Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ήπειρος

Συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιου

αρχείο λήψης (2)Με αφορμή τη συνέντευξη τύπου από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, ο δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ένα σοβαρό πρόβλημα που έχει ανακύψει στο ταμείο του Δήμου και το οποίο γνωστοποιήθηκε σε όλη τη διάστασή του μόλις ολοκληρώθηκε ο έλεγχος και είχαμε σαφή εικόνα τείνει να μετατραπεί σε θέατρο του παραλόγου. Σ’ αυτό το θέατρο του παραλόγου, επέλεξε για τον εαυτό της, το ρόλο του πρωταγωνιστή, η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης. Θέλω να είναι ξεκάθαρο ένα πράγμα.

Μέχρι αυτή την ώρα, οι μοναδικοί έλεγχοι που έγιναν στην Οικονομική Υπηρεσία είναι αυτοί της υπηρεσιακής επιτροπής και των Ορκωτών Λογιστών.

Τα στοιχεία των ελέγχων αυτών, τα οποία έχουν γνωστοποιηθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην κοινή γνώμη ταυτίζονται.

Από καμία Ανεξάρτητη Αρχή, στις οποίες απεστάλη πλήρης φάκελος με όλα τα στοιχεία, δεν έχει ξεκινήσει μέχρι σήμερα έλεγχος, παρότι εμείς έχουμε ζητήσει την επίσπευση της διαδικασίας.

Η μοναδική έρευνα που εξελίσσεται είναι από την Εισαγγελία και από όσο γνωρίζω είναι μυστική!

Στην οικονομική υπηρεσία υπάρχουν πολλές δυσλειτουργίες. Σήμερα υπάρχει και φόβος στο προσωπικό. Όπως έχει γίνει γνωστό θα ληφθούν όλα τα μέτρα ώστε να αποκτήσει το κύρος και την αξιοπιστία που πρέπει και κυρίως να λειτουργήσει με βάση τους αυστηρούς όρους που έχουν τεθεί από το Υπουργείο Οικονομικών και απορρέουν από τον Καλλικράτη.

Ο κ. Γκόντας, από τον φόβο του ότι μπορεί να βρεθεί εκτός της κούρσας διεκδίκησης χρίσματος στον πολιτικό του χώρο, όπου εκδηλώνονται κι άλλες φιλοδοξίες, επιδίδεται σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Μόνο που οδηγείται στον κατήφορο.

Και μεις δεν πρόκειται να τον ακολουθήσουμε. Γιατί εμείς είμαστε διαφορετικοί.

Είμαστε εδώ για να λύνουμε προβλήματα των πολιτών, για να υλοποιούμε έργα, μέσα σε αυτό το δυσμενές οικονομικά τοπίο. Είμαστε εδώ για να μειώνουμε τα τέλη. Για να πληρώνουμε παλιές οφειλές, τις αμαρτίες της παράταξης του κ. Γκόντα.

Και είμαστε εδώ για να βάλουμε νοικοκυριό στο Δήμο. Γιατί αν αυτό δεν κάναμε από την πρώτη στιγμή ούτε το έλλειμμα στο ταμείο θα είχε εντοπιστεί, ούτε θα είχε γίνει η απαρχή για τη λειτουργία του Δήμου σε σύγχρονες βάσεις και δεδομένα.

Και θα είμαστε εδώ και τον επόμενο ενάμισι χρόνο για να συνεχίσουμε την υλοποίηση του προγράμματος που ψήφισαν οι Γιαννιώτες. Και προτεραιότητές μας στο διάστημα αυτό είναι:

–         Η εξόφληση όλων των παλιών οφειλών

–         Η απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ

–         Η υλοποίηση όλων των έργων της ΔΕΥΑΙ

–         Η ανάδειξη ενός δημαρχείου, σύγχρονου, ανοιχτού και δημοκρατικού.

Το ρόλο του ντετέκτιβ τον αφήνουμε σε άλλους. Μπορεί έτσι να δίνουν απαντήσεις στα υπαρξιακά τους προβλήματα και τις πολιτικές τους ανασφάλειες.

Θέλω να είμαι κάθετος σε ένα πράγμα: η παρούσα δημοτική αρχή δεν θα δεχθεί και δεν θα ανεχθεί καμία σκιά. Τα πόθεν έσχες είναι κατατεθειμένα και δημοσιοποιημένα. Οι πολιτικές ευθύνες για την υπεξαίρεση στο ταμείο έχουν αναληφθεί. Για τις ποινικές ευθύνες δεν θα αποφανθεί ο Δήμαρχος. Εμείς δεν κατασκευάζουμε ενόχους. Είναι δουλειά της δικαιοσύνης πλέον να διαλευκάνει την υπόθεση και εμείς θα συμβάλλουμε με όποιο τρόπο χρειαστεί.

Δεν θα ακολουθήσουμε τον κ. Γκόντα ούτε στις υπαρξιακές ούτε στις πολιτικές του ανασφάλειες. Όταν έρθει η ώρα θα αποφασίσουν οι Γιαννιώτες. Και αυτή η ώρα είναι ακόμη πολύ μακριά.

Μέχρι τότε εμείς θα είμαστε εδώ και θα δουλεύουμε. Εκείνος ας ασχολείται με θεωρίες συνωμοσίας».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι από τον έλεγχο που έγινε στο φυσικό αντικείμενο το έλλειμμα ανέρχεται στο ποσό το οποίο έχει ήδη ανακοινωθεί. Αποσαφήνισε ότι με τη δεύτερη μήνυση που έχει υποβληθεί από τον ίδιο μπαίνει και το θέμα της αστικής διεκδίκησης.

Ξεκαθάρισε ότι το μοναδικό έγγραφο που έχει έρθει στο Δήμο από το Γενικό Λογιστήριο αφορά στις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Ερωτηθείς για αλλαγές στην Οικονομική Υπηρεσία ανέφερε ότι η Εκτελεστική Επιτροπή έχει πάρει απόφαση για ριζική αναδιάρθρωση της υπηρεσίας. Η απόφαση θα τεθεί στην κρίση της δημοτικής ομάδας και θα δρομολογηθούν οι απαραίτητες αλλαγές.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήπειρος

Αυτό είναι όλο το ψηφοδέλτιο του υποψήφιου δημάρχου Θωμά Μπέγκα, όπως κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Ιωαννίνων: 

Ήπειρος

Κατατέθηκε το ψηφοδέλτιο για τις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου στο Πρωτοδικείο Ιωαννίνων από τον υποψήφιο δήμαρχο Λάζαρο Νάτση, επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα-Πολίτες για την Ανατροπή», την...

Ιωάννινα

Το βίαιο λουκέτο στα δημόσια μέσα ενημέρωσης δεν συνάδει στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία. Πρόκειται για μία ενέργεια που προκαλεί οργή κι αγανάκτηση. Η...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC