Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ιωάννινα

Τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Αλεξ. Καχριμάνη στο 2ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης του ΥΠΑΑΤ

Αλέξανδρος ΚαχριμάνηςΤην θέση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, που αποτελεί και πρόταση της Περιφέρειας Ηπείρου, για τη δημιουργία,  στη νέα Προγραμματική Περίοδο 13 ολοκληρωμένων περιφερειακών προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης, ανέπτυξε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ομού με τον Πρόεδρο της ΕΝ.ΠΕ.  Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ιωάννη Σγουρό,  στην παρέμβαση που έκανε στο 2ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην Αθήνα.

Ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης, τόνισε ότι δεν βρίσκει σύμφωνες τις Περιφέρειες η πρόθεση του Υπουργείου για τη διάθεση μόνο του 1/3 των πόρων του προγράμματος, καθώς το αίτημά τους είναι το  ΥΠΑΑΤ να διατηρήσει τον κεντρικό σχεδιασμό και τον επιτελικό ρόλο και το πρόγραμμα  να περιέλθει, με ελάχιστες εξαιρέσεις,  στις Περιφέρειες.  «Πρόκειται για πρόταση ουσίας, αν θέλουμε, με στοχευμένες δράσεις,  να δώσουμε ώθηση στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και να προωθήσουμε στην πράξη την αποκέντρωση», δήλωσε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Στο περιθώριο των εργασιών του Συνεδρίου ο Περιφερειάρχης είχε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο και τους Γενικούς Γραμματείς κ.κ. Δ. Μελά και Μ. Κορασίδη, με τους  οποίους συζήτησε τρέχοντα ζητήματα και ειδικά με τον τελευταίο το ζήτημα των βοσκοτόπων.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήπειρος

Ερωτηθείς για την συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου 2007-2013 ο κ. Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης δήλωσε...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC