Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Πολιτική

Τσίπρας-Μέρκελ: Τι συμφώνησαν για κλείσιμο της αξιολόγησης τον Φεβρουάριο

τσιπραςμερκελ

Σχεδόν 15 λεπτά διήρκησε το τετ α τετ του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στη Βαλέτα το πρωί της Παρασκευής.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός και η Γερμανίδα καγκελάριος έθεσαν επί τάπητος την πορεία της διαπραγμάτευσης και το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες Τσίπρας και Μέρκελ συμφώνησαν ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα αναγκαίες πρωτοβουλίες για να κλείσει η αξιολόγηση μέσα στον Φλεβάρη.

Επίσης, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την προσήλωσή του στις συνομιλίες για την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό και τη σημασία της εφαρμογής της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας στο προσφυγικό.

Υπογράμμισε ωστόσο ότι η Τουρκία πρέπει να σέβεται το διεθνές δίκαιο και ότι προκλητικές διεκδικήσεις και ενέργειες της στο Αιγαίο υπονομεύουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την ειρήνη και σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής.
τσιπρας
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η καγκελάριος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις συνομιλίες της με την τουρκική ηγεσία, ειδικότερα δε όσον αφορά την ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή, το προσφυγικό και το Κυπριακό, που συζητήθηκαν στο πλαίσιο των ευρύτερων ευρωτουρκικών σχέσεων.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολιτική

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του λίγο μετά τον εμβολιασμό του στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”. Ο αρχηγός της...

Uncategorized

  «Ενα μόνο μήνυμα σας φέρνω από τις περιοδείες μου σε όλη την Ελλάδα: Η ανατροπή δεν είναι απλώς επιθυμία και ανάγκη για τη...

Οικονομία

Μήνυμα στην Αθήνα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της έστειλε η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ. Καλεί μάλιστα την ελληνική κυβέρνηση να παραμείνει στη μεταρρυθμιστική πορεία,...

Διεθνή

  Σκληρή γραμμή έναντι της Βρετανίας επιλέγει η γερμανική κυβέρνηση, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel, το Βερολίνο απορρίπτει την ιδέα της Τερέζα Μέι...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC