Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Πολιτική

Χρ. Ταραντίλης: Ο ρυθμός μεταβολής των δεδομένων θα κρίνει τα νέα μέτρα

«Το φαινόμενο της πανδημίας είναι ένα δυναμικό φαινόμενο, αυτό σημαίνει ότι τα δεδομένα αλλάζουν από, όχι μόνο από μέρα σε μέρα, αλλά και από ώρα σε ώρα. Αν θέλετε κιόλας την δική μου εμπειρία σε αυτό το φαινόμενο, έχει δείξει ότι συνήθως τα δεδομένα αλλάζουν πιο γρήγορα προς το χειρότερο και λιγότερο γρήγορα προς το καλύτερο», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης απαντώντας σε ερώτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για το κατά πόσο είναι πιθανό ένα lockdown τύπου Μαρτίου.

«Το καθήκον μας είναι να προσαρμοζόμαστε σε αυτές τις αλλαγές», πρόσθεσε αναφέροντας πως η κυβέρνηση θα εξετάσει την σχετική εισήγηση της επιτροπής την Παρασκευή και έπειτα θα αποφασίσει.

Απαντώντας έπειτα σε ερώτηση για το στοιχείο εκείνο που θα κρίνει εάν παρθούν τελικά νέα μέτρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως το στοιχείο αυτό είναι «ο ρυθμός μεταβολής των δεδομένων που έχουμε». 

«Το σημαντικό για εμάς είναι να είμαστε έτοιμοι ώστε να προσαρμοστούμε έγκαιρα σε αυτά τα δεδομένα», εξήγησε, διευκρινίζοντας επίσης πως το όριο στον αριθμό των κρουσμάτων που κρίνει το εύρος των μέτρων δεν αποφασίζεται από την κυβέρνηση αλλά τους ειδικούς.

«Αφού πάρουμε τις αποφάσεις από την εισήγηση των ειδικών θα πάρουμε και τις αποφάσεις μας», είπε προσθέτοντας ότι αυτό θα γίνει πολύ σύντομα. 

Όσον αφορά το ρωσικό εμβόλιο Sputnik, η Ελλάδα κινείται μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο αγοράς των εμβολίων. «Το θέμα του ρωσικού εμβολίου δεν είναι πάρα πολύ επίκαιρο γιατί ακόμα δεν έχουν καν καταθέσει έγκριση προς τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων», σχολίασε ο κ. Ταραντίλης. 

Αναφορικά με το εμβόλιο της AstraZeneca και το ηλικιακό όριο για την χορήγησή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «το σωστό είναι να περιμένουμε την εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών που θα είναι την Παρασκευή το πρωί». 

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρθρα & Απόψεις

Περί τηλεοπτικής σαβούρας το ανάγνωσμα Σε μία εποχή όπου τα πάντα μετριούνται σύμφωνα με την ανάπτυξη και την πρόοδο τα Μέσα Επικοινωνίας οπισθοδρομούν. Η...

Κοινωνία

Πως θα λειτουργούν από Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου οι κλειστοί χώροι; Πως θα συνεχίσουν τις δραστηριότητές του οι ανεμβολίαστοι; Πως θα εισέρχονται σε κλειστούς χώρους...

Κοινωνία

Μέτρα Για Ανεμβολίαστους – Υποχρεωτικά Τεστ Με Δαπάνη Τους Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας αφορά την προώθηση του εμβολιαστικού προγράμματος....

Άρθρα & Απόψεις

Η Πανδημία Του Διχασμού Στην σύγχρονη ελληνική πολιτική ιστορία διάφορες διαιρετικές τομές έχουν καθορίσει τις κοινωνικοπολιτικές αποφάσεις. Δεξιά-Αριστερά, Προνομιούχοι-Μη Προνομιούχοι και πιο πρόσφατα Μνημονιακοί-Αντιμνημονιακοί...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC