Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ιωάννινα

Στο Δημοτικό Συμβούλιο τέθηκαν τα ζητήματα για πλειστηριασμούς, διακοπές ρεύματος και αιθαλομίχλη

Δημοτικό Συμβούλιο ΙωαννίνωνΤρία σοβαρά ζητήματα, τα οποία τέθηκαν από τον δήμαρχο και τους επικεφαλείς των παρατάξεων της ελάσσονος αντιπολίτευσης συζήτησε το Δημοτικό Συμβούλιο και κατέληξε σε αντίστοιχα ψηφίσματα. Το πρώτο θέμα το οποίο ανέκυψε από τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας αφορά στην άρση των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία.Τη συζήτηση του θέματος είχε ζητήσει με επιστολή του ο επικεφαλής της παράταξης «τρία κλικ Αριστερά» και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς ενώ σχετική πρόταση κατέθεσε και ο επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης Δημήτρης Τασιούλας.

«Είμαστε ριζικά αντίθετοι σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και καλούμε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε μία κίνηση που μπορεί να οδηγήσει στο δρόμο χιλιάδες οικογένειες και να προκαλέσει μία πρωτοφανή κοινωνική αναταραχή. Είναι κάτι με το οποίο διαφωνούμε κάθετα και θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση όλων των βουλευτών να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων», υπογράμμισε ο δήμαρχος στην τοποθέτησή του.

Το Δημοτικό Συμβούλιο θεωρεί ότι απαιτείται έγκαιρα και πριν δημιουργηθούν τετελεσμένα, καθολική αντίσταση και αντίδραση.

Ο οικονομικός στραγγαλισμός των νοικοκυριών είναι απόρροια των κυβερνητικών πολιτικών που εφαρμόστηκαν στη χώρα. Οι πολιτικές αυτές και τα μέτρα του μνημονίου πλήττουν καίρια το εισόδημα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτών.

Μπροστά στην κατάσταση αυτή, το Δημοτικό Συμβούλιο κρίνει ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα που θα ανακουφίζουν τα νοικοκυριά.

Οποιαδήποτε απόπειρα για άρση των πλειστηριασμών θα έχει ένα και μόνο αποτέλεσμα: Να οδηγήσει στην ολοκληρωτική καταστροφή χιλιάδες οικογένειες.

Το Δημοτικό Συμβούλιο συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Δήμαρχος, οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου είχαν καλύψει τους προηγούμενους μήνες τους λογαριασμούς της ΔΕΗ για άπορες οικογένειες. Από την ημέρα που έγιναν οι ανακοινώσεις της Κυβέρνησης, έχουν προσέλθει στην αρμόδια υπηρεσία μερικές δεκάδες οικογένειες.

«Το πρόβλημα είναι σοβαρό και δυστυχώς για μία ακόμη φορά η Κυβέρνηση με απίστευτη προχειρότητα προσπαθεί να το λύσει σε βάρος των δήμων και της τοπικής αυτοδιοίκησης», τόνισε ο κ. Φίλιος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο θεωρεί ότι δεν πρέπει να μείνει κανένα νοικοκυριό χωρίς ρεύμα. Καταγγέλλει τις πολιτικές που οδηγούν στην εξαθλίωση και γυρίζουν την Ελλάδα πολλές δεκαετίες πίσω και καλεί την Κυβέρνηση να δώσει ξεκάθαρες λύσεις στα προβλήματα που η πολιτική της δημιουργεί.

Τέλος στο Δημοτικό Συμβούλιο τέθηκε το ζήτημα της αιθαλομίχλης, με αφορμή την ένταση του φαινομένου τις προηγούμενες ημέρες.

Πρόκειται για ένα ακόμη πρόβλημα που αφετηρία του έχει την οικονομική κρίση. Η μοναδική λύση μπορεί να δοθεί μέσω της μείωσης της τιμής του πετρελαίου, της κατάργησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης και την αύξηση του επιδόματος θέρμανσης.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωάννινα

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων για θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών και τα υπό ανάπτυξη έργα του Δήμου

Ιωάννινα

Προς ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησε η παράταξη «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» από το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο. Τους λόγους για τους οποίους αποχώρησε από τη συνεδρίαση...

Κοινωνία

Πλειστηριασμοί – Αναστέλλονται Προσωρινά Για Τα Ευάλωτα Νοικοκυριά Από την 1η Ιουνίου 2021 έως και τα τέλη του ίδιου μήνα αναστέλλονται όλοι οι πλειστηριασμοί...

Πολιτική

Για ψέματα, λάσπη και κινδυνολογία κατηγορεί η κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία με αφορμή τους πλειστηριασμούς και τονίζουν ότι με το ιστορικό «email Χαρδούβελη» είχαν δεσμευτεί...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC