Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Ιωάννινα Κ20 Ακύρωση Παγκόσμιου Ρεκόρ
Ιωάννινα Κ20 Ακύρωση Παγκόσμιου Ρεκόρ

Αθλητισμός

Ιωάννινα κ20 ακύρωση παγκόσμιου ρεκόρ δηλώσεις κολόκα

Ιωάννινα Κ20 Ακύρωση Παγκόσμιου Ρεκόρ Δηλώσεις Κολόκα.

Αποτύπωση των πραγματικών γεγονότων αναφορικά με όσα έγιναν τον Αύγουστο του 2020 στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες». Το παγκόσμιο ρεκόρ της Ελίνας Τζένγκο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 που δεν αναγνωρίστηκε.

Ιστορικό:

Στην ακύρωση του παγκόσμιου ρεκόρ στον ακοντισμό που πέτυχε η Ελληνίδα αθλήτρια Ελίνα Τζένγκο προχώρησε η Παγκόσμια Ομοσπονδία. Η επίδοση της 18χρονης ακυρώθηκε. Αιτία είναι ότι δεν μπορούσε να βρεθεί εξουσιοδοτημένη δειγματολήπτρια, για τον έλεγχο ντόπινγκ που απαιτείται.

Η Ελίνα Τζένγκο, κατά τη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κ20 στα Ιωάννινα, πέτυχε βολή 63,96 μ. καταρρίπτοντας το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ της κατηγορίας στον ακοντισμό.

Η τότε ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ

Ανακοίνωση του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ«αμέσως μόλις πραγματοποιήθηκε το παγκόσμιο ρεκόρ της Ελίνας Τζένγκο, ο ΣΕΓΑΣ ενημέρωσε το ΕΣΚΑΝ και ζήτησε την άμεση αποστολή στα Ιωάννινα δειγματολήπτριας. Είτε από τη Θεσσαλονίκη, είτε από την Πάτρα, είτε ακόμα και από την Αθήνα. Προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο έλεγχος εντός της ίδιας ημέρας. Η πρακτική αυτή έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές και σε πολλούς αγώνες. Το 2019 μάλιστα, πάλι στα Ιωάννινα, χρησιμοποιήθηκε για την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών παγκοσμίως στην κατηγορία Κ18, από την ίδια αθλήτρια. Παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν από το ΕΣΚΑΝ. Είτε λόγω έλλειψης τεχνικών μέσων. Είτε λόγω αδυναμίας μετακίνησης γυναίκας δειγματολήπτριας. Ο έλεγχος δεν πραγματοποιήθηκε».

Πρόσφατη δήλωση Παντελή Κολόκα

Ιωάννινα Κ20 Ακύρωση Παγκόσμιου Ρεκόρ Δηλώσεις Κολόκα. Ο πρόεδρος της Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ, Παντελής Κολόκας, αναφέρει:
Πριν λίγα 24ωρα η Σοφία Σακοράφα είχε τηλεδιάσκεψη με τα μέλη του Δ.Σ. και τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης η νέα πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, αναφέρθηκε στο παγκόσμιο ρεκόρ της Τζένγκο στο Ε.Σ. Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες».

Με έκπληξη ενημερώθηκα για την τοποθέτηση της κας Σακοράφα στην τηλεδιάσκεψη. Καταρχάς θεωρώ πως η αναφορά της νέας προέδρου του ΣΕΓΑΣ στο παγκόσμιο ρεκόρ της Ελίνας Τζένκο, ήταν λανθασμένη. Προϊόν μιας αποτυχημένης  προσπάθειας για αντιπολίτευση.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας το παγκόσμιο ρεκόρ της νεαρής αθλήτριας δεν κατακυρώθηκε εξαιτίας μη συνεννόησης του ΣΕΓΑΣ με τον ΕΣΚΑΝ. Κάτι που επισήμανε στην πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ και ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης.
Ενημερώνω πως η Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ σε συνεργασία με την Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Ηπείρου προέβη σε ενέργειες για την απαραίτητη πιστοποίηση του τομέα ρίψης ακοντίου του Σταδίου «Οι Ζωσιμάδες». Η πιστοποίηση αυτή έγινε αποδεκτή από τα αρμόδια όργανα της ΙΑΑF.

Λάθος Σακοράφα Λέει Ο Παντελής Κολόκας. Θεωρώ λοιπόν πρόσθεσε, πως η κ. Σακοράφα όφειλε να ενημερωθεί διεξοδικά και αναλυτικά από τους εκπροσώπους του ΣΕΓΑΣ στην Ήπειρο. Θα μάθαινε τους πραγματικούς λόγους που δεν αναγνωρίστηκε το παγκόσμιο ρεκόρ της Τζένγκο, κάτι το οποίο και προφανώς δεν έπραξε, κάνοντας ένα σημαντικό λάθος.

Είναι προφανές με βάση και τις δηλώσεις του κ. Κολόκα, ότι για τυπικό θέμα που αφορά την συνεργασία μεταξύ υπηρεσιών ΣΕΓΑΣ ΚΑΙ ΕΣΚΑΝ το παγκόσμιο ρεκόρ της Ελίνας Τζένγκο δεν αναγνωρίστηκε. Πόσο μάλλον όταν ο ίδιος ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης, το πιστοποιεί και συμφωνούν όλοι οι φορείς. Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ εκείνη την περίοδο μετά την λήξη του πρωταθλήματος στα Ιωάννινα, , δεν αφήνει περιθώρια για δικαιολογίες.

Επιπτώσεις για μια τέτοια ανευθυνότητα και συνέπειες να αποδοθούν τα δέοντα θα υπάρξουν;

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήπειρος

Η προγραμματισμένη επίσκεψη της UEFA στα Γιάννενα για τον έλεγχο του γηπέδου των «Ζωσιμάδων» αναβλήθηκε εξαιτίας των απεργιών που είναι προγραμματισμένες στο πλαίσιο του...

Ήπειρος

Το νέο θεσμό αγώνων δρόμου με την επωνυμία «Run Greece» παρουσίασε χθες  ο ΣΕΓΑΣ σε συνέντευξη Τύπου στην «Αίγλη» του Ζαππείου. Η νέα σειρά...

Ήπειρος

Οι άνθρωποι του ΠΑΣ έχουν υπολογίσει ότι για το εκτενές λίφτινγκ που θα χρειαστεί η έδρα του Αγιαξ θα χρειαστούν περίπου 400.000 ευρώ έτσι...

Ήπειρος

«Παράνομη» χαρακτηρίζει ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων την άδεια κοπής καλαμιών που έδωσε πριν από λίγες μέρες στον δήμο Ιωαννιτών η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC