Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
θανατηφόρο βακτήρια σε αγγούρια
θανατηφόρο βακτήρια σε αγγούρια

Υγεία

Θανατηφόρο βακτήριο σε αγγούρια!

Θανατηφόρο Βακτήριο Σε Αγγούρια!

Το βακτήριο E.coli ευθύνεται για το θάνατο τουλάχιστον πέντε ανθρώπων στη Γερμανία.  Οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν πως υπάρχουν υποψίες ότι μολυσμένα αγγουράκια προκάλεσαν την επιδημία του αιμολυτικού ουραιμικού συνδρόμου (ΟΑΣ). Επρόκειτο για εισαγόμενα αγγουράκια από την Ισπανία. Πρόκειται για μια σοβαρή επιπλοκή που οφείλεται στο STEC, ένα είδος βακτηρίου E.coli το οποίο παράγει τοξίνες σιγκέλλας.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθ. (ECDC) χαρακτήρισε την επιδημία ” μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως και τη μεγαλύτερη που έχει αναφερθεί στη Γερμανία”.

Από τις 25 Απριλίου έχουν καταγραφεί στη Γερμανία 276 κρούσματα του ΟΑΣ. Άλλα κρούσματα έχουν επίσης αναφερθεί στη Σουηδία, τη Δανία, την Ολλανδία και τη Βρετανία και όλα αφορούν άτομα που ταξίδεψαν πρόσφατα στη Γερμανία.
Το αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο ΟΑΣ επηρεάζει το αίμα, τα νεφρά και σε σοβαρές περιπτώσεις, το κεντρικό νευρικό σύστημα. Πρόκειται για σοβαρή ασθένεια που απαιτεί νοσηλεία σε νοσοκομείο.

Από τις 25 Απριλίου έχουν καταγραφεί στη Γερμανία 276 κρούσματα του συνδρόμου. Άλλα κρούσματα έχουν επίσης αναφερθεί στη Σουηδία, τη Δανία, την Ολλανδία. Ακόμη τη Βρετανία και όλα αφορούν άτομα που ταξίδεψαν πρόσφατα στη Γερμανία.

Η Γερμανία αποδίδει το ξέσπασμα σε βιολογικά αγγουράκια που εισάγονται από την Ισπανία, αν και η Ισπανίδα υπουργός Υγείας Λέιρε Παχίν δήλωσε ότι δεν υπάρχει «ουδεμία απόδειξη, ουδέν στοιχείο» που να υποστηρίζει τις κατηγορίες αυτές.

Η ισπανική κυβέρνηση ανέφερε πως η υπουργός Αγροτικών Υποθέσεων Ρόζα Αγκιλάρ θα ζητήσει από τη Γερμανία να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με την μόλυνση.

Η Ισπανία θα ζητήσει από την ΕΕ αποζημίωση για την «ανεπανόρθωτη και άδικη» ζημία που έχει προκαλέσει η υπόθεση στα ισπανικά λαχανικά, δήλωσε η Αγκιλάρ. Υπουργοί της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας και των κρατιδίων επρόκειτο να συναντηθούν αργότερα. Τη Δευτέρα στο Βερολίνο για να συζητήσουν σχετικά με το θέμα.

Απαγόρευση των εισαγωγών στο Βέλγιο

Οι Αρχές του Βελγίου αποφάσισαν να απαγορεύσουν προσωρινά τις εισαγωγές αγγουριών από δύο ισπανικές εταιρίες διανομής, για τα προϊόντα των οποίων υπάρχουν υποψίες ότι προκάλεσαν μαζική μόλυνση στη Γερμανία, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η υπουργός Γεωργίας της χώρας Σαμπίν Λαριέλ στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ουγγαρία.

Η βελγίδα υπουργός πρόσθεσε πάντως ότι, σύμφωνα με τους πιο πρόσφατους ελέγχους, δεν έχουν εισαχθεί από το χειμώνα ισπανικά αγγουράκια. Η υπόθεση καταδεικνύει τα προβλήματα της παγκοσμιοποίησης, εκτίμησε. «Ένα πρόβλημα με τα ισπανικά αγγουράκια και η Ευρώπη τρέμει», προσέθεσε η βελγίδα υπουργός.

Θανατηφόρο Βακτήριο Σε Αγγούρια!

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC