Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
συνελήφθησαν οκτώ άτομα
συνελήφθησαν οκτώ άτομα

Ήπειρος

Συνελήφθησαν οκτώ άτομα για υποθέσεις Αλλοδαπών

Συνελήφθησαν οκτώ άτομα σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις για υποθέσεις περί αλλοδαπών.

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για τη δίωξη της παράτυπης μετανάστευσης, από αστυνομικές υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνελήφθησαν οκτώ άτομα συνολικά.

Σε βάρος τριών εξ αυτών, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα. Τα -κατά περίπτωση- αδικήματα αφορούν τη μεταφορά παράτυπων μεταναστών και διευκόλυνσης εξόδου αλλοδαπών από τη χώρα. Ενώ σε βάρος των υπολοίπων για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Μεταφορά παράτυπων μεταναστών

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση. Προχθές (21-03-2021) το βράδυ επί της Ιόνιας Οδού. Αστυνομικοί του Γ΄ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων, προχώρησαν στη σύλληψη αλλοδαπού οδηγού. Κατηγορείται για μεταφορά παράτυπων μεταναστών και διευκόλυνση εξόδου αλλοδαπών από τη χώρα.

Είχε προηγηθεί νωρίτερα ο εντοπισμός και η σύλληψη τεσσάρων (4) αλλοδαπών στην πόλη των Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων. Τους αλλοδαπούς, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχε αποβιβάσει  ο κατηγορούμενος. Τους είχε μεταφέρει με το αυτοκίνητό του από την Πάτρα έναντι του συνολικού χρηματικού ποσού των 200 ευρώ στα Ιωάννινα. Στόχος τους ήταν στη συνέχεια να εξέλθουν από τη χώρα μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου.   

Διευκόλυνση εξόδου αλλοδαπών από τη χώρα

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες (23-03-2021) το μεσημέρι αστυνομικοί του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας συνέλαβαν ημεδαπό οδηγό αυτοκινήτου ο οποίος με ακόμη έναν αλλοδαπό, είχε παραλάβει από το Ασπροκλήσσι Θεσπρωτίας αλλοδαπή, στερούμενη ταξιδιωτικών εγγράφων, προκειμένου αμφότερους να μεταφέρει σε περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας.  

Προανάκριση για τις παραπάνω υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Αλλοδαπών των Υποδιευθύνσεων Ασφάλειας Ιωαννίνων και Ηγουμενίτσας, αντίστοιχα, ενώ κατασχέθηκαν τα δύο εμπλεκόμενα οχήματα και χρηματικό ποσό -800- ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωάννινα

O Νίκος Οικονομόπουλος έρχεται στα Ιωάννινα την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο ΕΗΜ – Φροντζου  Ο Νίκος Οικονομόπουλος, η Απόλυτη Φωνή, μετά από μία απίστευτη...

Ιωάννινα

50 χρόνια κλείνει φέτος ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στην ελληνική δισκογραφία!  Και τα γιορτάζει μαζί μας, με μια μεγάλη συναυλία – γιορτή στο Θέατρο Ε.Η.Μ...

Ιωάννινα

Ο Γιάννης Κότσιρας και ο Μίλτος Πασχαλίδης στο θέατρο Φρόντζου στις 2 Σεπτεμβρίου, Σάββατο. Δημιουργικές διασκευές γεμάτες φαντασία και πάθος, καινούργια και παλιά τους...

Ιωάννινα

Oι ΜΕΛΙSSES με περισσότερα από 1500 live στο ενεργητικό τους αποδεικνύουν ότι το δυνατό τους χαρακτηριστικό παραμένει η επαφή τους με τον κόσμο. Το...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC