Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ιωάννινα

Οι θέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για Πανεπιστήμιο, ΕΟΠΥΥ και ΔΕΥΑΙ

δημοτικο συμβουλιοΟι τραγικές συνέπειες που απορρέουν για τους πολίτες από την εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων, αποτυπώθηκαν στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων.Την κραυγή αγωνίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που πλήττεται βάναυσα και απειλείται με αδυναμία λειτουργίας μετέφεραν ο Πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, εκπρόσωποι του Διοικητικού κι Επιστημονικού Προσωπικού και εκπρόσωποι των φοιτητών.Στο Δημοτικό Συμβούλιο μεταφέρθηκε η αγωνία του ιατρικού προσωπικού των Πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ Ιωαννίνων που βρίσκεται σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Καθολική ήταν και η παρουσία εργαζομένων της ΔΕΥΑΙ, οι οποίοι μετά τις πληροφορίες για κλείσιμο της επιχείρησης, ζουν σε κλίμα έντονης ανησυχίας κι ανασφάλειας.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Τριαντάφυλλος Αλμπάνης περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της πόλης. Με το τελευταίο κύμα διαθεσιμότητας και την απομάκρυνση 48 υπαλλήλων το Πανεπιστήμιο μένει χωρίς φύλαξη ενώ νεκρώνουν νευραλγικές υπηρεσίες. «Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και ουσιαστικά το Πανεπιστήμιο θα βρεθεί σε αδυναμία λειτουργίας» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρύτανης. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων παρουσίασαν διεξοδικά τα προβλήματα σε όλους τους τομείς και ζήτησαν τη συμπαράσταση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, ομόφωνα, στηρίζει τον αγώνα του Πανεπιστημίου θεωρώντας ότι είναι αγώνας που αφορά όλη την περιοχή. «Είμαστε δίπλα σ’ αυτόν τον αγώνα γιατί είμαστε με την λογική! Δόθηκαν μάχες για την ίδρυση και την άνδρωση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και δεν μπορούμε σήμερα να επιτρέπουμε την αποδυνάμωσή του και το μαρασμό», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο θεωρεί ότι είναι άδικες κι απαράδεκτες οι οριζόντιες περικοπές προσωπικού, πλήττουν βάναυσα την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, πλήττουν τη δημόσια και δωρεάν παιδεία και ζητά από το αρμόδιο Υπουργείο να αφουγκραστεί τη φωνή αγωνίας ενός κορυφαίου περιφερειακού εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο εκτιμά ότι η στήριξη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων είναι υπόθεση όλης της Ηπείρου και θεωρεί ότι οι συγκεκριμένες πολιτικές παράγουν μόνο αδιέξοδα.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο μεταφέρθηκαν τα προβλήματα του ιατρικού προσωπικού του ΕΟΠΥΥ και ομόφωνα εκφράστηκε η στήριξη του σώματος στον αγώνα τους. Τονίστηκε η κάθετη διαφωνία του σώματος σε κάθε προσπάθεια για κλείσιμο και συγχώνευση των ιατρείων και των μονάδων του οργανισμού, στις απολύσεις γιατρών και στη συρρίκνωση της παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΑΙ

Εκτενής ήταν η συζήτηση που έγινε για τη ΔΕΥΑΙ, με αφορμή δημοσιεύματα τα οποία αναφέρουν ότι επίκειται κλείσιμο της επιχείρησης όπως κι άλλων ΔΕΥΑ της χώρας. Η διοίκηση των εργαζομένων παρουσίασε το έργο που εκτελεί σήμερα η επιχείρηση και ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισμα καταδίκης τέτοιων σχεδίων. Η ΔΕΥΑΙ, μία από τις μεγαλύτερες της χώρας, υλοποιεί έργα εκατό εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων τα περισσότερα είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ και είναι αυτή που εγγυάται την επάρκεια αλλά και την ποιότητα του πόσιμου νερού.

«Είναι παράλογο να σκέφτεται κάποιος την κατάργηση τέτοιων επιχειρήσεων που δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προυπολογισμό και αποτελούν ένα πετυχημένο μοντέλο. Δεν πρόκειται να παραδώσουμε τη ΔΕΥΑΙ… Αυτό που θέλουμε είναι περισσότερη δουλειά, μεγαλύτερη προσπάθεια και καλύτερες υπηρεσίες στον πολίτη», υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα καταδικάζει τις μεθοδεύσεις της κεντρικής εξουσίας που αποστερούν δυνατότητες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και προκαλούν περισσότερα προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες.

Θεωρεί ότι η οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι αδιαπραγμάτευτες. Τονίζει ότι η επάρκεια με πόσιμο νερό και η ποιότητά του, αποτελούν κοινωνικά αγαθά, τα οποία σήμερα εγγυάται η ΔΕΥΑΙ, η οποία εκτελεί ένα τεράστιο έργο.

Τέλος το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στις επιλογές της κεντρικής κυβέρνησης, η οποία χωρίς κανένα σχέδιο, στερεί από τον ελληνικό λαό κάθε προοπτική και πολλαπλασιάζει τα προβλήματα και τα αδιέξοδα της κοινωνίας.

 

 

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωάννινα

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων για θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών και τα υπό ανάπτυξη έργα του Δήμου

Ιωάννινα

Προς ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησε η παράταξη «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» από το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο. Τους λόγους για τους οποίους αποχώρησε από τη συνεδρίαση...

Ιωάννινα

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων εκφράζουν τη βαθιά τους οδύνη για την αιφνίδια απώλεια του Θανάση Λέφα. Ο Θανάσης Λέφας υπήρξε ένας σημαντικός...

Ιωάννινα

Τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, στις επτά το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, ο δημόσιος απολογισμός...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC