Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ιωάννινα

Ολοκληρώνονται τα έργα στην οδό Βογιάννου

δρομοςΣτο τελικό στάδιο βρίσκονται οι εργασίες στην οδό Βογιάννου, ένα νέο και ιδιαίτερα σημαντικό οδικό άξονα όχι μόνο για την πόλη των Ιωαννίνων αλλά για ολόκληρο το λεκανοπέδιο. Τα έργα επισκέφθηκαν σήμερα ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Μασσαλάς ο Προϊστάμενος και κλιμάκιο των Τεχνικών Υπηρεσιών.Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 3,9 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Η σύμβαση με τον ανάδοχο υπογράφηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2011 και σύμφωνα με την τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η παράδοση του έργου θα πρέπει να γίνει μέχρι τις 30 Μαρτίου του 2014. Οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις στην εξέλιξή του οφείλονται στη ΔΕΗ και τον ΟΤΕ, καθώς παρότι προπληρώθηκαν δεν έδειξαν την αναμενόμενη συνέπεια στην ολοκλήρωση των δικτύων.

Με την ολοκλήρωση του έργου παραδίδεται σε χρήση η οδός με πλάτος 33,7 μέτρα και  με όλα τα προβλεπόμενα λειτουργικά χαρακτηριστικά ως προς την κίνηση πεζών και εποχούμενων. Αυτό που επιτυγχάνεται είναι η βελτίωση τμημάτων αστικού οδικού δικτύου για την οδική παράκαμψη του αστικού κέντρου των Ιωαννίνων και η λειτουργική ολοκλήρωση στο δίκτυο του νοτίου τομέα της πόλης.

Η οδός Βογιάνου εξάλλου συνδέει τη λεωφόρο Γεννηματά με την οδό Κενάν Μεσαρέ, που αποτελούν κύρια τμήματα του εσωτερικού δακτυλίου της πόλης των Ιωαννίνων. Ακόμη, η κατασκευή της οδού αποτελεί βασική προϋπόθεση για την υλοποίηση των έργων υποδομής που προβλέπονται από το Σχέδιο Πόλης δύο βασικών πολυπληθών περιοχών (Βοτανικός – Λασπότοπος).

Επίσης επιτυγχάνεται βελτίωση της ασφάλειας κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών και ταυτόχρονα συντόμευση του χρόνου κυκλοφορίας για τους χρήστες που κινούνται στον νότιο τμήμα της πόλης από και προς την Ε.Ο. Ιωαννίνων –  Άρτας.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη του έργου σημειώνοντας ότι έγινε πολύ καλή δουλειά τόσο από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου όσο και από τον ανάδοχο.

«Είναι ένα έργο που θα δώσει μεγάλη κυκλοφοριακή ανάσα στην περιοχή. Παράλληλα όμως είναι ένα έργο το οποίο εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχεδιασμό και σε μία συνολική στρατηγική που έχουμε για το λεκανοπέδιο. Έτσι αποτελεί μέρος του συνολικότερου δικτύου που ετοιμάζουμε και στην ουσία θα αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο μεταξύ του ΕΣΠΑ και του ΣΕΣ», υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

Ο Δήμαρχος τόνισε με έμφαση πως τόσο για την κατασκευή της Κενάν Μεσαρέ από την προηγούμενη δημοτική αρχή όσο και στην κατασκευή της Βογιάννου τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες. «Κανείς, είτε από την πολιτική ηγεσία, είτε από τον υπηρεσιακό μηχανισμό δεν παραβίασε τη νομοθεσία. Και το τονίζω γιατί οι καταγγελίες από τους ίδιους ανθρώπους είναι επαναλαμβανόμενες και πανομοιότυπες», σημείωσε ο δήμαρχος.

Ο αντιδήμαρχος Βασίλης Μασσαλάς σημείωσε ότι η Βογιάννου είναι ένας αστικός δρόμος ήπιας κυκλοφορίας, που δίνει ανάσα στην περιοχή. Παράλληλα αποτελεί μέρος ενός συνολικότερου σχεδιασμού που αποτυπώνεται και στις προτάσεις που ετοιμάζει ο Δήμος για τη νέα προγραμματική περίοδο.

«Για το ΣΕΣ ετοιμάζουμε ένα μεγάλο πακέτο έργων μαζί με παράλληλες δράσεις, έτσι όπως απαιτεί το καινούριο πρόγραμμα. Στο πακέτο αυτό θα περιλαμβάνεται η επέκταση της Γεννηματά μέχρι τη Γεωργική Σχολή, ο άξονας Ανατολής- Κατσικά μέχρι το Πανηπειρωτικό Στάδιο, η επέκταση της Κενάν Μεσσαρέ μέχρι τον περιφερειακό των Ιωαννίνων και η Νιάρχου την οποία προετοιμάζει η Περιφέρεια. Το δίκτυο αυτό θα συνδυαστεί και με άλλες παρεμβάσεις που θα ανταποκρίνονται και στις απαιτήσεις του προγράμματος και θα καλύπτουν ανάγκες της περιοχής», κατέληξε ο κ. Μασσαλάς.

 

 

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC