβομβίδες και αφού ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και τους πελάτες που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο χώρο, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ περίπου. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, όπου τους ανέμεναν οι δύο συνεργοί τους και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στο πλαίσιο επισταμένων ερευνών και αναζητήσεων, εντοπίστηκε από αστυνομικούς προχθές το μεσημέρι στην παλαιά Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας, το αυτοκίνητο διαφυγής των δραστών, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα. Μετά από αστυνομική καταδίωξη, το όχημα εγκαταλείφθηκε από τους δράστες, οι οποίοι τράπηκαν πεζοί σε φυγή.

Έπειτα από εκτεταμένες έρευνες, συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα σε δασώδη περιοχή του χωριού Κληματιάς, ένας από τους δύο δράστες. Πρόκειται για έναν 28χρονο Αλβανό, για τον οποίο εξακριβώθηκε η συμμετοχή του στη ληστεία στα ΕΛ.ΤΑ. στο Καναλλάκι Πρέβεζας.

Από τον έλεγχο των στοιχείων του 28χρονου προέκυψε επίσης ότι, είχε αποφυλακιστεί πριν έξι μήνες περίπου περίπου, από το Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου, εκτίοντας ποινή κάθειρξης για ληστεία σε βάρος ημεδαπού, που έγινε το 2009 στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά την εξερεύνηση του οχήματος των δραστών από το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, βρέθηκε και κατασχέθηκε βαρύς οπλισμός και συγκεκριμένα:

  • δύο πολεμικά τυφέκια Kalashnikov , με τρεις γεμιστήρες
  • ένα πιστόλι, διαμετρήματος 0.22 mm , με γεμιστήρα
  • δύο χειροβομβίδες αμυντικού τύπου ( F 1)
  • δύο πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδων (πυροκροτητές).
  • Το αυτοκίνητο των δραστών, που ανήκει σε 38χρονο που αναζητείται, κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για τον εντοπισμό των συνεργών του και την πλήρη διερεύνηση της εγκληματικής τους δράσης

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσπρωτία

Συνελήφθησαν, χθες (04-11-2013) σε διαφορετικές περιπτώσεις, στα πλαίσια συστηματικών ελέγχων για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης, στην Ηγουμενίτσα και στο Καναλλάκι Πρέβεζας, από αστυνομικούς της...

Ήπειρος

Στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών και της παράνομης κατοχής όπλων, διενεργήθηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο σε διάφορες περιοχές της...

Θεσπρωτία

Συνελήφθη, το Σάββατο (17-08-2012) τα ξημερώματα στην Ψάκα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς Θεσπρωτίας, 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για απόπειρα διάρρηξης καφενείου...

Πρέβεζα

Στις 26-07-2013 το βράδυ στο Καναλλάκι Πρέβεζας, επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε 75χρονος ημεδαπός, παρέσυρε  77χρονο ημεδαπό, που κινούνταν πεζός, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC