Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Αθλητισμός

ΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ 2-1

ΠΑΣ Γιαννενα λογότυποΣτο ντεμπούτο του Σάκη Τσιώλη στον πάγκο του, ο ΠΑΣ Γιάννινα επιβλήθηκε 2-1 του ΟΦΗ και πανηγύρισε την πέμπτη νίκη του σε έξι ματς στους “Ζωσιμάδες” . Τον παράγοντα έδρα εκμεταλλεύτηκε για μία ακόμα φορά στο φετινό πρωτάθλημα ο ΠΑΣ Γιάννινα, με την ομάδα της Ηπείρου να κάμπτει με 2-1 την αντίσταση του ΟΦΗ και να φτάνει τις πέντε επιτυχίες στα έξι ματς που έχει δώσει ως τώρα στους “Ζωσιμάδες”.Τα γκολ των νικητών, στο ντεμπούτο του Σάκη Τσιώλη στον πάγκο τους, σημείωσαν μέσα σε δέκα λεπτά οι Ντε Βινσέντι (63′) και Τσουκαλάς (73′) ενώ ο ΟΦΗ δεν κατάφερε κάτι παραπάνω από το να μειώσει το σκορ σε 2-1 με τον Μακουκούλα (83′).

Οι Κρητικοί επέκτειναν μάλιστα το αρνητικό ρεκόρ που τους συνοδεύει μακριά από το “Γεντί Κουλέ” καθώς συμπλήρωσαν 16 συνεχόμενα ματς εκτός έδρας χωρίς να έχουν γευτεί τη χαρά της νίκης.

Στο δεύτερο μέρος, η είσοδος του Τσάβες “ανέβασε” τους γηπεδούχους από τη μέση και μπροστά, και με τον Τομάς Ντε Βινσέντι να αναλαμβάνει ρόλο εκτελεστή (στο 1ο γκολ) και δημιουργού (στο 2ο γκολ) έφτασαν στη δεύτερη σερί εντός έδρας νίκη τους.

Με το αποτέλεσμα αυτό, ο ΠΑΣ αναρριχήθηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας, ενώ στον αντίποδα η ομάδα του Σα Πίντο δεν μπόρεσε να πάρει δεύτερο σερί θετικό αποτέλεσμα μετά το 2-0 με τον Άρη και παραμένει κολλημένη στις τελευταίες θέσεις του πίνακα.

Ο αγώνας

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν ο ορισμός του “κλειστού ματς”, όπου καμία ομάδα δεν κατάφερε να επικρατήσει ούτε στα… σημεία, με τη συνέχεια να βρίσκει πάντως τον ΟΦΗ σε καλύτερη μοίρα.

Η ομάδα του Σα Πίντο κατάφερε αρχικά να κλείσει όλους σχεδόν τους χώρους προς την περιοχή του Δασκαλάκη και να βραχυκλώσει τον ΠΑΣ από τη μέση και μπροστά ενώ σιγά σιγά κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο και απειλούσε, ειδικά “στον αέρα”.

Η πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη στα καρέ του ΠΑΣ έγινε στο 15′ μέσα από στημένη φάση (εκτέλεση φάουλ Φραγκουλάκη) αλλά δεν βρέθηκε κάποιος παίκτης του ΟΦΗ να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα μετά από κεφαλιά-πάσα του Παπάζογλου ενώ στο 17′ η κεφαλιά του Τριποτσέρη από πλεονεκτική θέση έστειλε τη μπάλα πάνω από το δοκάρι.

Η συνέχεια του αγώνα βρήκε τους φιλοξενούμενους να απενεργοποιούν πλήρως τους επιθετικούς του ΠΑΣ αλλά την ίδια στιγμή να αδυνατούν και εκείνοι να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για γκολ με ορθόδοξο τρόπο, για να αποκτήσει ξανά ζωή το ματς στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου.

Μέσα σε 60” οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη κατάφεραν να κάνουν ό,τι δεν έκαναν στα πρώτα 44 λεπτά: να “πονοκεφαλιάσουν” τον Δασκαλάκη.

Αρχικά ο γκολκίπερ των “ασπρόμαυρων” απέκρουσε με δυσκολία το σουτ εκτός περιοχής του Κοροβέση ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Ντε Βινσέντι είχε άστοχο πλασέ από το ύψος του πέναλτι.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Σάκης Τσιώλης πέρασε στο ματς τον Τσάβες (αντί του Ντάσιου) για να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και ο Σα Πίντο απάντησε με το “ίδιο νόμισμα”, περνώντας δηλαδή έναν κυνηγό στο χορτάρι (Κουτσιανικούλης στη θέση του Φραγκουλάκη).

Χρειάστηκε πάντως να φτάσουμε στο 59ο λεπτό για την πρώτη μεγάλη φάση στο δεύτερο ημίχρονο, που ήταν μάλιστα και η μεγαλύτερη μέχρι εκείνη τη στιγμή για την ομάδα του ΠΑΣ.

Ο Ίλιτς έβγαλε καλοζυγισμένη σέντρα από τα δεξιά και ο Ντε Βινσέντι νίκησε στον αέρα τους παίκτες του ΟΦΗ, με την κεφαλιά του να φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Δασκαλάκη.

Η τύχη δεν χαμογέλασε σε αυτή τη φάση στον Ντε Βινσέντι, με τον Αργεντινό να παίρνει όμως το αίμα του πίσω τέσσερα λεπτά αργότερα, σκοράροντας με φάση-καρμπόν…

Σέντρα από τα δεξιά και ο Ντε Βινσέντι κέρδισε πάλι την κεφαλιά μέσα στην καρδιά της άμυνας του ΟΦΗ, με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα (1-0) και τον ίδιο να πανηγυρίζει έξαλλα το πρώτο του φετινό γκολ και δεύτερο στην καριέρα του εις βάρος των Κρητικών.

Το άνοιγμα του σκορ από τον ΠΑΣ έδωσε έναν γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι και η συνέχεια ήταν άκρως συναρπαστική:

Στο 71′ ο ΟΦΗ έχασε απίστευτη ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Παπάζογλου, όμως το κοντινό σουτ του από ιδανική θέση έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι, και από τη στιγμή που δεν έγινε το 1-1 ήρθε το… 2-0.

Ο Ντε Βινσέντι ανέλαβε το ρόλο του δημιουργού και με εκτέλεση φάουλ τροφοδότησε τον Τσουκαλά, ο οποίος με εξ επαφής κεφαλιά στο 73′ έστειλε για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτα του Δασκαλάκη.

Παρά τα δύο γκολ στην πλάτη τους, οι Κρητικοί δεν κατέθεσαν τα όπλα: είχαν νέα καλή στιγμή με τον Παπάζογλου στο 78′ όταν η κεφαλιά του αποκρούστηκε πάνω στη γραμμή από τον Βινσέντι, για να μειώσουν τελικά το σκορ στο 81′.

Μετά από ωραία ξεδιπλωμένη επίθεση, ο Παπάζογλου έστρωσε στον Μακουκούλα -που είχε μπει μόλις δύο λεπτά νωρίτερα στο ματς- και εκείνος με ψύχραιμο πλασέ μέσα από την περιοχή ξαναέβαλε τους Κρητικούς στο παιχνίδι.

Τα τελευταία λεπτά απέκτησαν τρομερό ενδιαφέρον καθώς αμφότερες οι ομάδες κυνήγησαν το γκολ, με το 2-1 να παραμένει ωστόσο μέχρι το φινάλε χωρίς κάποια άλλη σπουδαία φάση και τον ΠΑΣ Γιάννινα να πανηγυρίζει έτσι μία σπουδαία επιτυχία στην πρεμιέρα του Σάκη Τσιώλη στον πάγκο του.

Ο MVP

Το έψαχνε καιρό αυτό το γκολ (από τα περυσινά πλέι οφ) και τελικά το βρήκε κόντρα στον ΟΦΗ. Ο Τομάς Ντε Βινσέντι ήταν ο καταλύτης για την επικράτηση του ΠΑΣ απέναντι στους Κρητικούς, με τον Αργεντίνο να ανοίγει το σκορ με εξαιρετική κεφαλιά και δέκα λεπτά αργότερα να φτιάχνει το δεύτερο τέρμα που είχε την υπογραφή του Τσουκαλά.

Η απογοήτευση

Το πρώτο 45λεπτο στο οποίο δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο αξιώσεων και ο ρυθμός ήταν πολύ χαμηλός. Ευτυχώς στην επανάληψη τα πράγματα άλλαξαν οι θεατές απόλαυσαν ένα εντελώς διαφορετικό ματς, με ρυθμό, φάσεις και τρία πολύ όμορφα γκολ.

Τα στατιστικά

2Γκολ1
2Ασίστ1
5Τελικές Προσπάθειες10
1Σουτ εντός μεγάλης περιοχής3
2Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής2
2Κεφαλιές5
5Αποκρούσεις1
10Επεμβάσεις14
27Κλεψίματα20
10Φάουλ17
0Οφσάιντ2
7Κόρνερ4
51Λάθη46
9/21Γεμίσματα8/21

Πηγή: sport24.gr

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αθλητισμός

Ο ΠΑΣ Γιάννινα αν προηγήθηκε στο σκορ με τον Νόε Ακόστα γνώρισε την ήττα από την Καλλονή που ανέτρεψε το σκορ με τους Λεοζίνιο,...

Αθλητισμός

Στήριξη στο πρόσωπο του Σάκη Τσιώλη παρέχει ο ΠΑΣ Γιάννινα σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ομάδα της Ηπείρου. Οι Γιαννιώτες χαρακτηρίζουν τον...

Αθλητισμός

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε την προετοιμασία του την Τρίτη (07/01) για την επερχόμενη αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Σμύρνης και ο τεχνικός της ομάδας, Σάκης...

Αθλητισμός

Ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα είναι κι επίσημα ο Νόε Ακόστα που υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας λίγο πριν το κλείσιμο του 2013. Ο Σάκης Τσιώλης αρέσκεται στο...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC