Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Πολιτική

Πολιτική θύελλα με το συσσίτιο της Χρυσής Αυγής

συσσίτιο της Χρυσής ΑυγήςΕκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο σταθμό Λαρίσης στην οδό Δηλιγιάννη 50, προκειμένου να παραλάβουν τα τρόφιμα και τα άλλα είδη «μόνο για Έλληνες» που διανέμει το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου. Η διανομή έγινε στο συγκεκριμένο σημείο μετά την απαγόρευση της αρχικά προγραμματισμένης για την πλατεία Αττικής συγκέντρωσης με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής. Κατά τη διάρκεια της διανομής και λόγω του συνωστισμού και των υψηλών θερμοκρασιών, δύο από τους συγκεντρωμένους λιποθύμησαν νωρίτερα και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες,ενώ μέλη της Χρυσής Αυγής μοίρασαν και νερά στο πλήθος.

Επίθεση Μιχαλολιάκου σε Καμίνη, Δένδια και Σαμαρά

«Είναι 24 Ιουλίου και γιορτάζουν λέει τον ερχομό της Δημοκρατίας», είπε μιλώντας από το μπαλκόνι στους συγκεντρωμένους ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος. Ακούγοντας τη λέξη Δημοκρατία οι οπαδοί του κόμματος ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες. «Γιορτάζουν τον ερχομό της κλεπτοκρατίας, των σκανδάλων, της προδοσίας, των καθεστώτων που κατέβασε την ελληνική σημαία από τα Ίμια, που υπέγραψε τα μνημόνια», είπε ο κ. Μιχαλολιάκος καταχειροκροτούμενος από τους συγκεντρωμένους. Στην ομιλία του προς τους συγκεντρωμένους, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη και του υπουργού προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια για την απαγόρευση της προγραμματισμένης για την πλατεία Αττικής συγκέντρωσης. «Εμείς θα συνεχίσουμε να μοιράζουμε τρόφιμα από την κρατική επιχορήγηση που λαμβάνουμε», δήλωσε ο κ.Μιχαλολιάκος και προειδοποίησε πως όσες απαγορεύσεις κι αν γίνουν προς τη Χρυσή Αυγή «εμείς θα συνεχίσουμε, θα είμαστε πάντα εδώ, στην πρώτη γραμμή και δεν θα φοβηθούμε να δώσουμε το αίμα μας για τα πιστεύω μας». Αίσθηση, επίσης, προκάλεσε η προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε ο γγ της Χρυσής Αυγής εναντίον του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, για τον οποίο, όπως είπε «δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά από κάποιον που πρόδωσε τη δική του παράταξη». «Αλήτη, προδότη, Σαμαρά», ήταν το σύνθημα των συγκεντρωμένων.

 Αντιδράσεις από Καμίνη και Δένδια

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, που είχε χαρακτηρίσει ήδη από την Τρίτη παράνομο το συσσίτιο «μόνο για Έλληνες» στην πλατεία Αττικής καθώς από τη μια «δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία αδειοδότησης» και από την άλλη, όπως είπε, πρόκειται για ενέργεια «πολιτικά απαράδεκτη, διότι προάγει συνειδητά το ρατσισμό και την ξενοφοβία». Η Χρυσή Αυγή «απάντησε» μετατρέποντας το συσσίτιο σε πολιτική συγκέντρωση χωρίς, όμως, να αποφύγει, τελικά, την απαγόρευση από τη ΓΑΔΑ. Την απαγόρευση της πολιτικής εκδήλωσης στην πλατεία Αττικής είχε προαναγγείλει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, ο οποίος το πρωί δήλωσε ότι οι «φιλεύσπλαχνοι» νεοναζί θα κληθούν να εξαντλήσουν αλλού τον «φιλανθρωπικό» τους οίστρο». Σε μια σκληρή δήλωσή του ο κ. Δένδιας έκανε λόγο για ένα «θλιβερό κακέκτυπο του ναζιστικού ολοκληρωτισμού» και πρόσθεσε ότι η προσχηματική επίκληση διανομής τροφίμων, «συνιστά έμπρακτη ειρωνεία προς τη χειμαζόμενη από την κρίση ελληνική κοινωνία, ανήμερα της συμπλήρωσης 39 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας». Στον υπουργό απάντησε από του βήματος της Βουλής η βουλευτής της Χ.Α. Ελένη Ζαρούλια λέγοντας ότι η διανομή τροφίμων θα γίνει κανονικά. «Καταγγέλλω των παράνομα εκλεγμένο Δήμαρχο Γιώργο Καμίνη, τον υπουργό προστασίας των μεταναστών Δένδια και τον πρωθυπουργό που προσπαθούν να εμποδίσουν ένα νόμιμα εκλεγμένο κόμμα να ασκήσει το καθήκον του. Η διανομή τροφίμων μόνο για Έλληνες θα γίνει κανονικά και θα είναι μόνο για Έλληνες. Θα διανείμουμε τόνους κρέατος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Το Πρώτο Θέμα

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC