«Προτιμώ όλοι να χάσουμε κάτι, παρά να χάσουμε όλοι τα πάντα για πάντα», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κατά την έναρξη της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ και διακήρυξε προς κάθε κατεύθυνση, ότι είναι αποφασισμένος να πάρει οποιαδήποτε απόφαση χρειαστεί για να μην κινδυνέψει η πορεία της χώρας.
«Βρισκόμαστε σε μια “οικονομική θύελλα” και δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας απειλήσει, δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να γίνει εξιλαστήριο θύμα», είπε και διαβεβαίωσε πως θα τηρηθούν στο ακέραιο οι δεσμεύσεις.
«Δεν θα κάνω τη χάρη σε κανέναν να αφήσω τη χώρα να καταρρεύσει. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μπροστά, να διαφυλάξουμε τη συμφωνία του Ιουλίου, που όταν εφαρμοστεί, θα καταστήσει το χρέος μας πλήρως διαχειρίσιμο». Απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων του Ιουλίου είναι η δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος που θα καταστήσει τη χώρα μας αξιόπιστη τόνισε ο πρωθυπουργός.
Ο Γ. Παπανδρέου είπε «όχι» σε πρόωρες εκλογές. «Εμείς δεν φυγομαχούμε, δεν πετάμε καυτή πατάτα στον άλλον. Αναλάβαμε και αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Ο λαός δεν θέλει εκλογές, θέλει αλλαγές. Κρινόμαστε κάθε μέρα και δίνουμε μεγάλη μάχη», σημείωσε.
Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «δεν υπάρχει ο φόβος της απόλυσης στον στενό δημόσιο τομέα, τουλάχιστον σήμερα» και πρόσθεσε: «ούτε ο μισθός των δημοσίων υπαλλήλων θα πάει στο μισό, αλλά θα πάμε σε ένα ενιαίο μισθολόγιο και βαθμολόγιο».
Σε ερώτηση αν θα προτείνει άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο στη συνταγματική αναθεώρηση, απάντησε ότι «δεν πρέπει να υπάρχει ταμπού στο τι θα συζητήσουμε».