Η γενεαλογία της πολιτικής είναι συνεχής και γνησία.
Η αργία εγέννησε την πενίαν.
Η πενία έτεκε την πείναν.
Η πείνα παρήγαγε την όρεξιν.
Η όρεξις εγέννησε την αυθαιρεσίαν.
…Η αυθαιρεσία εγέννησε την ληστείαν.
Η ληστεία εγέννησε την πολιτικήν…  Έμποροι των εθνών/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ (4 Μαρτίου 1851 – 3 Ιανουαρίου 1911)… Τη δεκαετία του ‘70 η Μελίνα Μερκούρη αρνήθηκε να πληρώσει το λογαριασμό ρεύματος και προκαλούσε να της κόψουν το ρεύμα για να μη πληρώνει ΕΡΤ.
Όταν το 1981 Το ΠΑΣΟΚ ήρθε στην εξουσία, φυσικά το τέλος δεν καταργήθηκε.
To 2009 Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ ως (αντιπολίτευση): «Σκανδαλώδης τακτική η πληρωμή τελών υπέρ της ΕΡΤ στο λογ/σμο της ΔΕΗ».
02/1/2011 Τ. ΧΥΤΗΡΗΣ: «ο ρόλο…ς  και η χρηματοδότηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης,  καθορίζονται από το Σύνταγμα και την ΕΕ. Αυτό που πληρώνουν οι Έλληνες είναι 48 ευρώ το χρόνο, δηλαδή 4 ευρώ τον μήνα, ένα πακέτο τσιγάρα!!!».  Να αναφερθούμε στο άθλιο καθεστώς πληρωμής των διοδίων;   Στην τεράστια αύξηση όλων των ειδών βασικής ανάγκης (το λεγόμενο καλάθι της νοικοκυράς της δεκαετίας του ’80);  Στην τεράστια αύξηση όλων των τιμολογίων ΔΕΚΟ;  Στους έμμεσους φόρους που καταβάλουμε μέσω των λογαριασμών των ΔΕΚΟ; Στους έμμεσους φόρους που καταβάλουμε μέσω των λογαριασμών των κινητών τηλεφώνων;  Στην τεράστια αύξηση του συνόλου των έμμεσων φόρων (βλέπε αύξηση έμμεσων φόρων στα καύσιμα 90%);  που είναι μάλιστα και αντισυνταγματικοί, καθώς το σύνταγμα ορίζει ότι οι Έλληνες πολίτες καταβάλουν φόρους ανάλογα με τις δυνατότητές τους και όχι πλούσιοι, φτωχοί και ανήμποροι τους ίδιους φόρους όπως συμβαίνει σήμερα.

-Πιο παλιά οι Έλληνες πολιτικοί, έκαναν «αντίσταση» από την Αίγυπτο (β’ παγκόσμιοςπόλεμος),  αργότερα «αυτοεξορίζονταν…….»  και έκαναν «αντίσταση» από το Παρίσι, από τη Σκανδιναβία, από τις ΗΠΑ… και γενικά έκαναν «αντίσταση εξ αποστάσεως….»

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΡΙΕΡΕΣ, επέστρεφαν πίσω στην πατρίδα ως εθνοσωτήρες και επέβαλαν στο λαό ολιγαρχικά φασιστικά καθεστώτα (βλέπε σύνταγμα του 1975, όπως αυτό αναθεωρήθηκε και ισχύει έως τις μέρες μας).

Βέβαια ο λαός σε όλες τις περιπτώσεις ήταν εδώ και πάλευε…..

ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΤ ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕ…

ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ…..

Και περιμένει να εφαρμοστεί στη χώρα του το αυτονόητο ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ,  να ζει δηλαδή αξιοπρεπώς στη χώρα του χωρίς να αισθάνεται δουλοπάροικος του άθλιου πολιτικού συστήματος!

ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ….