Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Στις κορυφαίες ομάδες Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ
Στις κορυφαίες ομάδες Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ

Αθλητισμός

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ στις κορυφαίες ομάδες της Εικοσαετίας

Ολυμπιακός Και ΠΑΟΚ Στις Κορυφαίες Ομάδες Της Εικοσαετίας

Στις κορυφαίες ομάδες των τελευταίων 20 ετών βρίσκονται ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Η κατάταξη αφορά την λίστα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιστορίας και Στατιστικής Ποδοσφαίρου (IFFHS).

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου, αφού έχει κερδίσει το βραβείο της ομοσπονδίας τέσσερις φορές, τα τελευταία 20 χρόνια.

Τα πρώτα 20 χρόνια (2001-2020) του 21ου αιώνα κυριαρχούνται από τρεις μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Μπαρτσελόνα και ηγείται της Παγκόσμιας κατάταξης. Με 5.427 βαθμούς, προστιθέμενους από την «IFFHS» , ξεπερνά κατά 388 βαθμούς την ισπανική της «αντίπαλο», Ρεάλ Μαδρίτης. Επιπλέον προηγείται 517,5 βαθμούς της καλύτερης γερμανικής ομάδας, Μπάγερν Μονάχου, η οποία είναι τρίτη.

Δύο ελληνικές ομάδες βρίσκονται στην λίστα αυτή. Ο Ολυμπιακός έχει συγκεντρώσει 3066,5 βαθμούς και ο ΠΑΟΚ 3017, και αντίστοιχα καταλαμβάνουν την 29η και 32η θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

«IFFHS»

Η Διεθνής Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής Ποδοσφαίρου (IFFHS) ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 1984 στη Λειψία της Γερμανίας. Υπάγεται στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Περισσότερες από 211 χώρες σε όλο τον κόσμο, από όλες τις ηπείρους ποδοσφαίρου, εκπροσωπούνται στο IFFHS.

Η «πορεία» του νομικού αντικειμένου της ικανοποιεί τα αιτήματα των κανονισμών FIFA. Προς το παρόν οι δραστηριότητες του «IFFHS» ανταποκρίνονται στην προσπάθεια και τις οδηγίες της FIFA, να παρουσιάσει στατιστικά το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Η «IFFHS» έχει ως κύριο στόχο της τη χρονολογική τεκμηρίωση των αποτελεσμάτων του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, των δεδομένων και των πληροφοριών σχετικά με το ποδόσφαιρο. Διαθέτει πληροφορίες για τουρνουά FIFA και των συνομοσπονδιών, διεθνή και εθνικά παιχνίδια, ομάδες, πρωταθλήματα, ομοσπονδίες, παίκτες και διαιτητές.

Η «IFFHS» οργανώνεται μέσω των έμπειρων μελών του σε όλο τον κόσμο των ψηφοφοριών και των στατιστικών στοιχείων. Στόχος της είναι να καθορίσει κάθε χρόνο την κατάταξη ομάδων, παικτών, διαιτητών και να προωθήσει και να καθιερώσει ειδικές εκδηλώσεις και βραβεύσεις, αναγνωρισμένες στον «κόσμο» του ποδοσφαίρου.

ΠΗΓΗ: IFFHS

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινωνία

Τα παιδιά του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τήρησαν ενός λεπτού σιγή για τον 19χρονο Άλκη που έχασε άδικα τη ζωή του στη Θεσσαλονίκη ως...

Αθλητισμός

Βαριά Ήττα Για ΑΕΚ Και ΠΑΟΚ Το Βράδυ Της Κυριακής Το φίλαθλο κοινό παρακολούθησε εχθές τους αγώνες του πρωταθλήματος και μάλλον θα ευχόταν, να...

Αθλητισμός

Εκτός ο επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου, Lewandowski Εκτός αγώνα ο επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου, Lewandowski, έπειτα από τραυματισμό, που υπέστη στο γόνατο. Εκτιμάται ότι...

Αθλητισμός

Του Λευτέρη Τώνη   Το 1 – 1 έκανε στην σειρά των τελικών της Stoiximan.gr Basket League (ΕΣΑΚΕ) ο Παναθηναικός Superfoods επικρατώντας του Ολυμπιακού...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC