Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
στο κόκκινο η Ήπειρος
στο κόκκινο η Ήπειρος

Ήπειρος

Στο κόκκινο η Ήπειρος, ποιες περιοχές είναι στο βαθύ κόκκινο;

Νέες περιοχές στο «βαθύ κόκκινο»

Στο κόκκινο η Ήπειρος, ποια μέτρα ισχύουν

Νέες περιοχές προστίθενται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας.

Συγκεκριμένα στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) κατατάσσεται η Περιφέρεια Αττικής. Καθώς και οι ακόλουθες Περιφερειακές Ενότητες: Αχαΐας, Αρκαδίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Λευκάδας (εκτός από το Μεγανήσι), Φθιώτιδας, Αργολίδας, Κορινθίας, Θεσπρωτίας, Αρτας, Σάμου, Βοιωτίας, Χίου, Αιτωλοακαρνανίας, Ρόδου, Ηρακλείου και Ευβοίας (εκτός από τη Σκύρο). Επίσης, στο συγκεκριμένο επίπεδο κατατάσσεται και ο Δήμος Καλυμνίων.

Όλες οι υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας κατατάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο).

Τα μέτρα ισχύουν από αύριο στις 6 το πρωί έως και την Τρίτη 16 Μαρτίου στις 6 το πρωί, με εξαίρεση την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, όπου τα μέτρα θα ξεκινήσουν από το Σάββατο 6 Μαρτίου, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαχείριση των συνεπειών του σεισμού που έπληξε σήμερα την περιοχή.

Αλλαγές στο ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας

Αναπροσαρμόζεται και η απαγόρευση κυκλοφορίας η οποία διαμορφώνεται ως εξής:

  • Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, ενώ στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.
  • Με εξαίρεση την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών.
  • Στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη η απαγόρευση τα Σαββατοκύριακα θα αρχίσει στις 19.00.

Τι αλλάζει στα μέτρα

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από αύριο Πέμπτη (4/3) στις 06.00 το πρωί κι ως την Τρίτη 16 Μαρτίου προβλέπονται τα εξής μέτρα:

Για τον κωδικό 2 στα sms που αφορά σε αγορές (και το 3 στο σκέλος των τραπεζών), θα προβλέπεται μια χιλιομετρική απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από το σπίτι ή εντός των ορίων του οικείου δήμου.

Για τον κωδικό 6 στα sms – που αφορά σε σωματική άσκηση και βόλτα κατοικίδιου- θα γίνεται χωρίς τη χρήση οχήματος, άρα πεζή ή με ποδήλατο σε απόσταση κοντινή από στην οικία.

Για τον κωδικό 4 στα sms, που αφορά σε βοήθεια προς άνθρωπο σε ανάγκη, τα αστυνομικά όργανα εντέλλονται να ζητάνε περαιτέρω διευκρινίσεις κατά τον έλεγχο.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωάννινα

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023Θέατρο Ε.Η.Μ. Ο Μίλτος Πασχαλίδης στα Ιωάννινα Με αποσκευές τα τραγούδια 28 χρόνων δισκογραφίας αλλά κυρίως με τον ενθουσιασμό για ένα...

Ιωάννινα

Συνελήφθη προχθές (04-06-2022) το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές και...

Ιωάννινα

Το Αργυρόκαστρο επισκέφθηκε χθες Πέμπτη ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ με αφορμή τα εγκαίνια της εμπορικής έκθεσης που συνδιοργανώνουν τα Επιμελητήρια Ιωαννίνων και Αργυροκάστρου....

Ιωάννινα

Μία μοναδική ευκαιρία για τον οριστικό μετασχηματισμό της πόλης των Ιωαννίνων αποτελεί η ένταξή της στις 100 κλιματικά ουδέτερες ευρωπαϊκές πόλεις. Τα Γιάννενα επιλέχθηκαν...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC