Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ιωάννινα

Μια και μόνο Κυριακή ανοιχτά τα καταστήματα αποφάσισε ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων

λειτουργίας των καταστημάτων τις ΚυριακέςΗ συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου αποφάσισε ότι τα καταστήματα θα λειτουργήσουν μια Κυριακή το χρόνο, την Κυριακή πριν από τα Χριστούγεννα, όπως ήταν η απόφαση της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου, αλλά και η πρόταση της ΠΑΣΕΒΕ στη συνέλευση. Ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Νταλαμάγκας λέει ότι η απόφαση ήταν ομόφωνη και ότι δεν εκφράστηκε καθόλου διαφορετική τάση, δηλαδή από  μέλη που τυχόν επιθυμούν να ανοίξουν τα μαγαζιά τους τις Κυριακές. Η δε ΠΑΣΕΒΕ στην ανακοίνωσή της, λέει ότι υπερψηφίστηκε η πρότασή της και ότι «οι συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι και μικρομεσαίοι έμποροι έδειξαν ότι δεν διαπραγματεύονται την κυριακάτικη αργία, παρά και ενάντια σε όσα η κυβέρνηση και η Περιφέρεια προωθούν προς όφελος μιας χούφτας μεγαλεμπόρων, αλυσίδων και πολυκαταστημάτων».

Σημειώνεται ότι η αντιπεριφερειάρχης Τατιάνα Καλογιάννη στη συνάντηση προ ημερών με τους εμπόρους είχε ανακοινώσει ότι «έγινε μια πολύ γόνιμη συνάντηση και η βασική κατεύθυνση είναι η λειτουργία επτά Κυριακών το χρόνο, όπως προβλέπεται  και από το νόμο». Οι έμποροι πάντως έχουν αρνηθεί να ανοίξουν περισσότερες από μια Κυριακές και νομιμοποιούνται να μην το κάνουν, αφού εάν δεν ανοίξουν, δεν έχουν κυρώσεις. Η Περιφέρεια από την πλευρά της προσπαθεί να καλύψει την υποχρέωση στην κυβέρνηση που της έχει μεταθέσει την ευθύνη. Το πρόβλημα για τους εμπόρους, είναι εάν τελικά κάποιοι ανοίξουν και δημιουργήσουν ανταγωνισμό και τις Κυριακές.

Η ΠΑΣΕΒΕ κατηγορεί τους συνδικαλιστές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ ότι υπερασπίζονται το νόμο της κυβέρνησης και τους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ ότι «πατώντας σε δύο βάρκες και ψαρεύοντας σε θολά νερά από κοινού επί της ουσίας συμφωνούν με την ανταγωνιστικότητα, την επιχειρηματικότητα, την πολιτική της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».  Θεωρούν τέλος ότι η πρόταση της ηγεσίας του συλλόγου για μια Κυριακή αποτελεί «ελιγμό» ενόψει των εκλογών του συλλόγου. Το θέμα πλέον θα πάει στο περιφερειακό συμβούλιο για απόφαση και η ΠΑΣΕΒΕ καλούν τους εμπόρους να δώσουν εκεί το παρόν.

Πηγή: agon.gr

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωάννινα

Οι εκλογές που διεξήχθησαν από τον Εμπορικό Σύλλογο Ιωαννίνων ανέδειξαν νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Το νέο Δ.Σ. έχει ως εξής :

Ιωάννινα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων ανακοινώνει ότι, το εορταστικό ωράριο καταστημάτων θα ισχύσει από την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013, μέχρι και την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου...

Ήπειρος

Για προσφυγή στη Δικαιοσύνη κάνει λόγο ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων σε περίπτωση που η εμποροπανήγυρη του Δήμου Ζίτσας διαρκέσει μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από αυτό...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC