Σε μίνι ράλι επιδίδονται σήμερα οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας να διατηρήσουν ως έχει τη μεταξύ τους συμφωνία και να μη ρίξουν περισσότερο αργό στην παγκόσμια αγορά.

Το καρτέλ των πετρελαιοπαραγωγών δικαιολόγησε την απόφασή του να πει «όχι» στο αίτημα του Τραμπ για νέα παρέμβαση στην αγορά, επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή οι πελάτες του λαμβάνουν την ποσότητα, που ζητούν και δεν παρατηρείται καμία αδυναμία κάλυψης της ζήτησης.

Στον απόηχο της απόφασης, η τιμή του αργού τύπου μπρεντ σκαρφάλωσε και πάλι πάνω από τα 80 δολάρια το βαρέλι. Συγκεκριμένα αυτή την ώρα (12:51 ώρα Ελλάδος) καταγράφει άνοδο 2,5% στα 80,8 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του αμερικανικού αργού ενισχύεται επίσης σχεδόν 2% στα 72,2 δολάρια το βαρέλι.

Ο ΟΠΕΚ επιρρίπτει πάντως την ευθύνη για την άνοδο στα επιθετικά tweets του Αμερικανού προέδρου, τα οποία δημιουργούν, όπως λέει, ανασφάλεια στην αγορά, ενώ το τρίτο μεγαλύτερο μέρος του καρτέλ, το Ιράν, σημειώνει πως είναι οι αμερικανικές κυρώσεις εναντίον του που δημιουργούν το πρόβλημα.