Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Οικονομία

Γ. Παπανδρέου: Επιτυχία των στόχων σημαίνει πρωτογενές πλεόνασμα

«Προτιμώ όλοι να χάσουμε κάτι, παρά να χάσουμε όλοι τα πάντα για πάντα», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κατά την έναρξη της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ και διακήρυξε προς κάθε κατεύθυνση, ότι είναι αποφασισμένος να πάρει οποιαδήποτε απόφαση χρειαστεί για να μην κινδυνέψει η πορεία της χώρας.
«Βρισκόμαστε σε μια “οικονομική θύελλα” και δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας απειλήσει, δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να γίνει εξιλαστήριο θύμα», είπε και διαβεβαίωσε πως θα τηρηθούν στο ακέραιο οι δεσμεύσεις.
«Δεν θα κάνω τη χάρη σε κανέναν να αφήσω τη χώρα να καταρρεύσει. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μπροστά, να διαφυλάξουμε τη συμφωνία του Ιουλίου, που όταν εφαρμοστεί, θα καταστήσει το χρέος μας πλήρως διαχειρίσιμο». Απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων του Ιουλίου είναι η δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος που θα καταστήσει τη χώρα μας αξιόπιστη τόνισε ο πρωθυπουργός.
Ο Γ. Παπανδρέου είπε «όχι» σε πρόωρες εκλογές. «Εμείς δεν φυγομαχούμε, δεν πετάμε καυτή πατάτα στον άλλον. Αναλάβαμε και αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Ο λαός δεν θέλει εκλογές, θέλει αλλαγές. Κρινόμαστε κάθε μέρα και δίνουμε μεγάλη μάχη», σημείωσε.
Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «δεν υπάρχει ο φόβος της απόλυσης στον στενό δημόσιο τομέα, τουλάχιστον σήμερα» και πρόσθεσε: «ούτε ο μισθός των δημοσίων υπαλλήλων θα πάει στο μισό, αλλά θα πάμε σε ένα ενιαίο μισθολόγιο και βαθμολόγιο».
Σε ερώτηση αν θα προτείνει άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο στη συνταγματική αναθεώρηση, απάντησε ότι «δεν πρέπει να υπάρχει ταμπού στο τι θα συζητήσουμε».

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οικονομία

Εφάπαξ ενίσχυση 250 ευρώ σε ευάλωτα νοικοκυριά  Στα πλαίσια της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός προέβη σε δηλώσεις αναφορικά με μέτρα ενίσχυσης για τις οικονομικά ευάλωτες...

Άρθρα & Απόψεις

Σενάρια εκλογών από την ΔΕΘ Με το βλέμμα στραμμένο στις πρωθυπουργικές εξαγγελίες από το βήμα της ΔΕΘ και τις αμέτρητες αντιδράσεις, που αυτές έφεραν,...

Οικονομία

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε από τη ΔΕΘ το πρόγραμμα για την απασχόληση των νέων ηλικίας 18-29 ετών. Πρόκειται για το πρόγραμμα “Πρώτο ένσημο”....

Πολιτική

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, άσκησε μέσω την ομιλίας του στην ΔΕΘ χθες ο Σταύρος Θεοδωράκης, αποκλείοντας οποιαδήποτε προεκλογική συνεργασία με άλλο κόμμα. Αναφερόμενος στο...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC