Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ήπειρος

Ο Κώστας Κωτσαντής στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την κατάσταση των νοσοκομείων στην Ήπειρο

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΗ αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ μαζί ή χώρια, με το ΛΑΟΣ ή τη ΔΗΜΑΡ και η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Τροϊκας και του ΔΝΤ έχουν βάλει σε σοβαρότατο κίνδυνο την υγεία των λαϊκών στρωμάτων και στην περιοχή της Ηπείρου. Μπορεί να μην έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση το κλείσιμο – κατάργηση νοσοκομείου της περιοχής, καθημερινά όμως υποβαθμίζονται ή οδηγούνται σε κλείσιμο κλινικές και τμήματα σε νοσοκομεία της περιοχής λόγω της δραματικής περικοπής της κρατικής χρηματοδότησης. Με αυτό τον τρόπο προωθείται σταδιακά η κατάργηση του χαρακτήρα αυτών των υπηρεσιών ως Γενικά νοσοκομεία. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα υποβάθμισης κλινικών στην Πρέβεζα (ΜΕΘ, η παθολογική, η ουρολογική κ.α.), της ψυχιατρικής και του ακτινολογικού στην Άρτα. Η υπολειτουργία κλινικών του νοσοκομείου Χατζηκώστα, η συνολική υποβάθμιση του νοσοκομείο των Φιλιατών και όλων των Κέντρων Υγείας που περιορίζονται σε κέντρα συνταγογράφησης φαρμάκων. Παρόμοια υποβάθμιση υπάρχει στα προνοιακά ιδρύματα της περιοχής, τις δομές ψυχικής υγείας, στις μονάδες του ΕΟΠΥΥ.

 Σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας κυριαρχεί η έλλειψη προσωπικού, φαρμάκων και υλικών. Οι γιατροί δεν επαρκούν για τις εφημερίες στα περιφερειακά νοσοκομεία και γι αυτό επιβάλλεται να μετακινούνται γιατροί από τα  Γιάννενα και τα ΚΥ καθημερινά για να καλύπτουν κενά. Την ώρα που υπάρχει τραγική έλλειψη προσωπικού και δεν γίνονται προσλήψεις, ετοιμάζονται οι απολύσεις και υγειονομικών με την κατάργηση οργανικών θέσεων, με την αξιολόγηση και με πειθαρχικά. Το υγειονομικό προσωπικό μένει απλήρωτο για εφημερίες και υπερωρίες, εξουθενωμένο από την εντατικοποίηση, τις βάρδιες χωρίς ρεπό.

 Όλο και περισσότεροι ασθενείς υποχρεώνουν να μετακινούνται για υπηρεσίες υγείας στα Γιάννενα λόγω της υποβάθμισης των άλλων νοσοκομείων της περιοχής (και όχι λόγω της κατασκευής της Εγνατίας όπως λέγεται) προκαλώντας υπερφόρτωση σε αυτά τα νοσοκομεία με επιπτώσεις στην ποιότητα της φροντίδας υγείας, ενώ τα λαϊκά στρώματα υποχρεώνονται να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη από την πύλη ακόμη των «δήθεν» δημόσιων νοσοκομείων για εξετάσεις, φάρμακα, νοσηλεία κλπ.

 Χιλιάδες  ανασφάλιστοι, άνεργοι, μετανάστες αποκλείονται από τις υπηρεσίες υγείας γιατί δεν έχουν να πληρώσουν. Οι διοικήσεις των νοσοκομείων στέλνουν στην εφορία τους «λογαριασμούς» που δεν μπορούν να πληρώσουν οι ανασφάλιστοι. Όλο και περισσότερα παιδιά μένουν ανεμβολίαστα και χωρίς υπηρεσίες υγείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η περιφέρεια που έχει ευθύνη για να εφοδιάζει τα δημόσια νοσοκομεία με εμβόλια για άπορα και ανασφάλιστα παρείχε ούτε τα μισά από αυτά που ζήτησαν οι γιατροί στο νοσοκομείο Χατζηκώστα (π.χ. πρόσφατα ζήτησαν 20 εμβόλια για διφθερίτιδα- τέτανο και 15 για ιλαρά- ερυθρά- παρωτίτιδα και η περιφέρεια τους έστειλαν 8 και 8 αντίστοιχα ενώ μόνο στο πρώτο 4μηνο του 201 έχουν γεννηθεί εκεί 14 παιδιά από άπορους γονείς.). Το νοσοκομείο δεν έχει ούτε καν κατάλληλο ψυγείο για να αποθηκεύσει τα εμβόλια. Ίδια κατάσταση επικρατεί σε ότι αφορά την έκδοση πιστοποιητικών υγείας για τους μαθητές που οι γονείς παραπέμπονται να κλείνουν ραντεβού στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων, αλλά οι αναμονή εκεί είναι μεγάλη, ή δεν υπάρχει καρδιολόγος για παιδιά για να βλέπει στα εξωτερικά ιατρεία με αποτέλεσμα οι γονείς και πάλι να υποχρεώνονται να απευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα.

Κάθε μέρα με αποφάσεις των κυβερνήσεων γίνονται νέες περικοπές σε φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες από τα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΕΟΠΥΥ. Αυτά έχουν χρεοκοπήσει από τη διαχρονική πολιτική λήστευσής τους από τους επιχειρηματίες, την εισφοροδιαφυγή, την απόφαση για κούρεμα των αποθεματικών που προώθησαν όλες οι κυβερνήσεις της χώρας και από  την ανεργία. Ταυτόχρονα οι κυβερνήσεις περικόπτουν ακόμη και αυτά τα πενιχρά επιδόματα και τις παροχές υγείας των ΑμΕΑ κ.α.

Τέλος η πολιτική απελευθέρωσης των επαγγελμάτων, των ωραρίων, οι φορολογική λεηλασία, η καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων, ο ανταγωνισμός συνολικά με τα μονοπώλια έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση και αυταπασχολούμενους φαρμακοποιούς, γιατρούς, οδοντίατρους

Η περιγραφή βέβαια της κατάστασης είναι εύκολο να γίνει απ΄ όλους. Το ζήτημα είναι οι πραγματικές αιτίες, υπεύθυνοι για την κατάσταση και η διέξοδος. Η κατάσταση αυτή δεν είναι αποτέλεσμα του μνημονίου, της κακοδιαχείρισης των διοικητών των νοσοκομείων και των υπουργών, όπως αποπροσανατολίζουν το λαό όλες οι άλλες δυνάμεις. Δεν πρόκειται για σχέδιο «εξορθολογισμού» και αντιμετώπισης της διαφθοράς και της σπατάλης στον τομέα τη υγείας πρόνοιας. Η πολιτική αυτή στην υγεία είναι μέρος τους σχεδίου που έχει αποφασιστεί εδώ και χρόνια την Ε.Ε απ΄ όλες τις κυβερνήσεις της χώρας και όλα τα κόμματα που έχουν συμφωνήσει και συνεχίζουν να συμφωνούν στο μονόδρομο της Ε.Ε. Είναι μέτρα που εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες της Ε.Ε.

 Στόχος είναι η απαλλαγή του κράτους και των εργοδοτών από τη χρηματοδότηση της υγείας. Η λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων και προνοιακών ιδρυμάτων ως επιχειρήσεις με πληρωμές από τους ασθενείς και με φθηνό ευέλικτο υγειονομικό προσωπικό. Γι αυτό προωθείται η κατάργηση της σταθερής και μόνιμης εργασίας στις δημόσιες υπηρεσίες. Αυτός είναι ο λόγος των αλλαγών στα οργανογράμματα των νοσοκομείων, οι συγχωνεύσεις- καταργήσεις νοσοκομείων. Δεν είναι πολιτική πρόχειρη και χωρίς προγραμματισμό όπως λέγεται. Είναι στοχευμένη με στόχο της ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

 Με τη μείωση της κρατικής χρηματοδότηση εξοικονομούνται κεφάλαια για την επιδότηση των μεγαλοεπιχειρηματιών. Με την υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της υγείας- πρόνοιας μπορούν να βρουν νέα πεδία κερδοφορίας και «πελατεία» τα μονοπώλια στην υγεία και συνολικά  η επιχειρηματίες. Σε αυτή τη λογική το κέντρο αποκατάστασης του Πανεπιστημιακού μένει υποβαθμισμένο γιατί έχει ανοίξει ιδιωτικό Ολύμπιον. Γι αυτό δεν επισκευάζονται τα μηχανήματα στα νοσοκομεία γιατί θα κόψουν πελατεία από τον ιδιωτικό τομέα. Εδώ λοιπόν δεν πρόκειται γενικά για «αποδιοργάνωση του συστήματος υγείας» όπως λέγεται εισηγητικά αλλά για παραπέρα προχώρημα της πολιτικής εμπορευματοποίησης, της λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων και ΚΥ ως επιχειρήσεις, για ενίσχυσης της επιχιερηματικής δράσης με κάθε τρόπο, με ενίσχυση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων στην υγεία αλλά και στην κοινωνική ασφάλιση που είναι συνδεδεμένη με την υγεία.

Σε αυτή την κατεύθυνση είναι και ο νόμος του Καλλικράτη που στήριξαν όλες οι παρατάξεις και τα κόμματα πλην της ΛΣ και του ΚΚΕ. Αυτή η πολιτική προωθεί το σχέδιο η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και η πρόνοια να περάσουν στην αρμοδιότητα των δήμων περιφερειών, πολιτική που συνδυάζεται με υποβάθμιση,  διάσπαση του όποιου «ενιαίου» συστήματος επικαλούνται, ενίσχυση της ανταποδοτικότητας και των πληρωμών για υπηρεσίες υγείας. Εμπορευματοποίηση, παραπέρα αλλαγή των εργασιακών σχέσεων των υγειονομικών. Σε πολλές χώρες της ΕΕ. Η περιφέρεια έχει την ευθύνη και για τα νοσοκομεία πολιτική που οδήγησε σε κλείσιμο και πώληση «μη αποδοτικών» δημόσιων νοσοκομείων, αύξηση πληρωμών κλπ.

Η ανάπτυξη δε που υπόσχονται οι κυβερνήσεις, η Ε.Ε. για την υγεία είναι  η παραπέρα εμπορευματοποίηση του τομέα της υγείας- πρόνοιας και η στήριξη των μεγαλοξενοδόχων με τον τουρισμό υγείας. Αυτό είναι το όραμα για την υγεία. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα στη χώρα μας να αποκλείονται από υπηρεσίες υγείας ή να σπρώχνονται στην φιλανθρωπία και οι έλληνες επιχειρηματίες στην υγεία και στα ξενοδοχεία να πουλάνε υγεία και ήλιο με φθηνούς γιατρούς, νοσηλευτές και ξενοδοχουπαλλήλους χωρίς δικαιώματα. Αυτές είναι οι θέσεις εργασίας που υπόσχονται. Με αυτό τον τρόπο σκοπεύουν κυβέρνηση- Ε.Ε. και όλα τα κόμματα που ευαγγελίζονται την «ανάπτυξη» να αντιμετωπίσουν την ανεργία και την «ιατρική μετανάστευση». Με ευέλικτες σχέσεις εργασίας, χωρίς ΣΣΕ, εθελοντική εργασίας στις ΜΚΟ και για το λαό πανάκριβες υπηρεσίες υγείας- πρόνοιας.

Συνολικά τα δικαιώματα των λαϊκών στρωμάτων στην υγεία- πρόνοια θεωρούνται «σπατάλη» που εμποδίζει την «επιχειρηματικότητα» και την «ανταγωνιστικότητα». Το προχώρημα αυτής της πολιτικής χωρίς εμπόδια από την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα είναι που επιβάλλει το δόγμα νόμος και τάξη, τα μέτρα καταστολής των αγώνων, των απεργιών, την αύξηση της τρομοκρατίας ενάντια στους εργαζόμενος από την κυβέρνηση και την Ε.Ε. Αυτή είναι η δημοκρατία σε αυτό το σύστημα που υπηρετεί τα μονοπώλια,

Σε αυτή την κατεύθυνση είναι και η εισαγγελική παρέμβαση που προωθείται στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων, ενάντια στους εργαζόμενους γιατί συμμετείχαν σε ΓΣ. Καταγγέλλουμε αυτή την παρέμβαση που στόχο έχει την τρομοκρατίας, την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, της πειθαρχική δίωξη εργαζομένων για να στοιχειοθετηθούν απολύσεις,

Χέρι στήριξης της προωθούμενης πολιτικής είναι η λογική της «αυτοδιαχείρισης» των προβλημάτων υγείας μέσα από δράσης εθελοντισμού, τη δράση των ΜΚΟ και των διάφορων δομών κοινωνικής αλληλεγγύης που έχει η Τοπική Διοίκηση και στηρίζει η περιφέρεια. Αποδέχονται το μονόδρομο της υποβάθμισης των νοσοκομείων και άλλων δημόσιων δομών, την δραστική υποχρηματοδότηση επιδιώκουν με αποσπασματικό τρόπο και με απλήρωτη- εθελοντική δουλειά, χορηγίες εταιρειών, φιλανθρωπία και εφήμερα κονδύλια της Ε.Ε. να παρέχουν στοιχειώδης υπηρεσίες υγείας (το λεγόμενο δίχτυ προστασίας) βοηθώντας να απαλλαγεί το κράτος και οι επιχειρηματίες από την ευθύνη για την υγεία- πρόνοια, να εθίζονται τα λαϊκά στρώματα στις μειωμένες απαιτήσεις, να ενσωματώνεται η διαμαρτυρία ώστε να μην αναπτύσσονται αγώνες για δημόσια και δωρεάν υγεία- πρόνοια, να ενισχύονται οι σχέσεις εξαρτήσεις από τους εκλεγμένους σε τοπική και περιφερειακή διοίκηση.

Με την εισήγηση οι δυνάμεις που στοιχίζονται πίσω από αυτή την πολιτική είναι χαρακτηριστικό ότι όχι μόνο δεν επιδιώκουν την προστασία της υγείας των λαϊκών στρωμάτων,  αλλά στην ουσία εισηγούνται την στήριξη και προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης- Ε.Ε.- επιχειρηματιών.

Μιλάνε για την περιφέρεια Ηπείρου ως πρότυπο για την υγεία και εννοούν νοσοκομεία επιχειρήσεις, ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, συγχωνεύσεις- κατάργηση νοσοκομείων (αυτό σημαίνει κοινή διοίκηση Λευκάδα- Πρέβεζα και η λογική ότι δεν έχουν πληρότητα τα νοσοκομεία λες και είναι ξενοδοχεία), απογοητεύονται από τη μείωση της προσέλευσης στα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία, υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα στην υγεία είναι γενικά η διαφθορά και οι πελατειακές σχέσεις, το μνημόνιο και όχι η πολιτική στήριξης των επιχειρηματιών (και άλλα που αναφέρονται σε άλλα σημεία της εισήγησης)

Η υπεράσπιση της υγείας ως αγαθό, η επίκληση στην αγάπη κλπ που αναφέρουν τυπικά όλες οι παρατάξεις- κόμματα, οι επικλήσεις για μη υποβάθμιση και το κλείσιμο δημόσιων μονάδων υγείας, για δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες υγείας- πρόνοια  για όλο το λαό είναι ευχολόγια, αλλά και υποκρισία όταν ταυτόχρονα στηρίζεται η πολιτική της Ε.Ε., η επιχειρηματική δράση στην υγεία- πρόνοια και στο φάρμακο, η πολιτική συνύπαρξης δημόσιου- ιδιωτικού τομέα, όταν στηρίζεται η πολιτική της «ανταγωνιστικότητας» και «επιχειρηματικότητα»  είτε την λέμε υγιή έιτε ασθενής επιχειρηματικότητα. Στην πραγματικότητα πρόκειται για υπεράσπιση της αντιλαϊκής πολιτικής που στο σύνολο της πολιτικής που υπηρετεί τα μονοπώλια και ο τσακωμός αφορά τον τρόπο που θα περάσει και όχι την ουσία.

 Η μόνη διέξοδος για τα λαϊκά στρώματα είναι η οργανωμένη πάλη του. Η αντίσταση σε αυτή την πολιτική, η πάλη για μέτρα ανακούφισης, η σύγκρουση με το σύνολο της πολιτικής και το δρόμο ανάπτυξης που υπηρετεί τα  μονοπώλια και ενισχύει την εξουσία τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να γυρίσουν την πλάτη στην κοροϊδία και υποκρισία, στα ψέματα. Να πάρουν την υπόθεση της υγείας στα χέρια τους. Με την κοινή δράση και τη συγκρότηση της Λαϊκής Συμμαχίας όλων αυτών που πλήττονται από την πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων, την αγωνιστική ανάταση των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών, των γυναικών και νέων από τα λαϊκά στρώματα. Κανένας να μην είναι μόνος του. Για να οργανωθεί η πάλης ώστε να εξασφαλίσει κάθε ανασφάλιστος, άνεργος, μετανάστης δωρεάν πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με όρους ανυπακοής και απειθαρχίας απέναντι στους νόμους που το απαγορεύουν. Κανένα παιδί να μη μείνει χωρίς εμβόλια και υπηρεσίες υγείας. Δεν αποδεχόμαστε οι ανασφάλιστοι και οι άνεργοι να αποκλείονται από τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας και ως μόνη διέξοδος να παρουσιάζεται η φιλανθρωπία των επιχειρηματιών, ο εθελοντισμός και τα υποκατάστατα υπηρεσιών των ΜΚΟ, των κοινωνικών ιατρείων κλπ.

Παλεύουμε ενάντια στη πολιτική που όχι μόνο στερεί  υπηρεσίες υγείας από τα λαϊκά στρώματα αλλά οδηγεί κάθε μέρα χιλιάδες εργατικές και λαϊκές οικογένειες στην φτώχεια, την ανεργία, την ανασφάλεια, χειροτερεύοντας το επίπεδο υγείας τους. Παλεύουμε ενάντια στην κατάργηση του 8ωρου, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, τις ευέλικτες σχέσεις εργασίας και όλα τα αντεργατικά μέτρα- νόμους που σακατεύουν την υγεία των εργαζομένων μέσα στους χώρους δουλειάς, αυξάνουν τα εργατικά ατυχήματα. Παλεύουμε για μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς που είναι υποχρέωση των εργοδοτών. Για ενιαίο, καθολικό αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας-πρόνοιας με προσανατολισμό στην πρόληψη.

Απομονώνουμε το ρατσιστικό και ξενοφοβικό δηλητήριο που σπέρνει η Χρυσή Αυγή και μέσα στις μονάδες υγείας, θεωρώντας τους μετανάστες ως αιτία της άθλιας κατάστασης στην υγεία. Παλεύουμε ενάντια στον κοινωνικό αυτοματισμό που επιδιώκει να καλλιεργήσει η κυβέρνηση ανάμεσα σε ασθενείς και  υγειονομικό προσωπικό.

Σήμερα παράγεται συσσωρευμένος πλούτος από τους εργαζόμενους, υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας για την πρόληψη και θεραπεία των ασθενειών. Εμπόδιο είναι το γεγονός ότι αποτελούν ιδιοκτησία των μονοπωλίων. Χτίζουμε την ενότητα ενάντια στην οικονομική και πολιτική τους εξουσία, να αλλάξει ριζικά η κατάσταση, για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Αυτός είναι όρος και προϋπόθεση για πραγματικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας για όλους, για την ουσιαστική προστασία της υγείας του λαού.

Παλεύουμε για:

–          Καμία συγχώνευση ή κατάργηση κλινικής, τμήματος, δημόσιου νοσοκομείου, Κέντρου Υγείας, μονάδας του ΕΟΠΥΥ.

–          Καμία διαθεσιμότητα – απόλυση. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση των επικουρικών, των εργαζομένων στους εργολάβους και τις ΜΚΟ.- Να σταματήσει η κινητικότητα του προσωπικού.

–          Να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων.

–          Μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων και των ασθενών.

–          Πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό των δημοσίων μονάδων Υγείας, του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων. Να επιστραφούν τα κουρεμένα αποθεματικά.

 

–          Κατάργηση των πληρωμών για εισιτήρια, συμμετοχή σε ιατρικές, εργαστηριακές εξετάσεις και θεραπείες. Κατάργηση της παρακράτησης των συντάξεων των χρονίως πασχόντων για πληρωμή των ιδρυμάτων που νοσηλεύονται.

–           Δωρεάν περίθαλψη όλων των ανέργων, ανασφάλιστων, όλων όσων έχουν ανάγκη

–          Δωρεάν εμβολιασμός όλων των παιδιών και χορήγηση των πιστοποιητικών υγείας για τους μαθητές με ολοκληρωμένο προληπτικό έλεγχο και όχι τυπικό. Να συγκροτηθούν διεπιστημονικές ομάδες υγείας από τις δημόσιες μονάδες για την εκτίμηση- παρακολούθηση συνολικότερα της υγείας όλου του μαθητικού πληθυσμού- την δωρεάν κάλυψη όλων των αναγκών υγείας των παιδιών.

–           Εξασφάλιση από το κράτος της πλήρους και επαρκούς τροφοδοσίας των δημόσιων μονάδων υγείας-πρόνοιας σε φάρμακα, υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό, αντιδραστήρια, υλικά χειρουργείου και τρόφιμα.

–          Δωρεάν σίτιση σε όλο το προσωπικό. Αξιοποίηση των υποδομών (μαγειρεία-τραπεζαρία) για δωρεάν σίτιση σε κάθε δημόσιο νοσοκομείο και των ιδρυμάτων πρόνοιας ενός αριθμού απόρων και ανέργων.

–          Κατάργηση της πληρωμής του 15% από τους ασθενείς για τις εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις στο συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ πρωτοβάθμιο ιδιωτικό τομέα και το ίδιο να γίνει (κατάργηση του 15%) και για τα ασφαλιστικά ταμεία προς τα ιδιωτικά νοσοκομεία και μαιευτήρια. Να καταργηθεί το πλαφόν των 200 επισκέψεων το μήνα στους αυτοαπασχολούμενους γιατρούς ώστε σε κάθε περίπτωση να μην πληρώνουν οι ασθενείς την επίσκεψη.

–          Να σταματήσει η εισαγγελική έρευνα ενάντια στο προσωπικό στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο. Να αποσυρθούν οι καταγγελίες- Καμία υποχώρηση στην τρομοκρατία και στην προσπάθεια ποινικοποίησης κι απαγόρευσης της συνδικαλιστικής δράσης.

–          Δεν δεχόμαστε τα δημόσια νοσοκομεία, Κέντρα υγείας, να λειτουργούν ως επιχειρήσεις, με χαράτσια και πληρωμές για τους ασθενείς και με υγειονομικούς χωρίς δικαιώματαΑποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία – Πρόνοια.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οικονομία

  Την έναρξη υποβολής αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση επιχειρήσεων για τη διατήρηση νέων θέσεων εργασίας, ανακοινώνει το υπουργείο Εργασίας. Το...

Υγεία

Ο Υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης Μπέζας απαντώντας στη Βουλή, σε Επίκαιρη Ερώτηση για τον ΕΟΠΥΥ, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ο ΕΟΠΥΥ υπήρξε αναμφίβολα μια σημαντική...

Ήπειρος

Πρόγραμμα που αφορά στην υλοποίηση δράσης για 10.000 θέσεις εργασίας στον κλάδο του Τουρισμού, παρουσίασαν χθες ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ....

Ήπειρος

Εικοσιτετράωρη απεργία για σήμερα Μεγάλη Τετάρτη, Πρωτομαγιά κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, καλώντας τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιήσουν τα συνδικάτα....

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC