Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ήπειρος

Το αυξανόμενο τουριστικό ενδιαφέρον για την Ήπειρο επιβεβαίωσε η συμμετοχή της Περιφέρειας στη Philoxenia

philoxenia 2013Δυναμική ήταν η παρουσία της Περιφέρειας Ηπείρου στην 29η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia, η οποία πραγματοποιήθηκε από 21 έως 24 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Το περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου στην Philoxenia, σύμφωνα με την στρατηγική επικοινωνίας του ΕΟΤ, διαμορφώθηκε επικοινωνιακά με αιχμή τις αυτούσιες εμπειρίες επισκεπτών, οργανωμένες σε 6 θεματικές ενότητες: Πολιτισμός, Θάλασσα, Γαστρονομία, Φύση, Δραστηριότητες και Θρησκευτικά Μνημεία.  Την Περιφέρεια στην Έκθεση εκπροσώπησε ο αρμόδιος για την Τουριστική Ανάπτυξη Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου, ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια της, πραγματοποίησε πλήθος συναντήσεων με τουριστικούς πράκτορες και παράγοντες. Επιπρόσθετα δε με συνεντεύξεις του σε Μ.Μ.Ε. πρόβαλλε την Ήπειρο ως ιδανικό τουριστικό προορισμό.

To γενικό συμπέρασμα που προέκυψε από τη συμμετοχή της Περιφέρειας στην Philoxenia, είναι ότι η Ήπειρος είναι ένας ανερχόμενος προορισμός διακοπών για όλες τις εποχές του χρόνου. Αξιοσημείωτο και ενθαρρυντικό, είναι το μεγάλο ενδιαφέρον – εκτός των Ελληνικών τουριστικών γραφείων – ξένων τουριστικών πρακτόρων από πολλές χώρες της Ευρώπης, την Αμερική και την Ινδία κλπ, όπως διαπιστώθηκε από τις συναντήσεις που έγιναν.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου επισκέφτηκαν η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γ. Μπουτάρης, η Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτ. Μακεδονίας κ. Βίκυ Ευταξά, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας ο κ. Β. Ψαθάς, ο Δήμαρχος Άρτας κ. Ι. Παπαλέξης, ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρ. Μπαϊλης, ο Δήμαρχος Πάργας κ. Αθ. Λιόλιος, ο Δήμαρχος Λάρισας κ. Κ. Τζανακούλης, η περιφερειακή σύμβουλος κ. Αθ. Ιωάννου, εκπρόσωποι ξένων αποστολών στην Ελλάδα, κ.ά.

Η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη συνεχάρη τον Αντιπεριφερειάρχη για την εντυπωσιακή παρουσία της Περιφέρειας στην έκθεση, που κατάφερε να μεταδώσει το τοπικό χρώμα και μια γεύση από τη φιλοξενία της Ηπείρου, ενώ τόνισε ότι η Ήπειρος έχει τεράστιες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης καθώς είναι μια περιοχή που δεν έχουν ακόμα ανακαλύψει οι τουρίστες, τον πλούτο της και τις ομορφιές της.

Πολύ μεγάλος ήταν ο αριθμός επισκεπτών που προσέλκυσε το περίπτερο της Περιφέρειας. Όλοι τους ενημερώθηκαν από στελέχη της Περιφέρειας και τους εκπροσώπους επαγγελματιών του τουρισμού, για προορισμούς διακοπών στις ορεινές και παραθαλάσσιες περιοχές, τα αξιοθέατα της Ηπείρου, ενώ δοκίμασαν και τοπικά προϊόντα όπως τυριά, κρασί, πίτες, γλυκά, λικέρ, θαλασσινούς μεζέδες. Σε ειδική εκδήλωση, που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου, συμμετείχαν χορευτικά συγκροτήματα της Κωστηλάτας Άρτας και της Πρέβεζας. Σημαντική ήταν επίσης η παρουσία του περιπτέρου του Δήμου Πάργας καθώς και του περιπτέρου των επιχειρηματιών της Πρέβεζας, που ενίσχυσαν την παρουσία της Ηπείρου.

Στράτος Ιωάννου: Οι στοχευμένες ενέργειές μας, φέρνουν αποτελέσματα

Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου κ. Στράτος Ιωάννου δήλωσε ικανοποιημένος από την παρουσία στην έκθεση, ενώ του δόθηκε η ευκαιρία να αναφερθεί στα καλά αποτελέσματα της προσπάθειας που συστηματικά καταβάλλεται τα τελευταία 2,5 χρόνια για την τουριστική προβολή της Ηπείρου και η οποία έχει ενισχύσει την οικονομία της Ηπείρου, σε μια αντίξοη οικονομική συγκυρία. Με την εκκίνηση του μεγάλου έργου της τουριστικής προβολής της Ηπείρου, (προϋπολογισμού περίπου 900.000 ευρώ), ξεκίνησε με αφετηρία την έκθεση στο Λονδίνο – και θα συνεχίσει για τα δύο επόμενα χρόνια- μια δυναμική εξωστρεφής διαφημιστική καμπάνια, η οποία αγκαλιάζει όλα τα μέσα, τηλεόραση, έντυπα, διαδίκτυο, συμμετοχή σε επιλεγμένες εκθέσεις και προβλέπει ένα πλήθος δράσεων.

Ο κ. Ιωάννου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο στόχος της παρουσίας μας εδώ είναι διπλός. Αφενός η προσέλκυση τουριστικών πρακτόρων από τη Ελλάδα, αλλά κυρίως από το εξωτερικό, ώστε να λειτουργήσει η παρουσία μας στην έκθεση ως μια ευκαιρία για να αναδείξουμε τις ομορφιές της Ηπείρου. Η Περιφέρεια Ηπείρου, με το κύρος της λειτουργεί ως διαμεσολαβητής που προλειαίνει το έδαφος για τη σύναψη συνεργασιών μεταξύ επαγγελματιών του τουρισμού της Ηπείρου και τουριστικών πρακτόρων και γραφείων, που μπορούν να φέρουν τουρισμό στην περιοχή μας. Ως προς αυτόν το στόχο, πραγματοποιήθηκε μεγάλος αριθμός επαφών και συναντήσεων με επώνυμα τουριστικά γραφεία.

Η παρουσία των επαγγελματιών του τουρισμού συμβάλλει τα μέγιστα στην καλύτερη προώθηση της περιοχής, αλλά επίσης στην άμεση επαφή με τους τουριστικούς πράκτορες και τη διευκόλυνση της εκκίνησης συνεργασιών.

Ο δεύτερος στόχος της παρουσίας της Ηπείρου στην έκθεση Philoxenia είναι το κοινό της Θεσσαλονίκης και γενικά της Βόρειας Ελλάδας, για την ενίσχυση του κύματος τουριστών από την Βόρεια Ελλάδα προς την Ήπειρο, που έχει εκδηλωθεί ιδιαίτερα μετά τη λειτουργία της Εγνατίας. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την προσέλευση επισκεπτών στο περίπτερό μας αλλά και από τις αντιδράσεις και την δεδηλωμένη επιθυμία για να επισκεφτούν και να παραθερίσουν στην Ήπειρο. Η Περιφέρεια Ηπείρου σταθερά επενδύει στην περαιτέρω ενίσχυση αυτού του ρεύματος.»

Ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε και συνεχάρη το Δήμο Πάργας και τους επιχειρηματίες της Πρέβεζας για την επιτυχημένη συμμετοχή τους με περίπτερο στην έκθεση Philoxenia, τους συλλόγους που βοήθησαν αφιλοκερδώς με τα πλούσια εδέσματα, τα χορευτικά της Κωστηλάτας Άρτας και του Δήμου Πρέβεζας, καθώς και όλους τους επιχειρηματίες και πολίτες που συμμετείχαν.

 

 

 

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωάννινα

Ιωάννινα – Εργασίες για τον μεγάλο δακτύλιο με στόχο το έργο να παραδοθεί έως το 2023. Σε πλήρη ανάπτυξη είναι τα εργοτάξια στον μεγάλο...

Ιωάννινα

Τεράστια ουρά στην Περιφέρεια Ηπείρου για rapid test, 504 κρούσματα στα Ιωάννινα, 35.580 συνολικά στη χώρα Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων έγινε ορατή όχι...

Ιωάννινα

700 Χιλιάδες Για Υποδομές Σε Νέα Ζωή, Καρδαμίτσια, Κ. Νεοχωρόπουλο Την σύμβαση για την υλοποίηση ενός ακόμη έργου στο Δήμο Ιωαννιτών υπέγραψε ο Δήμαρχος...

Ιωάννινα

Ιωάννινα:1,2 Εκατομμύρια Για Την Ανάπτυξη Δικτύου Καφέ Κάδων Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος» εντάχθηκε το έργο της διαχείρισης των βιοαποβλήτων στο Δήμο Ιωαννιτών. Οι καφέ...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC