Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
υπεγράφη σύμβαση για τρεις κυκλικούς κόμβους
υπεγράφη σύμβαση για τρεις κυκλικούς κόμβους

Ιωάννινα

Ιωάννινα – Υπεγράφη σύμβαση για τρεις κυκλικούς κόμβους

Την σύμβαση για την κατασκευή ισόπεδων κυκλικών κόμβων υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ με τον ανάδοχο του έργου.

Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ με συνολικό προϋπολογισμό 1,4 εκατομμύρια ευρώ.

Περιλαμβάνει την κατασκευή τριών κόμβων που θα επιλύσουν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα της πόλης.

Ο πρώτος κόμβος θα γίνει στη συμβολή της Λεωφόρου Δωδώνης με τις οδούς Ναπολέοντος Ζέρβα, Πυρσινέλλα, Κωνσταντίνου Ελευθερωτή και Σπυρίδωνος Σπύρου.

Στο σημείο αυτό σήμερα λειτουργεί μερικώς σηματοδοτούμενη ισόπεδη διασταύρωση πολλαπλών κλάδων. Στη θέση της θα κατασκευαστεί ισόπεδος κυκλικός κόμβος με διάμετρο κυκλικής νησίδας 22.00 μέτρα και εξωτερική́ 44.00 μέτρα, με πλάτος οδοστρώματος 8,50 μέτρα και πλακοστρωμένο δακτυλίδι της κυκλικής νησίδας.

Ο δεύτερος κόμβος θα κατασκευαστεί στη συμβολή της Λεωφόρου Γράμμου και των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Καλπακίου, στην βόρεια είσοδο της πόλης των Ιωαννίνων.

Ο κόμβος θα έχει διάμετρο κυκλικής νησίδας 23.00 μέτρα και εξωτερική́ 42.00 μέτρα , με πλάτος οδοστρώματος 8,50 μέτρα και πλακοστρωμένο δακτυλίδι της κυκλικής νησίδας.

Ο τρίτος κόμβος θα κατασκευή στην συμβολή της Λεωφόρου Γράμμου με την οδό Ίωνος Δραγούμη. Η συγκεκριμένη διασταύρωση αποτελεί μία από τις κυριότερες  για την ευρύτερη περιοχή.

Η εξωτερική́ διάμετρος του κυκλικού́ κόμβου θα είναι 44 μέτρα και η μη προσπελάσιμη εσωτερική́ νησίδα, θα έχει διάμετρο 24 μέτρα. Ο κόμβος θα διαθέτει υπερβατή́ ζώνη κεντρικής νησίδας πλάτους 1,50 μέτρα. Το πλάτος των λωρίδων κυκλοφορίας του εσωτερικού́ δακτυλίου θα είναι 8,50 μέτρα. Για τον φωτισμό́ του κυκλικού́ κόμβου θα τοποθετηθούν προβολείς στην κορυφή́ χαμηλού́ ιστού́.

«Πρόκειται για μία σημαντική παρέμβαση που θα βελτιώσει τα κυκλοφοριακά δεδομένα της πόλης και θα δημιουργήσει συνθήκες ασφάλειας σε οδικούς άξονες με υψηλό κυκλοφοριακό φόρτο. Όπως είπαμε με τον ανάδοχο οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα και εκτιμούμε ότι σύντομα το έργο θα είναι σε πλήρη εξέλιξη ώστε η ολοκλήρωση του να γίνει μέσα στα προβλεπόμενα χρονικά όρια» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωάννινα

O Νίκος Οικονομόπουλος έρχεται στα Ιωάννινα την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο ΕΗΜ – Φροντζου  Ο Νίκος Οικονομόπουλος, η Απόλυτη Φωνή, μετά από μία απίστευτη...

Ιωάννινα

50 χρόνια κλείνει φέτος ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στην ελληνική δισκογραφία!  Και τα γιορτάζει μαζί μας, με μια μεγάλη συναυλία – γιορτή στο Θέατρο Ε.Η.Μ...

Ιωάννινα

Ο Γιάννης Κότσιρας και ο Μίλτος Πασχαλίδης στο θέατρο Φρόντζου στις 2 Σεπτεμβρίου, Σάββατο. Δημιουργικές διασκευές γεμάτες φαντασία και πάθος, καινούργια και παλιά τους...

Ιωάννινα

Oι ΜΕΛΙSSES με περισσότερα από 1500 live στο ενεργητικό τους αποδεικνύουν ότι το δυνατό τους χαρακτηριστικό παραμένει η επαφή τους με τον κόσμο. Το...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC