Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Uncategorized

Συνάντηση Σταύρου Καλογιάννη με κτηνοτρόφους για τα θέματα της φέτας και των βοσκοτόπων

ΚαλογιάννηςΜε εκπροσώπους κτηνοτροφικών συλλόγων της χώρας συναντήθηκε χθες στην Αθήνα ο Σταύρος Καλογιάννης, με τους οποίους συζήτησε τα σοβαρά θέματα της φέτας και της δημιουργίας της διεπαγγελματκής οργάνωσης και των βοσκοτόπων. Ειδικότερα για τη φέτα ο Σταύρος Καλογιάννης ενημέρωσε τους κτηνοτρόφους για τις κοινοβουλευτικές ενέργειές του για την συνέχιση της διασφάλισής της ως ελληνικού προϊόντος «Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης», ιδίως μάλιστα μετά την συμφωνία στην οποία κατέληξαν πρόσφατα η ΕΕ και ο Καναδάς, στην οποία δεν προβλέπεται ρητή απαγόρευση της αναγραφής της λέξης «φέτα» στα καναδικής παραγωγής λευκά τυριά. Όπως είναι γνωστό, με τη συμφωνία επιτρέπεται η χρήση του όρου «φέτα», υπό προϋποθέσεις, που δύνανται όμως να προκαλέσουν σύγχυση στο αγοραστικό κοινό και ζημία στους έλληνες κτηνοτρόφους.

Ο Σταύρος Καλογιάννης τόνισε ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση η δημιουργία μίας διεπαγγελματικής οργάνωσης για τη φέτα, η οποία θα διαφυλάξει όσα έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα στον τομέα αυτό.

Για το θέμα της επιλεξιμότητας των βοσκοτόπων, το οποίο αναδείχθηκε έντονα μετά την πληρωμή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης στους παραγωγούς, ο Σταύρος Καλογιάννης ενημέρωσε τους κτηνοτρόφους ότι έχει ήδη καταθέσει σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σε αυτήν αναφέρεται στις μειωμένες ενισχύσεις που έλαβαν οι κτηνοτρόφοι αφού σε πολλές περιοχές της χώρας οι διαθέσιμες – επιλέξιμες εκτάσεις για την ενεργοποίηση των εκτατικών δικαιωμάτων τους υπολείπονται αυτών που οι κτηνοτρόφοι είχαν στη διάθεσή τους μέχρι σήμερα. Έτσι, εκτάσεις που επί σειρά ετών ήταν χαρακτηρισμένες ως επιλέξιμες θεωρήθηκαν μη επιλέξιμες.

Ο Σταύρος Καλογιάννης συμφώνησε με την πρόταση των κτηνοτρόφων να δοθούν κίνητρα για την ενίσχυση της παραγωγής του γίδινου γάλακτος, λόγω της μεγάλης θρεπτικής του αξίας που έχει αυξήσει την ζήτησή του στην παγκόσμια αγορά, ενώ έντονο είναι το αντίστοιχο ενδιαφέρον και στη χώρα μας αλλά μόνον από γαλλικές εταιρείες προς το παρόν.

Στη συνάντηση μετείχαν, εκ μέρους της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων ο Αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Γκρίνιας και ο κ. Μιχάλης Τζότζιος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας κ. Νίκος Παλάσκας και οι βουλευτές κύριοι Χρήστος Κέλλας (Λάρισας) και Τιμολέων Κοψαχείλης (Γρεβενών).

 

 

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οικονομία

Έως τις 30 Ιουνίου καθορίζεται από την ΓΓΔΕ η προθεσμία υποβολής για τις φορολογικές δηλώσεις 2015 σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε και καθορίζει τους...

Ιωάννινα

Η μήνυση των νέων ιδιοκτητών της «Δωδώνης» σε βάρος του Προέδρου της Ένωσης Αγροτών Ιωαννίνων Χρήστου Μπαλτογιάννη και του εκπροσώπου των κτηνοτρόφων Μιχάλη Τζίμα,...

Ήπειρος

– Εντός διμήνου θα ολοκληρωθούν όλες οι μελέτες για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, σύμφωνα με το Υπουργείο Υποδομών. Σε χθεσινή σύσκεψη στο Υπουργείο, με συμμετοχή εκπροσώπων...

Ιωάννινα

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρεθούν την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης και ο Μιχάλης Τζίμας εκπρόσωπος των κτηνοτρόφων...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC