Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Πολιτική

Ποτάμι: Να συγκροτηθεί Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας -Κατέθεσε πρόταση νόμου

theodorakis

Τη σύσταση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας ζητά, με πρόταση νόμου που κατέθεσε στη Βουλή, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού.

Σύμφωνα με την πρόταση του Ποταμιού, κύριο έργο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας θα είναι να να συνεπικουρεί την εκάστοτε κυβέρνηση στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων, στην συνδιαμόρφωση σε ανώτατο επίπεδο ενός συγκεκριμένου αλλά για κάθε ενδεχόμενο.

Μάλιστα, το Ποτάμι συμπληρώνει πως πολλές είναι οι δυτικές χώρες που έχουν υιοθετήσει αυτή την πρακτική εδώ και χρόνια και υπό διάφορες μορφές τη θέσπιση αντίστοιχου οργάνου.

Στην αρμοδιότητα, σύμφωνα με το Ποτάμι εντάσσονται, μεταξύ άλλων, θέματα εξωτερικής πολιτικής, διπλωματικής και αμυντικής αντιμετώπισης απειλών κατά της χώρας, στρατηγικής άμυνας, συντονισμού πληροφοριών και ασφάλειας πολιτών και πόρων.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, με βάση την πρόταση νόμου, θα υπάγεται στον Πρωθυπουργό, ο οποίος θα το συγκαλεί, θα το συντονίζει και θα προεδρεύει στις συνεδριάσεις του. Θα μετέχουν μόνιμα οι πρώην πρωθυπουργοί, οι αρχηγοί των κομμάτων της Βουλής, οι υπουργοί Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας, Εσωτερικών, Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη, Ενέργειας και ένας Υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος με ειδική αρμοδιότητα για το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, καθώς και οι μόνιμοι υφυπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας (μέχρι τον ορισμό τους μετέχουν οι εκάστοτε Υφυπουργοί Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας).

Μόνιμα θα συμμετέχουν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών και ο διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Επίσης, κατά περίπτωση θα προσκαλούνται και άλλοι υπουργοί κατά την κρίση των μονίμων μελών του ΣΕΑ.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολιτική

  Η εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μανταλένα Παπαδοπούλου δήλωσε “Ο ποταμίσιος υπηρέτης πολλών αφεντάδων κάνει πως δεν θυμάται ότι ήταν αυτός που ξέπλυνε κανονικά...

Πολιτική

Σε συζήτησε που αναπτύχθηκε στην Βουλή αναφορικά με την διαφθορά ο αρχηγός του ποταμιού κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε σε σκάνδαλο για δημόσιο έργο από το...

Πολιτική

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, είχε ο βουλευτής Αχαϊας, Ιάσων Φωτήλας, ο οποίος είχε εκλεγεί με το Ποτάμι. Στη διάρκεια...

Πολιτική

Ημέρες έντονων διεργασιών και εξελίξεων θα είναι για το Κυπριακό οι επόμενες εννέα, ενόψει της πολυμερούς διάσκεψης της Γενεύης στις 12 Ιανουαρίου. Ο πρωθυπουργός...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC