Με μοναδικό θέμα συζήτησης τις σχεδιαζόμενες απολύσεις υπαλλήλων της Περιφέρειας, συνεδρίασε χθές (20/11/2012) το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου. Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μεταξύ άλλων, τόνισε και τα ακόλουθα:

Τα γεγονότα και οι αποφάσεις που λαμβάνονται τα τελευταία τρία χρόνια, έχουν ξεπεράσει και τις πλέον απαισιόδοξες προβλέψεις. Δεν υπάρχει Έλληνας πολίτης του οποίου η ζωή να μην έχει αλλάξει προς το χειρότερο. Οι επιπτώσεις είναι πολύ βαρύτερες για τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, που  βλέπουν τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται, να υποβαθμίζεται το βιοτικό τους επίπεδο, και   αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες για να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές τους υποχρεώσεις.

Η ανεργία έχει μετατραπεί σε εφιάλτη για χιλιάδες συμπολίτες μας. Η αύξησή της είναι αλματώδης και οι νεόπτωχοι πληθύνονται. Τα δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης που δημιουργούνται, όπως και αυτά με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου, δίνουν μερική  ανακούφιση, αλλά το ζήτημα είναι να ανασχεθεί  το φαινόμενο, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Μας προβληματίζει και μας ανησυχεί το ζήτημα της ανεργίας. Είναι μια «βόμβα» στα θεμέλια της κοινωνίας μας, έτοιμη να εκραγεί. Και έχουμε χρέος όλοι μας να  καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να την αντιμετωπίσουμε. Με τα εργαλεία που διαθέτουμε, το ΕΣΠΑ, τον Αναπτυξιακό Νόμο, ήρθε η ώρα,  πέτρα – πέτρα να «χτίσουμε» μια νέα παραγωγική δομή, που να δημιουργεί θέσεις εργασίας.

Είμαστε αντίθετοι στις απολύσεις, είμαστε αντίθετοι στις οριζόντιες περικοπές που πλήττουν τη λειτουργία της Περιφέρειας.