Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Πολιτική

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού κ.Τσίπρα απο τη ΔΕΘ.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η στρατηγική επιλογή του είναι να γίνουν οι εθνικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2019 και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οΣΥΡΙΖΑ θα τις κερδίσει, επειδή τα κατάφερε εκεί που απέτυχαν τρεις προηγούμενες κυβερνήσεις και γιατί έχει σχέδιο και όραμα για τη χώρα και πρόγραμμα για την προστασία και στήριξη της κοινωνίας

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε εθνικά ωφέλιμη και ιστορική παρακαταθήκη για τη Θεσσαλονίκη τη Συμφωνία των Πρεσπών και απέκλεισε το ενδεχόμενο να οδηγήσει σε πρόωρες κάλπες, καθώς όπως είπε, ο Πάνος Καμμένος δεν θα θελήσει να διακινδυνεύσει την πορεία της χώρας.

Παράλληλα επανέλαβε ότι η έξοδος από τα μνημόνια είναι μια πραγματικότητα και όχι επικοινωνιακό εύρημα, ενώ για τις συντάξεις τόνισε ότι «έχουμε σημαντικές πιθανότητες να άρουμε την περικοπή, καθώς θα πείσουμε τους εταίρους ότι το μέτρο αυτό δεν χρειάζεται».

Ο κ. Τσιπρας έχει εξαγγείλει, μεταξύ άλλων, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ έως 50%για 1,2 εκατ. χαμηλές ιδιοκτησίες και 30% μεσοσταθμικά, μείωση έως 35% των ασφαλιστικών εισφορών σε ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες,καθώς και τη φορολογική ελάφρυνση των επιχειρήσεων κατά 4 μονάδες μέχρι το 2022.

Οι εξαγγελίες περιλαμβάνουν επίσης, επιδότηση ενοικίου με εισοδηματικά κριτήρια και καταβολή των αναδρομικών σε ένστολους, δικαστικούς και πανεπιστημιακούς εντός του έτους.

Αναλυτικά οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού κ.Τσίπρα.

Αύξηση το 2019 του κατώτατου μισθού.

Καταργείται παράλληλα και ο υποκατώτατος των 511 ευρώ για τους νέους έως 24 ετών και πλέον οι κατώτατες αποδοχές θα είναι ενιαίες χωρίς ηλικιακές διακρίσεις. Μετά και την πρόσφατη επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων ανοίγει ο δρόμος για την κανονικότητα στις εργασιακές σχέσεις.

«Σε σχέση με την μείωση της ανεργίας, δεν πανηγυρίζουμε για το 19%, όμως δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε ότι έχουμε σοβαρή αποκλιμάκωσή της, από το 27%», δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας.

200.000 εργαζόμενοι στη χώρα μας λαμβάνουν μηνιαίο μισθό από 500 έως 600 ευρώ, ενώ 145 χιλιάδες είναι οι εργαζόμενοι έως 24 ετών (7,94%) που στην πλειοψηφία τους αμείβονται με τον υποκατώτατο.

Ενδεχόμενη αύξηση 2% στον ενιαίο κατώτατο θα σημάνει για έναν νέο εργαζόμενο όφελος σχεδόν 2 μισθούς τον χρόνο. (1.204 ευρώ)

Η επιβάρυνση των επιχειρήσεων ελαφρύνεται καθώς θα επιδοτηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές κατά 50% το 2019 και 100% το 2020, για νέους (έως 25 ετών) μισθωτούς στον ιδιωτικό τομέα

Στα μέτρα για την μείωση της ανεργίας των νέων και την ανάσχεση του brain drain περιλαμβάνονται:

  • Πρόγραμμα για απασχόληση 10.000 ανέργων σε δυναμικούς κλάδους της οικονομίας μας (αγροτοδιατροφικό, τεχνολογικό, πληροφορική επικοινωνίες)
  • Επιδοτούμενη απασχόληση 5500 άνεργων επιστημόνων (22-29 ετών) σε υπουργεία και φορείς του Δημοσίου
  • Καθώς επίσης εισφοροαπαλλαγές και φοροαπαλλαγές για τους νέους επιστήμονες που θα επιστρέψουν στην χώρα μας.

Σε 7.500 ανέρχονται οι μόνιμες προσλήψεις που αναμένονται το επόμενο διάστημα.

Οι 3.000 αφορούν στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ενώ οι 4.500 εκπαιδευτικούς και εξειδικευμένο προσωπικό για την Ειδική Αγωγή στα δημόσια Σχολεία.

Επιδότηση ενοικίου, ΕΝΦΙΑ και ασφαλιστικό στο επίκεντρο

Στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού του 2019, που θα κατατεθεί στα μέσα Οκτωβρίου, θα υπάρχουν όλα εκείνα τα στοιχεία που θα αποδεικνύουν ότι οι θέσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν επιβεβαιώνονται, επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

user
Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολιτική

Γεωργιάδης – Τσίπρας Για Τη Βάφτιση, Έντονη Διαμάχη Στη Βουλή με ανταλλαγή πυρών. Έντονος διαπληκτισμός προέκυψε στην ελληνική Βουλή την Τρίτη, όταν ο Άδωνις...

Κοινωνία

Στο θέμα των σεξουαλικών παρενοχλήσεων και κακοποιήσεων που απασχολεί την κοινή γνώμη αναφέρεται με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,...

Πολιτική

Χρ. Ταραντίλης Ο Τσίπρας Βλέπει Παντού Αποτυχίες. Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης απαντώντας στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη...

Πολιτική

Αντιπαράθεση έχει προκληθεί ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση για το ζήτημα της εκκλησίας και το άνοιγμα των ναών για τον εορτασμό των...

Copyright © 2021 Giga FM 105.4

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC