Σε επιφυλακή για μια νέα μορφή της γρίπης των πτηνών ανακοίνωσε ότι βρίσκεται το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). Μάλιστα, ήδη έχει ξεκινήσει διεργασίες για τη δημιουργία εμβολίου, σε περίπτωση που κάτι τέτοιο αποβεί αναγκαίο.

Μέχρι στιγμής, ο ιός που είναι γνωστός ως Η7Ν9, έχει εντοπιστεί μόνο στην Κίνα και καθώς φαίνεται δεν μεταδίδεται από άτομο σε άτομο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Πέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της νέας αυτής μορφής της γρίπης των πτηνών και αξιωματούχοι στην παγκόσμια υγεία βρίσκονται σε συνεχείς συζητήσεις προκειμένου να καταλήξουν εάν είναι αναγκαίο να ξεκινήσουν την παραγωγή του σχετικού εμβολίου.

Τα κρούσματα που σημειώθηκαν στην Κίνα είναι τα πρώτα που έχουν προκληθεί εξαιτίας της νέας μορφής του ιού, που προξενεί σοβαρά προβλήματα στο αναπνευστικό σύστημα.

Ο εκπρόσωπος του CDC, Τομ Σκίνερ, δήλωσε ότι η υπηρεσία παρακολουθεί στενά την κατάσταση σε συνεργασία με τους διεθνείς εταίρους. Η υπηρεσία έχει αρχίσει να εξετάζει τις πληροφορίες της γενετικής αλληλουχίας της νέας μορφής της γρίπης των πτηνών και έχει ξεκινήσει τη διαδικασία δημιουργίας μιας τροποποιημένης εκδοχής του ιού που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τις φαρμακευτικές εταιρείες για τη δημιουργία εμβολίου.

 

ΠΗΓΗ: REAL.GR