Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
εμβόλιο AstraZeneca παρενέργειες
εμβόλιο AstraZeneca παρενέργειες

Υγεία

Εμβόλιο astraZeneca παρενέργειες στην Ευρώπη

Στη Δανία 60χρονη, αφού της χορηγήθηκε το εμβόλιο της AstraZeneca, εμφάνισε «ιδιαίτερα ασυνήθιστα» συμπτώματα (παρενέργειες). Πέθανε τελικά από θρόμβωση, όπως ανακοίνωσε αργά χθες Κυριακή το βράδυ η Υπηρεσία Φαρμάκων της χώρας.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, η γυναίκα εμφάνισε χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων και θρόμβους σε μικρά και μεγάλα αγγεία καθώς και αιμορραγία.

Tην προηγούμενη εβδομάδα η Δανία ανέστειλε για προληπτικούς λόγους τη χρήση του εμβολίου που παρασκευάζεται από την AstraZeneca. Η απόφαση για το εμβόλιο AstraZeneca και τις παρενέργειες ανακοινώθηκε μετά από κρούσματα θρόμβωσης μεταξύ εμβολιασθέντων. Το παράδειγμά της ακολούθησαν και άλλες χώρες, όπως η Νορβηγία, η Ολλανδία και η Ισλανδία.

Ωστόσο, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το εμβόλιο αυτό. Σημείωσε δε, ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι προκάλεσε αυτούς τους θρόμβους.

Η AstraZeneca Plc ανακοίνωσε την Κυριακή ότι πραγματοποίησε έλεγχο σε ανθρώπους που έχουν εμβολιασθεί με το εμβόλιό της. Ο έλεγχος έδειξε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης θρόμβων αναφέρει στην ανακοίνωση.

Στην Ολλανδία

Η υπηρεσία της Ολλανδίας που είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο παρενεργειών από τα φάρμακα, δήλωσε ότι έχει λάβει αρκετές αναφορές. Σε 10 περιστατικά παρατηρήθηκαν παρενέργειες, μετά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca.

Προηγήθηκε η απόφαση της Ολλανδικής κυβέρνησης να αναστείλει τη χορήγησή του εμβολίου της AstraZeneca  για προληπτικούς λόγους.

Το κέντρο Lareb εξέδωσε ανακοίνωση. Αναφέρει ότι μεταξύ των παρενεργειών από το εν λόγω εμβόλιο στην Ολλανδία, περιλαμβάνονται περιστατικά θρομβώσεων και εμβολών. Δεν παρατηρήθηκαν περιστατικά χαμηλού αριθμού αιμοπεταλίων, όπως αναφέρθηκε στη Δανία και τη Νορβηγία.

Γερμανία

Η Γερμανία εξακολουθεί να χορηγεί το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του Covid-19 βάσει των συστάσεων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων. Η αναστολή της χρήσης του σε κάποιες χώρες, δεν επηρεάζει τη συνέχιση των εμβολιασμών, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Οι αναφορές για κινδύνους σχετικά με την ασφάλεια, λαμβάνονται σοβαρά υπόψη. Τα δεδομένα εξετάζονται συνεχώς, επισήμανε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου. Περαιτέρω δράσεις θα συζητηθούν αυτή την εβδομάδα με τις ευρωπαϊκές και εθνικές ρυθμιστικές αρχές εμβολίων, πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υγεία

Επιτροπή Εμβολιασμών Για AstraZeneca – Ηλικιακό Όριο Συνεδρίαση της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή. Θα παρθούν αποφάσεις αναφορικά με το εμβόλιο AstraZeneca....

Υγεία

Μαγιορκίνης AstraZeneca Μαγιορκίνης 22 εκατομμύρια κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου έκαναν το εμβόλιο AstraZeneca Τα σημάδια υποχώρησης του κορωνοϊού είναι πλέον απολύτως ορατά. Μετά από...

Διεθνή

Η ΕΕ κινείται νομικά κατά της Astrazeneca για καθυστέρηση αποστολής των εμβολίων. Η Ευρωπαϊκή Ένωση – ΕΕ κινείται νομικά κατά της Astrazeneca καθώς η...

Διεθνή

Η Δανία αποφάσισε να αποσύρει τα εμβόλια AstraZeneca από το εμβολιαστικό της πρόγραμμα. Τα περιστατικά θρομβώσεων οδήγησαν την Δανία στην απόφαση αυτή. Δείτε ακόμα:...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC