Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Διεθνή

Γερμανία: Ο Άρμιν Λάσετ ο διάδοχος της στο CDU

Ο ‘Αρμιν Λάσετ, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας  είναι ο νέος αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), ο οποίος θα διαδεχτεί την Άνγκελα Μέρκελ. 

Έπειτα από δύο ψηφοφορίες ο κ. Λάσετ έλαβε 521 ψήφους, στο πλαίσιο του συνεδρίου το οποίο πραγματοποιείται χθες και σήμερα εξ ολοκλήρου ψηφιακά. Ο δεύτερος φιναλίστ Φρίντριχ Μερτς έλαβε 466 ψήφους.

Το αποτέλεσμα θα πρέπει να επικυρωθεί και με την επιστολική ψήφο των 1001 συνέδρων, η οποία θα καταμετρηθεί στις 22 Ιανουαρίου.

Υπέρ του ‘Αρμιν Λάσετ, ο οποίος θεωρείται ότι ανήκει στο «κλίμα» της ‘Αγγελα Μέρκελ, είχαν ταχθεί επισήμως η απερχόμενη αρχηγός ‘Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, ο προσωπάρχης της Καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν, ο επί 16 χρόνια επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στενός συνεργάτης της Καγκελαρίου Έλμαρ Μπροκ, ο Πρωθυπουργός της Έσσης Φόλκερ Μπουφιέ και η επικεφαλής της Οργάνωσης Γυναικών του CDU Ανέτε Βίντμαν – Μάουτς.

Ο νέος αρχηγός του CDU θα κληθεί να οδηγήσει το κόμμα του στις εκλογές που θα διεξαχθούν σε πέντε κρατίδια εντός του 2021 και βεβαίως στις ομοσπονδιακές εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου. Δεν είναι ωστόσο βέβαιο ότι θα είναι και ο υποψήφιος της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) για την Καγκελαρία. 

Ποιος είναι ο νέος ηγέτης των Χριστιανοδημοκρατών

Ο 59χρονος Άρμιν Λάσετ  από το 2017 είναι ο πρωθυπουργός της πιο πυκνοκατοικημένης πολιτείας της Γερμανίας, της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και είναι αυτός που υπερασπίζεται έντονα τη συνέχιση της πορείας της Μέρκελ και ένα «κεντρώο CDU».

Στην ομιλία του για τη νίκη, ο Λάσσετ δεσμεύθηκε να κάνει τα πάντα ώστε το κόμμα να τα πάει καλά στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές και να διατηρήσει τη θέση του Καγκελάριου. «Οι πιο σημαντικές εκλογές είναι ακόμη μπροστά μας», είπε.

Ευχαρίστησε επίσης και επαίνεσε τους άλλους υποψηφίους κάνοντας λόγω για έναν «δίκαιο» διαγωνισμό.

Στην ομιλία του πριν από την ψηφοφορία, ο Λάσετ τόνισε και πάλι τη σημασία της ενότητας. «Το CDU δεν χρειάζεται διευθύνοντα σύμβουλο για να το τρέξει, αλλά μάλλον αρχηγό της ομάδας που θα ηγηθεί του δρόμου και θα κρατήσει το κόμμα μαζί», είχε σημειώσει.

Ο Λάσετ είναι ένας από τους πέντε αναπληρωτές ομοσπονδιακούς προέδρους του CDU από το 2012. Καθολικός από την περιοχή του Ρήνου, υπήρξε ανέκαθεν αξιόπιστος συνεργάτης των αντίστοιχων προέδρων του κόμματος. Η Άνγκελα Μέρκελ θα μπορούσε να εξαρτάται από αυτόν ως αναπληρωτής της όταν ήταν επικεφαλής του κόμματος μέχρι το 2018, όπως και η διάδοχός της Αννέγκρετ Κράμπ-Κάρενμπουερ. Όταν η Μέρκελ αντιμετώπισε έντονη αντιπολίτευση από τμήματα του κόμματός της ενόψει της άφιξης εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και αιτούντων άσυλο στη Γερμανία από το 2015, ο Λάσετ παρέμεινε πιστός σύμμαχος.

user
Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιστορία

Η μάχη του Βερντέν 1916-1919 Η Μάχη του Βερντέν ήταν μία από τις σημαντικότερες μάχες του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου αλλά και από τις πιο...

Διεθνή

Περισσότερα από τα αρχικώς προβλεπόμενα εμβόλια από την Biontech/Pfizer θα λάβει τελικώς η Γερμανία. Ενώ μέχρι πρότινος γινόταν λόγος για 55 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου...

Διεθνή

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 21.237 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 1.808.647, δείχνουν σήμερα Τετάρτη τα δεδομένα...

Διεθνή

Η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι κυβερνήσεις των 16 ομόσπονδων κρατιδίων έχουν συμφωνήσει να παρατείνουν το lockdown μέχρι τις 31 Ιανουαρίου για να περιορίσουν...

Copyright © 2021 Giga FM 105.4

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC