Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Ξανά «Ανοίγει» Η Υπόθεση Marfin
Ξανά «Ανοίγει» Η Υπόθεση Marfin

Κοινωνία

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ξανά «ανοίγει» η υπόθεση Marfin

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ξανά «Ανοίγει» Η Υπόθεση Της Marfin

5 χρόνια μετά και την οριστική λήξη της δίκης, το 2016, αποφασίστηκε σήμερα και ξανά «ανοίγει» η υπόθεση Marfin.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία διαθέτει νέα στοιχεία στα χέρια της.

Αναλυτικά η  ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

«Από την Εισαγγελία Αθηνών διετάχθη προκαταρκτική διερεύνηση αδικημάτων για την υπόθεση της Μαρφίν, κατόπιν νέων στοιχείων που προσκομίσθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ.

Η διερεύνηση ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής».

«Η υπόθεση»

Στις 5 Μαΐου 2010 ομάδα 23 αγνώστων ατόμων, τα οποία θεωρείται ότι ήταν αναρχικοί, έριξε βόμβες μολότοφ στην τράπεζα «Μαρφίν». Εκείνη την ημέρα πραγματοποιήθηκε πορεία κατά των οικονομικών μέτρων και της σύναψης της δανειακής σύμβασης. Μέσα στην τράπεζα βρίσκονταν περίπου 25-30 εργαζόμενοι.

Η έκρηξη από τις μολότοφ ήταν σφοδρή. Οι περισσότεροι υπάλληλοι κατάφεραν να ξεφύγουν, πέντε ανθρώπους διέσωσε η πυροσβεστική και τρία άτομα πέθαναν από ασφυξία, εξαιτίας των αναθυμιάσεων και του καπνού. Η ταυτότητα των εγκληματιών της επίθεσης δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα.

Το 2013 στελέχη της τράπεζας καταδικάστηκαν για φόνο εξ αμελείας τριών υπαλλήλων, τις σωματικές βλάβες άλλων 21 υπαλλήλων και για πολλαπλές παραλείψεις στα μέτρα πυρασφάλειας και στην εκπαίδευση του προσωπικού.

Τα τρία άτυχα θύματα του εμπρησμού ήταν η Παρασκευή Ζούλια 35 ετών, η Αγγελική Παπαθανασοπούλου 32 ετών, έγκυος στο πρώτο της παιδί και ο Επαμεινώνδας Τσακάλης 36 ετών.

Μετά από πολλές αναβολές, η δίκη ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2016 χωρίς κάποιος από τους αυτουργούς του εμπρησμού να έχει καταδικαστεί.

ΠΗΓΗ: Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οικονομία

Με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 127,6 εκατ. ευρώ δανειοδότησε η τράπεζα Αττικής τον εργολάβο (και προσωρινό υπερθεματιστή τηλεοπτικής άδειας) Χρήστο Καλογρίτσα. Σχεδόν τα...

Οικονομία

Ολοκληρώθηκε η σημερινή συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τους επικεφαλής της τρόικας. Στις 10.45 έφθασε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και...

Ήπειρος

Με ιδιαίτερη προσοχή ερευνά η αστυνομία την υπόθεση απασφαλισμένης χειροβομβίδας που βρέθηκε κοντά στην είσοδο του Τυροκομείου Φιλιατών.Η χειροβομβίδα ήταν συνδεδεμένη με μπιτόνι και...

Ήπειρος

Χωρίς ουσιαστικές αλλαγές για την περιοχή της Ηπείρου ολοκληρώθηκαν οι κρίσεις στην ελληνική αστυνομία. Στη θέση του παραμένει ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Κώστας Τρομπούκης,...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC