Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Πολιτική

Η Αλβανική αστυνομία δολοφόνησε ομογενή που ύψωσε την Ελληνική σημαία.

Αδιευκρίνιστες παραμένουν ακόμη οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου από αλβανικά πυρά του Έλληνα ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος  ύψωσε χθες την ελληνική σημαία στο στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων στο χωριό Βουλιαράτες, ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Άνω Δρόπολης στη Βόρειο Ήπειρο.
Ο 35χρονος ομογενής τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με αστυνομικούς ύστερα από καταδίωξη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αλβανικής αστυνομίας, ο Κατσίφας στις 10:00 το πρωί της Κυριακής πυροβόλησε στον αέρα στο χωριό Βουλιαράτες, κατά τη διάρκεια της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο νεκροταφείο των Ελλήνων Πεσόντων. Από τα πυρά του δεν τραυματίστηκαν αστυνομικοί, αλλά τοπικά ΜΜΕ ανήρτησαν φωτογραφίες με σημάδια στα περιπολικά από τις σφαίρες του καλάσνικοφ.

Στη συνέχεια, συνεχίζει η ανακοίνωση της αλβανικής αστυνομίας, αφού εντοπίστηκε έπειτα από καταδίωξη, όπου έλαβαν μέρος ειδικές δυνάμεις και ελικόπτερο, αρνήθηκε να παραδοθεί και άρχισε να πυροβολεί, με αποτέλεσμα να δεχτεί μια σφαίρα στο κεφάλι και μία στο στήθος.
Να σημειωθεί ότι με ανάρτησή της στο Facebook η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, που ήταν στο νεκροταφείο για την επίσημη εκδήλωση, είπε ότι κατά την ενημέρωση που είχε, ο ομογενής είχε απειλήσει να πυροβολήσει θεωρώντας ότι η συμφωνία των δυο κυβερνήσεων να αποκαταστήσουν τη μνήμη των νεκρών ήταν προδοσία και δεν υπήρξε υποστολή της ελληνικής σημαίας.

Στη συνέχεια ενημερώθηκε ότι ο ομογενής περικυκλώθηκε, δεν παραδόθηκε και τον σκότωσε η αλβανική αστυνομία.

Από την πλευρά της η πολιτική οργάνωση Ομόνοια που εκπροσωπεί την Ελληνική Εθνική Μειονότητα (ΕΕΜ) στην Αλβανία κάνει λόγο για «εκτέλεση» του 35χρονου από άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας.

«Θλίψη και αγανάκτηση είναι τα αισθήματα που χαρακτηρίζουν την ΕΕΜ μετά το θλιβερό τέλος της επιχείρησης των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στην οποία έμεινε νεκρός ο Βουλιαρατινός Κωνσταντίνος Κατσίφας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι αστυνομικές δυνάμεις παραβλέποντας κανόνες ακινητοποίησης μεμονωμένου ατόμου οδηγήθηκαν στην εκτέλεση του» τονίζεται χαρακτηριστικά.

Στην ανακοίνωση της Ομόνοιας μεταξύ άλλων σημειώνεται: «Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι όλα συνέβησαν ενώ συνεχιζόταν οι εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο του ΟΧΙ και στην Τελετή Μνήμης στους Βουλιαράτες υπήρχε επίσημη εκπροσώπηση Ελληνικής και Αλβανικής Κυβέρνησης. Προφανώς δεν είναι μόνο ζήτημα παραβίασης του βασικού δικαιώματος του ανθρώπου, αυτό της ζωής. Είναι το όλο ψυχολογικό κλίμα βίας που συντελείται εις βάρος της ΕΕΜ».

 

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρχική

Ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας αρνείται ότι η Αλβανία έχει αλυτρωτικές τάσεις και διεκδικήσεις έναντι της Ελλάδας, ωστόσο, επιμένει πως το τσάμικο αποτελεί ζήτημα...

Αρχική

«Οι επίσημοι αλβανικοί φορείς δεν μπορούν να διατείνονται urbi et orbi ότι τα μειονοτικά δικαιώματα είναι σεβαστά σε όλη την αλβανική επικράτεια, την ίδια...

Uncategorized

Ο πρόεδρος της οργάνωσης της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία “Ομόνοια” Βασίλης Μπολάνος, παρουσίασε σε συνέντευξή τύπου στα Τίρανα, τα αποτελέσματα της καταγραφής μελών...

Ήπειρος

Με στόχο την καλύτερη φύλαξη των συνόρων συναντήθηκαν στην Κακαβιά αστυνομικές αντιπροσωπείες Ελλάδας και Αλβανίας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, της...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC