Σύσκεψη για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί της Πρέβεζας, τα οποία πολλαπλασιάστηκαν μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις ζημιές που προκλήθηκαν, πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηλία Θεοδωρίδη, του αντιπεριφερειάρχη Στράτου Ιωάννου, του υπεύθυνου του ΕΛΓΑ κι άλλων τοπικών φορέων.

Σύμφωνα με τον Προιστάμενο του ΕΛΓΑ Σωτήρη Χήρα η αποζημίωση είναι δυνατή για μεν τις εγκαταστάσεις και το πάγιο κεφάλαιο μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, για δε τη φυτική παραγωγή με υποβολή δηλώσεων ζημιάς. Και στις δύο περιπτώσεις όμως απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο παραγωγός να έχει υποβάλλει τη σχετική δήλωση καλλιέργειας και εκτροφής και να έχει πληρώσει την ασφαλιστική εισφορά για το 2012.

Επειδή οι πληγέντες είναι στην πλειοψηφία τους ιδιοκτήτες θερμοκηπίων οι οποίοι έχουν επιλέξει να μην ασφαλιστούν στον ΕΛ.Γ.Α., τόσο ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος, δεσμεύτηκαν ότι θα κάνουν ό, τι είναι δυνατόν προκειμένου να καταστεί δυνατή η αποζημίωση των πληγέντων με άλλους τρόπους.