Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ήπειρος

Στις κάλπες αύριο ο φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

images (1)Στις κάλπες προσέρχονται αύριο από το πρωί οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπως και σε άλλα πανεπιστήμια της χώρας, με ένα και βασικό επίδικο: εάν η γενική εικόνα της κοινωνίας και των πολιτικών συσχετισμών, θα αντικατοπτριστεί και στις φοιτητικές κάλπες.

Οι πρώτες ενδείξεις πάντως, είναι ανάμεικτες. Καταρχάς, η ΔΑΠ που ούτως ή άλλως στηρίζεται περισσότερο στην «παρεΐστικη» αντίληψη και υποβαθμίζει το πολιτικό κομμάτι των εκλογών, έχει και πάλι φέτος τις γνωστές αντιπαραθέσεις μεταξύ των νεολαίων της, αλλά προκειμένου να επιδείξουν καλά αποτελέσματα στην ηγεσία της ΝΔ, κατεβαίνει ενωμένη. Πέρυσι, η παράταξη είχε καταφέρει να ανέβει σε ψήφους και ποσοστά στα Γιάννενα, αντιμετωπίζοντας την κάμψη που γνώρισε πανελλαδικά. Στα συνθήματά της πάντως, αποφεύγει τους «ύφαλους» του σχεδίου Αθηνά που συζητιέται πάρα πολύ στα πανεπιστήμια, για να μην εισπράξει το πολιτικό κόστος της «μητέρας» ΝΔ. Η ΠΑΣΠ είναι το μεγάλο ερωτηματικό, καθώς θα προσπαθήσει να κρατηθεί στη δεύτερη θέση, χωρίς κάτι τέτοιο να είναι δεδομένο. Σε μεγάλο βαθμό προσπαθεί και αυτή να διαχωριστεί από το ΠΑΣΟΚ με τα μέλη της, εκεί που υπάρχουν (κυρίως στη Φιλοσοφική) να λένε ότι «εμείς είμαστε διαφορετικό πράγμα από το κόμμα».  Πέρυσι, η παράταξη έφτασε σε ιστορικό χαμηλό στα Γιάννενα, κρατώντας τη δεύτερη θέση για λίγες ψήφους, από την Πανσπουδαστική.

Ο άλλος «γρίφος», είναι οι παρατάξεις της Αριστεράς, οι οποίες έχουν κάνει αιχμή την αντίθεσή τους στο σχέδιο Αθηνά και στις αλλαγές με τους αλλεπάλληλους νόμους για την ανώτατη εκπαίδευση. Η Πανσπουδαστική του ΚΚΕ, θέλει να πάρει τη δεύτερη θέση από την ΠΑΣΠ και να μετουσιώσει σε κάποια εκλογική άνοδο την ώθηση του 19ουσυνεδρίου και των αλλαγών στο ΚΚΕ.

Η ΕΑΑΚ στα Γιάννενα, δεν είναι στα καλύτερα πανελλαδικά ποσοστά της και πέρυσι έμεινε τέταρτη με λίγες ψήφους διαφορά από την ΑΡΕΝ του ΣΥΡΙΖΑ. Αιχμή είναι και εδώ η αντίθεση στην κυβερνητική πολιτική και το μνημόνιο, μαζί με τα της εκπαίδευσης. Φέτος, ελπίζει να κατέβει σε περισσότερες σχολές.

Η ΑΡΕΝ τέλος, εμφανίζεται έτοιμη να «καθρεφτίσει» την εκλογική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και να μετουσιώσει, στα Γιάννενα τουλάχιστον, την εκλογική άνοδο που έχει από πέρυσι, σε μια καλύτερη καταγραφή. Σε αρκετές σχολές κατεβαίνουν και οι Αγωνιστικές Κινήσεις του ΚΚΕ-μλ με καλύτερη καταγραφή στο Οικονομικό.

Ίσως μικρή κάμψη

Η κάλπη πάντως, δείχνει ότι θα σημειώσει κάποια σχετική κάμψη σε σχέση με πέρυσι, όταν στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έφτασε τους 3.800 φοιτητές περίπου. Το κλίμα είναι αρκετά ήρεμο, χωρίς να παρουσιάζονται οι εντάσεις άλλων ιδρυμάτων όπως αυτό της Πάτρας.

 

Τα περσινά ποσοστά των παρατάξεων στα Γιάννενα:

ΔΑΠ

46,73%

ΠΑΣΠ

15,40%

ΠΚΣ

15,05%

ΕΑΑΚ

8,89%

ΑΡΕΝ

8,63%

 

 

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήπειρος

Περισσότερα από 500 νέα γονίδια που ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση, ανακάλυψαν Έλληνες ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μαζί με συναδέλφους τους από το Πανεπιστήμιο...

Ήπειρος

Έχασε τη μάχη που έδινε με την ζωή η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Μαρία Μπάη.Άνθρωπος χαμηλών τόνων και εξαιρετική επιστήμονας…Το Πρυτανικό...

Εκπαίδευση

Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθεί η 1η Συνάντηση Εργασίας για την  Ίδρυση του Συλλόγου Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Κύριος στόχος του Συλλόγου Αποφοίτων του...

Εκπαίδευση

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διαμαρτύρεται έντονα για τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που ακυρώνουν τη συνταγματική τάξη και έχουν οδηγήσει στο κλείσιμο της Δημόσιας...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC