Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Οικονομία

Άνοιγμα λιανεμπορίου και κλάδων υπηρεσιών από τη Δευτέρα

Επανεκκίνηση του λιανεμπορίου και ορισμένων κλάδων παροχής υπηρεσιών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Τις διαδικασίες επανεκκίνησης αλλά και τις προϋποθέσεις που τίθενται για την προστασία της δημόσιας υγείας και αυξημένες ποινές για τους παραβάτες, επιχειρήσεις και καταναλωτές ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, εξειδικεύοντας τα μέτρα που ανακοίνωσε νωρίτερα από το βήμα της βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στις περιοχές αυξημένου κινδύνου θα λειτουργούν μόνο τα εμπορικά καταστήματα με τη διαδικασία παράδοσης εκτός (click away).

Ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι το προαιρετικό ωράριο λειτουργίας του λιανεμπορίου είναι από 7:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ., ενώ κάθε πολίτης οφείλει να στέλνει sms στο 13033 με την επιλογή «2». Σε κάθε καταναλωτή που στέλνει μήνυμα θα δίνεται η δυνατότητα 2 ωρών για να ψωνίσει.

Πρόσθεσε ότι παντού θα ισχύουν όλες οι υγειονομικές προβλέψεις (μάσκες, αποστάσεις) και θα επιτρέπονται 4 πελάτες ανά 100 τ.μ. Εντός των εμπορικών κέντρων (malls), εκπτωτικών χωριών και εκπτωτικών καταστημάτων (outlets), ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών είναι ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου.

Ανακοινώθηκε και λειτουργία των κομμωτηρίων, των κέντρων αισθητικής και των κέντρων περιποίησης νυχιών με προκαθορισμένα ραντεβού.

Αποφασίστηκε επίσης προσαύξηση των προστίμων κατά 50% για τους παραβάτες, φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις. Ανακοίνωσε επίσης ότι για την Κυριακή 24 Ιανουαρίου το άνοιγμα των καταστημάτων είναι προαιρετικό.

«Ξεπεράσαμε τον σκόπελο των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς χωρίς αναταράξεις», τόνισε από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι διατηρείται η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21.00 έως τις 05.00, καθώς επίσης η απαγόρευση υπερτοπικών μετακινήσεων.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινωνία

Δηλώσεις σχετικά με το ενδεχόμενο καθολικής καραντίνας έκανε ο Α. Γεωργιάδης. Η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού βρίσκεται στο τραπέζι. Σχετικά με την πορεία...

Πολιτική

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην συζήτηση της βουλής που συστάθηκε έπειτα από το αίτημα του για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Αναφέρθηκε εκτενώς...

Πολιτική

Ψηφίστηκε η Ελληνογαλλική Συμφωνία από τη Βουλή Ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή κατά πλειοψηφία η Ελληνογαλλική Αμυντική Συμφωνία. Μετά από ονομαστική ψηφοφορία και με...

Πολιτική

Στην διαγραφή του βουλευτή Ά Αθηνών Κωνσταντίνου Μπογδάνου από τη Νέα Δημοκρατία προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έπειτα από τη χθεσινή ομιλία του στη...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC