Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ιωάννινα

Tι ειπώθηκε στη χθεσινή Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου

Δημαρχείο 2Πλήρη, ολοκληρωμένη και στοιχειοθετημένη απάντηση δόθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκο Γκόντα και τους ισχυρισμούς του για τις οφειλές της εταιρίας «Ακτή Αριάδνη». Ο κ. Γκόντας, στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση, υποστήριξε ότι παρότι δόθηκε επιταγή από την εταιρία δεν εμφανίζεται η εξόφληση ενώ καταλόγισε ευθύνες στη Δημοτική Αρχή επειδή δεν είχε αποδεχθεί παλιότερο αίτημα για μείωση του μισθώματος στο Grand Serai, κατά 20%.Στον πρώην δήμαρχο απάντησε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Θανάσης Μανταλόβας, ο οποίος κατέθεσε στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου όλα τα στοιχεία της Οικονομικής Υπηρεσίας από τα οποία προκύπτει ότι η επιταγή εξοφλήθηκε στις 3 Οκτωβρίου και την ίδια ημέρα εκδόθηκε το διπλότυπο είσπραξης.

«Όχι μόνο έλλειμμα δεν υπάρχει, αλλά περισσεύει η φαντασία», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Μανταλόβας και κατηγόρησε τη μείζονα αντιπολίτευση για υπονόμευση της προσπάθειας που γίνεται από την Οικονομική Υπηρεσία.

Στη συνέχεια τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή δεν θα μπορούσε να προχωρήσει σε μείωση του μισθώματος και αναμένει την τελεσίδικη δικαστική απόφαση, στις 15 Ιανουαρίου, βάση της οποίας θα γίνει και η εκκαθάριση στην καρτέλα της εταιρίας.

Ο κ. Μανταλόβας παρουσίασε τα πρακτικά προηγούμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου όπου πέραν της παράταξης του Νίκου Γκόντα, ουδείς άλλος υποστήριξε το αίτημα της μείωσης μισθώματος.

Οι τρεις επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης (Δημήτρης Τασιούλας, Στέφανος Σκοπούλης και Χρήστος Μαντάς) όπως και σύσσωμη η δημοτική αρχή απέρριψαν το σχετικό αίτημα.

«Στη μείωση του μισθώματος, για την οποία επιμένετε, πρέπει να καταλάβετε ότι είστε μόνος σας», υπογράμμισε ο κ. Μανταλόβας απευθυνόμενος στον επικεφαλής της αντιπολίτευσης, στον οποίο υπενθύμισε τις τεράστιες οφειλές που είχε αφήσει προς τα ασφαλιστικά ταμεία όπως και τις ζημιές ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ από τη λειτουργία της ΑΔΕΙ.

Σε υψηλούς τόνους απάντησε και ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος τονίζοντας ότι είναι θλιβερή η προσπάθεια που κάνει η μείζονα αντιπολίτευση με στόχο να μειώσει το κύρος της οικονομικής υπηρεσίας, την αξιοπιστία της Δημοτικής Αρχής και τη δουλειά που γίνεται.

«Ο Δήμος δεν είναι εκδικητικός μηχανισμός και αντιμετωπίζει τους επιχειρηματίες με ίσους όρους. Η επιταγή από την Ακτή Αριάδνη αποτέλεσε εγγύηση ότι τα χρήματα θα κατατεθούν στο ταμείο του Δήμου. Η σχέση μας με όλους τους επαγγελματίες είναι έντιμη κι αναγνωρίζουμε πλήρως τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω της οικονομικής κρίσης. Όλα όσα ειπώθηκαν και γράφηκαν τις μέρες αυτές, με στόχο να καλλιεργήσουμε κλίμα σκανδαλολογίας, απέχουν από την πραγματικότητα και είναι συκοφαντικά», τόνισε ο Δήμαρχος.

Για το αίτημα μείωσης του μισθώματος της εταιρίας Ακτή Αριάδνη, που επανέφερε ο κ. Γκόντας, απάντησε και ο κ. Μωυσής Ελισάφ, τονίζοντας πως όταν αυτό κατατέθηκε δεν είχε ψηφιστεί ο σχετικός νόμος. Παράλληλα τόνισε ότι δεν θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό καθώς η συγκεκριμένη ξενοδοχειακή μονάδα έχει μία προϊστορία η οποία δίχασε την πόλη.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππος Τσουμάνης, παρουσίασε μία σειρά στοιχείων από όσα συνέβαιναν στα ΚΑΠΗ και την ΑΔΕΙ στη θητεία του Νίκου Γκόντα.

Έκανε γνωστό ότι για τεράστια ποσά που δαπανήθηκαν δεν υπάρχουν ούτε καν παραστατικά. «Από τα στοιχεία που έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας προκύπτει ότι επτά εκατομμύρια δαπανήθηκαν χωρίς να υπάρχει ούτε ένα παραστατικό. Που πήγαν τα χρήματα αυτά; Είναι λοιπόν υποκριτικό η μείζονα αντιπολίτευση να χύνει κροκοδείλια δάκρυα όταν δεν έχει απάντηση για τα έργα και τις ημέρες της», τόνισε ο κ. Τσουμάνης.

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ

Στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσιάστηκε η μελέτη που έχει εκπονηθεί για ένα νέο δρόμο, ο οποίος θα ενώνει την Γ’ Σεπτεμβρίου με το Πανηπειρωτικό Στάδιο.

Πρόκειται ουσιαστικά για έναν οδικό άξονα στα όρια των δημοτικών κοινοτήτων Κατσικά- Ανατολής, που θα διευκολύνει σημαντικά την κυκλοφορία.

Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Μασσαλάς, με τη συγκεκριμένη αρτηρία αντιμετωπίζονται κυκλοφοριακά προβλήματα στο νότιο μέρος του λεκανοπεδίου και διευκολύνεται η σύνδεση με την παράκαμψη.

Με την ολοκλήρωση της μελέτης θα αναζητηθεί τρόπος για τη χρηματοδότηση του έργου είτε μέσω του ΕΣΠΑ είτε από κονδύλια της νέας προγραμματικής περιόδου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία ενέκρινε τον προϋπολογισμό του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Ιωαννίνων.

Απαντώντας σε ερωτήματα που τέθηκαν, ο κ. Μωυσής Ελισάφ έκανε γνωστό, ότι μετά τη διαπίστωση υπεξαίρεσης στο ταμείο του θεάτρου, κατά την περίοδο 2003-2010, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος υπαλλήλου του ΔΗΠΕΘΙ και πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή.

Επίσης στη διάρκεια της συνεδρίασης εγκρίθηκε η υποβολή πρότασης για ένταξη του έργου σχεδιασμού και υλοποίησης συστήματος συλλογής βιοαποβλήτων εμπορικών δραστηριοτήτων και υπηρεσιών.

Η εισήγηση έγινε από τον αντιδήμαρχο Θωμά Μπέγκα. Το έργο έχει προϋπολογισμό 833 χιλιάδες και θα υποβληθεί για ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Αφορά στη συλλογή οργανικών απορριμμάτων από ιδρύματα και εμπορικές δραστηριότητες όπου παράγεται μεγάλος  όγκος απορριμμάτων και την εναπόθεση σε εγκαταστάσεις για κομποστοποίηση και παραγωγή κομπόστ.

Τέλος στο Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκε η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, με σκοπό να διαβιβαστεί στην Περιφέρεια Ηπείρου η γνωμοδότησή του.

Με αρνητικές ψήφους από τον κ. Δημήτρη Τασιούλα και τον κ. Στέφανο Σκοπούλη, το Δημοτικό Συμβούλιο υιοθετεί στην ουσία την πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου, για άνοιγμα των καταστημάτων μία Κυριακή το χρόνο.

Σύμφωνα με την εισήγηση που έκανε ο Αντιδήμαρχος Νίκος Γκόλας, διατηρείται το υφιστάμενο καθεστώς στη λειτουργία των καταστημάτων τουριστικών ειδών όλες τις Κυριακές του έτους όπως επίσης και η προαιρετική λειτουργία των παντοπωλείων και γαλακτοζαχαροπλαστείων.

 

 

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωάννινα

Την ερχόμενη Πέμπτη, στις επτά το βράδυ, θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων. Κυρίαρχο θέμα στη συνεδρίαση είναι ο καθορισμός των ανταποδοτικών τελών για το...

Ιωάννινα

Με 35 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει αύριο (Τρίτη) στις επτά το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων. Το Δημοτικό Συμβούλιο, μεταξύ των άλλων θα εκφράσει...

Ιωάννινα

Τρία σοβαρά ζητήματα, ανέδειξε με την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος. Πρόκειται για το επίδομα στο πετρέλαιο θέρμανσης, τις...

Ιωάννινα

Την Πέμπτη 10-10-2013 και ώρα 19.00 συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιοτου Δήμου Ιωαννιτών με 30 θέματα:

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC