Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Άρτα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα από το Επιμελητήριο Άρτας

επιμελητηριο ΑρταςΜε ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Ιανουαρίου, η ενημερωτική ημερίδα για τα Τοπικά Σχέδια Απασχόλησης του νομού Άρτας, που διοργάνωσε η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ» στο Συνεδριακό Μέγαρο του Επιμελητηρίου Άρτας. Οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να θέσουν ερωτήσεις και να ζητήσουν διευκρινίσεις, από τους εκπροσώπους της Αναπτυξιακής Σύμπραξης για τις δράσεις του προγράμματος, την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, τις προϋποθέσεις συμμετοχής και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.Στην έναρξη της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστος Παπάζογλου απηύθυνε  χαιρετισμό τονίζοντας ότι τα Τοπικά Σχέδια Απασχόλησης, αποτελούν μια από τις πιο σημαντικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει να υλοποιήσει το Επιμελητήριο Άρτας, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα ακολουθήσει σειρά ανάλογων δράσεων και παρεμβάσεων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των επιχειρήσεων.

Ο κ. Παπάζογλου όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Στόχος μας είναι, όχι απλά και μόνο να  ξορκίσουμε το κακό, αλλά αξιοποιώντας στο έπακρο, εθνικά και κοινοτικά κονδύλια, να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις και ευκαιρίες απασχόλησης, εξοπλίζοντας συμπατριώτες μας με ειδικά εφόδια , προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις της τοπικής μας οικονομίας.

Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε  ό,τι αντιστοιχεί και δικαιούται ο τόπος, ώστε να προσφέρουμε επαγγελματικές και εργασιακές διεξόδους, πριν ο φόβος και η ανασφάλεια κατακλύσουν  τις συνειδήσεις και τις ψυχές των συμπολιτών μας».

Τέλος δίνοντας το στίγμα αυτών των πρωτοβουλιών, αλλά και τους ευρύτερους κοινωνικούς και επαγγελματικούς  στόχους των συγκεκριμένων προγραμμάτων επισήμανε: «Έχοντας επίγνωση και των δραματικών συνθηκών, που βιώνει η πατρίδα μας,  έχουμε ακόμη μια υποχρέωση έναντι των συμπατριωτών μας: να προασπίσουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας την κοινωνική γαλήνη και σταθερότητα.

Ακραίες ενέργειες και  κοινωνικές συγκρούσεις τροφοδοτούν την κοινωνική φοβία, την παράλυση κάθε αντίστασης απέναντι στην οικονομική και κοινωνική καταστροφή, που βιώνουμε…

Αυτό είναι το μήνυμα  κι αυτή είναι η πυξίδα του Επιμελητηρίου της Άρτας. Με τις πρωτοβουλίες μας, την τόλμη και την αποφασιστικότητά μας, αξιοποιώντας κάθε διατιθέμενο πόρο θα παλεύουμε ώστε να δημιουργούμε ευκαιρίες  απασχόλησης και επιχειρηματικότητας σε έναν κόσμο, που «σαν έτοιμος από καιρό», περιμένει να αδράξει την ευκαιρία και να περάσει απέναντι…».

Ο καθηγητής και πρόεδρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης Σωτήριος Κανδρέλης ανέπτυξε τους στόχους της Πράξης ΤοπΣα και τις ενέργειες που πρέπει να υλοποιηθούν, ώστε οι 40 ωφελούμενοι, που θα επιλεγούν μέσω της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων, να προσληφθούν σε κάποια τοπική επιχείρηση, να συστήσουν τη δική τους ατομική μικρομεσαία επιχείρηση ή να επεκτείνουν τις δραστηριότητες υφιστάμενης επιχείρησης  τους (αφορά 8 νέους επιστήμονες), αλλά και να προχωρήσουν στη σύσταση μίας κοινωνικής επιχείρησης.

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη, υποστήριξε ο κ. Κανδρέλης, έχει την υποχρέωση να προετοιμάσει τους ανέργους ωφελούμενους, κάνοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες, από τη διαδικασία επιλογής μέχρι και την επιβεβαίωση της εξασφάλισης της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης.

Ξεκαθάρισε, πάντως ότι το κόστος των συγκεκριμένων πράξεων δεν περιλαμβάνεται το κόστος δημιουργίας της θέσης απασχόλησης. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνεργοι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, νέοι επιστήμονες (ιατροί, οδοντίατροι, κτηνίατροι, γεωπόνοι, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, μηχανικοί και γενικά απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης) και ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ. Στις δράσεις δικτύωσης και Συμβουλευτικής του προγράμματος αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Άρτας Φώτης Μάνθος.

Όπως επισήμανε στόχος της δικτύωσης, μεταξύ άλλων, είναι να ενημερωθούν οι τοπικοί φορείς και επιχειρήσεις για τα πλεονεκτήματα από την πρόσληψη των ωφελούμενων του προγράμματος. Ταυτόχρονα, μέσω του διαδικτυακού τόπου του Επιμελητηρίου -με τη χρήση της πλατφόρμας σύζευξης της προσφοράς και ζήτησης- θα δοθεί η δυνατότητα να αποτυπωθεί σε τοπικό επίπεδο η προσφορά και η ζήτηση και να δημιουργηθεί ένας κοινός τόπος «συνδιαλλαγής» μεταξύ ανέργων και επιχειρήσεων.

Αυτοί που θα θελήσουν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση, συμφωνα με τον κ. Φώτη, θα έχουν συμβουλευτική υποστήριξη , ενώ θα εκπονηθούν και 8 επιχειρηματικά σχέδια για τη σύσταση αντίστοιχων ατομικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων και μίας κοινωνικής επιχείρησης.

Η  Μαρία Πάκου εκπρόσωπος του ΚΕΚ CONSUL A.E. ανέλυσε τις δράσεις κατάρτισης και επιμόρφωσης του προγράμματος οι οποίες θα ξεκινήσουν στα μέσα Φεβρουαρίου και θα είναι επιδοτούμενες. Οι δράσεις αφορούν τρία προγράμματα κατάρτισης, τα οποία θα γίνουν στο ΚΕΚ CONSUL στους Πλησιούς Άρτας καθώς κι ένα πρόγραμμα Επιμόρφωσης, που θα πραγματοποιηθεί στο Μπάρι της Ιταλίας το ερχόμενο καλοκαίρι.

Αναλυτικά:

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑTΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ-ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ

ΣΥΝΟΛΟ ΩΡΩΝ ΘΕΩΡΙΑΣ

ΣΥΝΟΛΟ ΩΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ

ΚΟΣΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΩΡΑΣ (μικτά)

ΑΜΟΙΒΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΝΑ ΑΝΘΡΩΠΟΩΡΑ

Βασικές αρχές οργάνωσης, διοίκησης, λειτουργίας μικρομεσαίας επιχείρησης

15 ωφελούμενοι προερχόμενοι από ευπαθείς ομάδες

64

14

5,3225€

3€

Αυτοματισμός Γραφείου με τη χρήση Η/Υ (πιστοποίηση)

20 ωφελούμενοι με στόχο να εφοδιαστούν με τις απαραίτητες δεξιότητες στη χρήση πακέτων Πληροφορικής, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες ενός μηχανογραφημένου τμήματος μιας επιχείρησης που προσφέρει διοικητικές υπηρεσίες οποιασδήποτε μορφής

56

15

5,3225€

3€

Σύγχρονες μέθοδοι παραγωγής, τυποποίησης και προώθησης προϊόντων βιολογικής γεωργίας με έμφαση σε προϊόντα εναλλακτικών καλλιεργειών

15 άνεργοι ανεξαρτήτως εκπαιδευτικού επιπέδου με στόχο να απορροφηθούν σε πρότυπες μονάδες παραγωγής και τυποποίησης προϊόντων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας

74

20

5,3225€

3€

Η καινοτομία στην επιχείρηση

10 ωφελούμενοι οι οποίοι προβλέπεται να προβούν σε ίδρυση/επέκταση επιχείρησης με στόχο την Επιμόρφωση σε θέματα εφαρμογής καινοτομικών ιδεών στις επιχειρήσεις

24 (στην Ιταλία)

Κάλυψη του κόστους μεταφοράς και διατροφής

Τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία ένταξης των ωφελούμενων του έργου ανέλυσε ο αναπληρωτής καθηγητής Γνώσης & Ευφυούς Πληροφορικής, Τμ. Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε, ΤΕΙ Ηπείρου Χρυσόστομος Στύλιος.

Όπως ανέφερε, η επιλογή των ωφελουμένων θα γίνει από Τριμελή Επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη και του ΟΑΕΔ. Η διαδικασία αξιολόγησης, επιλογής και τοποθέτησης των υποψηφίων θα βασίζεται σε διαδικασία μοριοδότησης σε συνδυασμό α) με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών β) τη διαδικασία ατομικής συνέντευξης.

Διευκρινιστικά και κατόπιν ερωτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, μεταξύ άλλων, ο κ. Στύλιος, επισήμανε πως:

  • Η κάρτα ανεργίας παραμένει σε ισχύ κατά τη διάρκεια των δράσεων της Πράξης και μέχρι την τοποθέτηση των ωφελουμένων σε κάποια θέση εργασίας
  • Οι επιχειρήσεις δεν θα επιδοτηθούν στα πλαίσια της Πράξης για τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
  • Στα πλαίσια της Πρακτικής Άσκησης έχει προβλεφθεί:

– ποσό 3€ / ανθρωποώρα για την επιχείρηση

–  ποσό 1€ / ανθρωποώρα για τον υπεύθυνο πρακτικής

Αιτήσεις για συμμετοχή στην Πράξη υποβάλλονται ήδη από τους ενδιαφερόμενους μέχρι και την 29η Ιανουαρίου 2014 (καταληκτική ημερομηνία).

Πρόσθετες πληροφορίες για την Πράξη καθώς και το έντυπο της Αίτησης-Υπεύθυνης Δήλωσης υποψήφιου ωφελούμενου μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι:

• στην ιστοσελίδα της Αναπτυξιακής Σύμπραξης www.topsa-arta.gr

• στον ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης της Α.Σ. www.facebook.com/topsa.arta

• στο Εργαστήριο Γνώσης & Ευφυούς Πληροφορικής, Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε., ΤΕΙ Ηπείρου, Κωστακιοί Άρτας, https://kic.teiep.gr, [email protected] (Υπεύθυνη Επικοινωνίας κα Οικονόμου, τηλ. 26810-50234)

• στο ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΕ – CONSUL (Πλησιοί Άρτας, Υπεύθυνη κα Πάκου)

• στο Επιμελητήριο Άρτας (Κ. Αιτωλού & Ν. Πριοβόλου, Άρτα, www.e-artas.gr).

 

 

 

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήπειρος

Η Περιφέρεια Ηπείρου διοργανώνει ημερίδα στις 5 Ιουνίου με θέμα «Ένα ταξίδι στον κόσμο του εθελοντισμού» στο πλαίσιο του προγράμματος VERSO. Με αφορμή τη...

Ήπειρος

Την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 και ώρα 11:15 τo Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με τη Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας, τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου (ΕΤΕΠΗ) και...

Ιωάννινα

Η  SymAgro  σε συνεργασία με τον Συνεταιρισμό «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΓΗ» ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο  την ανάπτυξη της  ΣΥΜΒΟΛΑΙΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ στην καλλιέργεια της  δαμασκηνιάς ...

Άρτα

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ» σας προσκαλεί στην ενημερωτική εκδήλωση-ημερίδα που διοργανώνει για την Πράξη: «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC