Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Πολιτική

Παπαδημούλης: Ούτε εμείς, ούτε οι δανειστές θέλουν τέταρτο μνημόνιο

%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b7%cf%82

Ολοκλήρωση του πακέτου της συμφωνίας με τους δανειστές μέσα στον Δεκέμβριο προβλέπει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, σημειώνοντας ότι ούτε οι Έλληνες ούτε οι δανειστές επιθυμούν ένα τέταρτο μνημόνιο.

«Είμαστε στο 95% μιας συμφωνίας, αν δεν κλείσει στο Eurogroup ολοκληρωτικά, το Eurogroup θα καταγράψει τη σημαντική πρόοδο και σύγκλιση που έχει επιτευχθεί και θα ολοκληρωθεί το πακέτο με ένα δεύτερο, λίγο αργότερα μέσα στον Δεκέμβριο», εκτίμησε ο κ. Παπαδημούλης μιλώντας στον ραδιοσταθμό Flash.

Επισήμανε, δε, ότι έχει ενισχυθεί και στο «στρατόπεδο» των δανειστών η άποψη που λέει ότι «πρέπει χωρίς εμπλοκή, χωρίς καθυστερήσεις να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση και να ξεκινήσει η εφαρμογή των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους άμεσα, από τις αρχές του 2017».

 Ο κ. Παπαδημούλης εκτίμησε ότι «όπως δεν θέλουμε, εμείς οι Έλληνες, τέταρτο μνημόνιο, έτσι δεν θέλουν και οι δανειστές» και ότι το χρονικό πεδίο εντός του οποίου πρέπει να ολοκληρωθεί αυτό το πακέτο, είναι ο Δεκέμβριος.

Κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες προκλητικές δηλώσεις από την Άγκυρα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «το τελευταίο διάστημα έχουν αρχίσει να αυξάνονται, μετά από μια αρχική καθυστέρηση και αμηχανία, θετικές δηλώσεις υπέρ του διεθνούς δικαίου, υπέρ της σταθερότητας και υπέρ των ελληνικών θέσεων, από κορυφαίους ευρωπαϊκούς παράγοντες. Ήρθε η δήλωση της Κομισιόν, ήρθε η δήλωση Σταϊνμάγερ και η επίσκεψή του στην Ελλάδα, σε λίγες μέρες πηγαίνει ο Ολάντ στην Κύπρο».

Υπογράμμισε, δε, ότι δεδομένων των ανοικτών ζητημάτων «στη γειτονιά μας» είναι παράλογο αυτή την ώρα «να λέει κανείς εκλογές εδώ και τώρα».

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνή

Ερντογάν: Δείγμα του πολιτισμού των Ελλήνων η βύθιση των σκαφών Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προέβη για μία ακόμη φορά σε ακραία...

Πολιτική

Στην εναρκτήρια ομιλία του συνεδρίου ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Σήμερα, η χώρα βρίσκεται εγκλωβισμένη σε διπλό κλοιό πανδημίας και ακρίβειας. Αλλά και εγκλωβισμένη από...

Διεθνή

Η Τουρκία απέκτησε 4ο γεωτρύπανο Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι πλέον η Τουρκία διαθέτει και τέταρτο πλωτό γεωτρύπανο. Γεωτρύπανο το οποίο διαθέτει τεχνολογία...

Πολιτική

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην συζήτηση της βουλής που συστάθηκε έπειτα από το αίτημα του για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Αναφέρθηκε εκτενώς...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC