Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ήπειρος

Περιφέρεια Ηπείρου – Άρχισε χωρίς εμπόδια η καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΝΕΑΗ καταβολή των οφειλών της Περιφέρειας Ηπείρου ξεκίνησε τις τελευταίες ημέρες, μετά την υπογραφή του Συμφώνου με το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο αναγνώρισε ότι πρόκειται για οφειλές της Πολιτείας και θα διαθέσει τα σχετικά κονδύλια.Τα χρήματα, ύψους 13 εκ. ευρώ, δεν πρόκειται να παρακρατηθούν από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, όπως γίνεται στην αντίστοιχη διαδικασία με τους Δήμου και επιβεβαίωσε ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.Η συζήτηση έγινε με αφορμή την απαιτούμενη τροποποίηση του προϋπολογισμού, ενώ η αντιπολίτευση διατήρησε τις επιφυλάξεις της αφενός και αφετέρου ζήτηση λεπτομερή ενημέρωση για το που οφείλονται τα χρήματα.

Όπως σημείωσε ο κ. Καχριμάνης η σύμβαση που υπεγράφη με το Υπουργείο Εσωτερικών και Οικονομικών, είναι ξεκάθαρη. Μάλιστα, ανέφερε ότι τις τελευταίες ημέρες δόθηκαν περισσότερο από 1,8 εκ. ευρώ. «Αναγνωρίζοντας το κράτος τις οφειλές του, χωρίς καμία δέσμευση για εμάς, πληρώνονται όλα τα ληξιπρόθεσμα», τόνισε ο κ. Καχριμάνης. Μοναδική προϋπόθεση είναι η Περιφέρεια να μην δημιουργήσει νέες οφειλές, εφόσον βέβαια η Πολιτεία είναι συνεπής στις επιχορηγήσεις, όπως ανέφερε ο κ. Καχριμάνης ενημερώνοντας το Σώμα.“Εμείς έχουμε τις αντιρρήσεις μας ότι τα έργα έγιναν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ευχόμαστε να είναι επιπλέον τα χρήματα. Πρέπει να ξέρουμε που χρωστάμε και τι πληρώνουμε”, σημείωσε ο Βαγγέλης Αργύρης, ενώ ούτε ο Γ. Παπαδημητρίου θεώρησε αξιόπιστη την Πολιτεία, στην τήρηση της συμφωνίας.

Λαϊκή Συσπείρωση και Αριστερή Παρέμβαση καταψήφισαν την τροποποίηση, καθώς είχαν καταψηφίσει και τον προϋπολογισμό.Μικρής έντασης αντιπαράθεση σημειώθηκε στην έναρξη της συνεδρίασης όταν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ανέφερε ότι τα θέματα που έχουν θέσει οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης εκτός ημερησίας διάταξης θα συζητηθούν σε επόμενη συνεδρίαση. Αυτό στάθηκε αφορμή, ώστε η αντιπολίτευση να κατηγορήσει την Περιφερειακή Αρχή ότι δεν φέρνει στο Συμβούλιο θέματα που απασχολούν την περιοχή. Η απάντηση του κ. Καχριμάνη ότι για όλα τα θέματα έχει κάνει τις απαιτούμενες παρεμβάσεις με έγγραφα προς τα υπουργεία, πυροδότησε την αντίδραση του κ. Παπαδημητρίου. «Τότε να καταργήσουμε το Περιφερειακό Συμβούλιο» σημείωσε και επανέλαβε την πρότασή του να συζητηθεί το θέμα της εκτροπής του Αώου.

«Είναι ανύπαρκτο το θέμα για την Περιφέρεια, υπάρχει μόνο για μερικούς που θέλουν θέματα συζήτησης», απάντησε ο κ. Καχριμάνης, σημειώνοντας πως δεν πρόκειται να ξανασυζητηθεί η μελέτη που συζητήθηκε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος πρόσφατα.Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου μετά τις προτάσεις της αντιπολίτευσης στην επόμενη συνεδρίαση, πιθανότατα πριν το Πάσχα, θα συζητηθούν εργασιακά προβλήματα της περιοχής, το θέμα της Δωδώνης και γενικά της αγροτικής παραγωγής, ένα θέμα για την μίσθωση ακινήτων για κτηνοτροφική εκμετάλλευση που τίθεται από κτηνοτρόφους του δήμου Σουλίου καθώς και η υποβάθμιση του νοσοκομείου Πρέβεζας, για την οποία πραγματοποιήθηκε σχετική κινητοποίηση των φορέων του Νομού, ενώ θα πρέπει να περιμένουμε για το αν τελικά θα προστεθεί και το θέμα του Αώου, καθώς η αντιπολίτευση σύσσωμη υπέγραψε το αίτημα να συζητηθεί.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακούστε τις Εκπομπές

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Δημήτρης Δημητρίου Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Στο Μεγάλο Ραδιόφωνο. Ακούστε όσα είπε στον Μπάμπη Τζιόρα στην εκπομπή “Λεπτές Ισορροπίες.

Ακούστε τις Εκπομπές

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Σπύρος Ριζόπουλος Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Στο Μεγάλο Ραδιόφωνο. Ακούστε όσα είπε στον Μπάμπη Τζιόρα και στην εκπομπή “Λεπτές Ισορροπίες”.  

Οικονομία

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, συνολικά οι οφειλές του Δημοσίου (ληξιπρόθεσμες οφειλές και εκκρεμείς επιστροφές φόρου) ανήλθαν σε 5,603 δισ. ευρώ στο...

Ήπειρος

Το μεσημέρι της Κυριακής 27/4 κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Ιωαννίνων από την υποψήφια Περιφερειάρχη Ηπείρου Όλγα Γεροβασίλη ο πλήρης συνδυασμός της παραταξης «Ήπειρος Ανατροπής». Η...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC