Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ήπειρος

Τα τυριά (ΠΟΠ) φέτα και Μετσοβόνε κατακτούν την Ευρωπαϊκή αγορά

metsoboneΤην ευκαιρία να γίνουν ακόμη πιο γνωστά και να εδραιωθούν σε Ευρωπαϊκές αγορές έχουν τα τυριά φέτα και Μετσοβόνε, μέσω προγράμματος συγχρηματοδοτούμενου από την ΕΕ που αφορά την προώθηση προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ). 
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα συγχρηματοδοτούμενο, που έχει διάρκεια μέχρι τον Ιανουάριο 2016 και συνολικό προϋπολογισμό 3.152.624,00 Ευρώ. Το επικοινωνιακό μήνυμα του προγράμματος είναι το «Daily Choice» και αφορά στην προβολή και στην προώθηση προϊόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ σε ευρωπαϊκές αγορές. Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν όλες οι παραγωγικές, μεταποιητικές ή εμπορικές επιχειρήσεις που είναι εγγεγραμμένες στα μητρώα του AGROCERΤ και έχουν δικαίωμα χρήσης των σημάτων ΠΟΠ/ΠΓΕ.
Όπως γίνεται αντιληπτό, οι εταιρίες της περιοχής μας μπορούν να εκμεταλλευθούν την ευκαιρία που παρουσιάζεται και να προβάλλουν τα προϊόντα τους, αλλά και την ίδια την Ήπειρο, η οποία και μπορεί και πρέπει να στηριχθεί στην κτηνοτροφία, με την παράλληλη όμως στοχευμένη δράση εξαγωγών, ώστε να γίνουν τα αρίστης ποιότητας προϊόντα της ανταγωνιστικά στο εξωτερικό.

Τα προϊόντα… 
Σε ό,τι αφορά τα γαλακτοκομικά προϊόντα ΠΟΠ, θα προωθηθούν άμεσα φέτα,  Μετσοβόνε, κασέρι, Πηχτόγαλο Χανίων, Φορμαέλα Αράχωβας, Παρνασσού, Καλαθάκι Λήμνου, Σφέλα, Ανεβατό, Μανούρι, Γαλοτύρι, Λαδοτύρι Μυτιλήνης, Μπάτζος, Ξυνομυζήθρα Κρήτης.
Τα φυτικά προϊόντα ΠΟΠ που θα μπορούν να γίνουν εξαγωγές στις αγορές είναι Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Σέλινο Κρήτης, Φοινίκι Λακωνίας, Αποκόρωνας Χανίων Κρήτης, Καλαμάτας, Κολυμβάρι Χανίων Κρήτης, Βόρειος Μυλοπόταμος Ρεθύμνης Κρήτης, Πέτρινα Λακωνίας, Κροκεές Λακωνίας.
Από τις βρώσιμες ελιές στο πρόγραμμα είναι Θρούμπα Αμπαδιάς Ρεθύμνης Κρήτης, Ελιά Καλαμάτας, ενώ επίσης σε αυτό εντάσσονται Μέλι Ελάτης Μαινάλου Βανίλια. Τέλος, σε ό, τι αφορά τα Φυτικά Προϊόντα ΠΓΕ, θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα: Ελαιόλαδο: Λέσβος, Μυτιλήνη, Χανιά Κρήτης, Λακωνία. Άλλα Προϊόντα: Κρητικό Παξιμάδι.

ΠΗΓΗ : ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οικονομία

Περιβάλλον Ενέργεια Ελλάδα Προτεραιότητες Και Αβεβαιότητες Για Το 2021. Οι επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην διασύνδεση των ενεργειακών δικτύων....

Διεθνή

Φον Ντερ Λάιεν Ερντογαν Και Ουσία Των Σχέσεων ΕΕ Τουρκίας. Η απαράδεκτη και προκλητική συμπεριφορά του Ερντογάν. O οποίος σε μια ένδειξη έπαρσης άφησε...

Διεθνή

Γεωπολιτική Και NORTHSTREAM 2. Του Βαγγέλη Χωραφά. Η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου NorthStream 2 υπήρξε αντικείμενο κριτικής από την Ουάσιγκτον. Ακόμα και επί...

Διεθνή

  Σκληρή γραμμή έναντι της Βρετανίας επιλέγει η γερμανική κυβέρνηση, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel, το Βερολίνο απορρίπτει την ιδέα της Τερέζα Μέι...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC