Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ήπειρος

Παρατείνεται η προθεσμία εγγραφής στο Περιφερειακό Μητρώο Φορέων Ξυλείας

%ce%be%cf%85%ce%bb%ce%b1Παρατείνεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2016 η προβλεπόμενη από την νομοθεσία προθεσμία για την υποβολή αίτησης, από τους υπόχρεους εγγραφής στο Περιφερειακό Μητρώο Φορέων Εκμετάλλευσης και στο Περιφερειακό Μητρώο Εμπόρων.

Έτσι κάθε υπόχρεος που έχει έδρα στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, οφείλει να υποβάλλει αίτηση στην Διεύθυνση Δασών Ιωαννίνων (Μ. Κοτοπούλη 62) προκειμένου να εγγραφεί εγκαίρως στο κατά περίπτωση Μητρώο.
Για την μη υποβολή αίτησης εγγραφής των υπόχρεων (Φορέων Εκμετάλλευσης ή Εμπόρων) στα αντίστοιχα Μητρώα εντός της ορισθείσας προθεσμίας προβλέπεται η επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους επτακοσίων 700 ευρώ, σύμφωνα με τα οριζόμενα ενώ χρηματικές ποινές επιβάλλονται και σε κάθε περίπτωση μη εφαρμογής της.

Υπόχρεοι εγγραφής

Υπενθυμίζουμε ότι, υπόχρεοι εγγραφής στο Περιφερειακό Μητρώο Φορέων Εκμετάλλευσης είναι τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που διαθέτουν στην αγορά ξυλεία και προϊόντα ξυλείας για πρώτη φορά στην αγορά της Ε.Ε. (Δ/νσεις Δασών άνευ δασαρχείων, δασαρχεία, δασικοί συνεταιρισμοί, ιδιώτες δασοκτήμονες, ή ιδιοκτήτες μη δημοσίων δασών όπως ΟΤΑ, Μονές κλπ). Διευκρινίζεται ότι, οι εμπορικές, εισαγωγικές επιχειρήσεις που εισάγουν από τρίτες χώρες και συνεπώς διαθέτουν για πρώτη φορά ξυλεία και προϊόντα ξυλείας στην αγορά της Ε.Ε. ανήκουν στην κατηγορία των Φορέων Εκμετάλλευσης και θα πρέπει να καταχωρούνται στο εν λόγω μητρώο. Αντίστοιχα, στο Περιφερειακό Μητρώο Εμπόρων υπόχρεοι εγγραφής είναι όλα τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που, στο πλαίσιο των εμπορικών τους δραστηριοτήτων στην εσωτερική αγορά, πραγματοποιούν αγοραπωλησίες ξυλείας ή προϊόντων ξυλείας που έχουν ήδη διατεθεί στην αγορά.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήπειρος

Δύο (2) Προγραμματικές Συμβάσεις με στόχο τη μελέτη και εκτέλεση δημόσιων δασοτεχνικών έργων, συνολικής δαπάνης 500.000,00 €,  στις περιοχές Πωγωνίου και Κόνιτσας υπεγράφησαν μεταξύ...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC