Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Ανοίγουν Τη Δευτέρα Τα Καταστήματα Λιανεμπορίου
Ανοίγουν Τη Δευτέρα Τα Καταστήματα Λιανεμπορίου

Κοινωνία

Ανοίγουν τη Δευτέρα τα καταστήματα λιανεμπορίου

Ανοίγουν Τη Δευτέρα Τα Καταστήματα Λιανεμπορίου. Πολλά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από το κλείσιμό τους για διάστημα τριών μηνών. Από τη μία πλευρά επικρατεί αισιοδοξία, αλλά παράλληλα από την άλλη πλευρά υπάρχει μεγάλος προβληματισμός. Ανεβάζουν μετά την απόφαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων, τα ρολά στα καταστήματά τους οι επιχειρηματίες από την ερχόμενη Δευτέρα 5 Απριλίου. 

Ανοίγουν Τη Δευτέρα Τα Καταστήματα Λιανεμπορίου. Μετά από το λουκέτο που κράτησε τρείς μήνες, έχουν κάνει ελάχιστες διαδικτυακές πωλήσεις. Οι περισσότεροι καταστηματάρχες δεν έχουν ηλεκτρονικό κατάστημα άλλωστε. Η επιχορήγηση για την δημιουργία τέτοιων ηλεκτρονικών καταστημάτων τώρα ξεκινά. Η προθεσμία για υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα e-λιανικό λήγει την Δευτέρα 5 Απριλίου παράλληλα με το άνοιγμα των καταστημάτων. Είναι βέβαιο ότι θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για την δημιουργία ιστοσελίδων και την ενημέρωσή τους με προϊόντα προς πώληση.

Αποθεματικά κεφάλαια στα ταμεία δεν υπάρχουν. Συνεπώς έχουν να καλύψουν τους τρέχοντες λογαριασμούς και παράλληλα να προβούν σε αγορές και προμήθειες εμπορευμάτων, λόγω αλλαγής της εποχής.

Όπως αναφέρουν αρκετοί καταστηματάρχες, σκέφτονται να ανοίξουν την Δευτέρα με γενναίες εκπτώσεις ίσως και κάτω του κόστους. Στόχος τους θα είναι προσπαθήσουν να ξεπουλήσουν το χειμερινό εμπόρευμά τους και να δημιουργήσουν κεφάλαιο για νέες παραγγελίες εμπορευμάτων.

Το κατά πόσο είναι εφικτός ο στόχος να ξεπουλήσουν το χειμερινό εμπόρευμα μένει να φανεί την επόμενη εβδομάδα. Οι περισσότεροι έμποροι ζητούν κρατική οικονομική στήριξη, όχι δάνεια όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Το σύνολο των ανθρώπων του λιανεμπορίου ζει με την προσμονή ότι οι πελάτες τους μέσα στο πλαίσιο των υγειονομικών περιορισμών θα πάνε στα καταστήματα και θα ψωνίσουν.

Με κλειστά τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα πάντως και ενόψει των εορτών του Πάσχα αναμένεται ότι η αγοραστική κίνηση θα υπάρξει έστω και κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που δημιουργούν οι περιορισμοί λόγω πανδημίας.

Οι δηλώσεις Χαρδαλιά

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε το άνοιγμα του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 5 Απριλίου. Παράληλλα και την πιλοτική απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων από αυτό το Σάββατο και μόνο για τα Σαββατοκύριακα.

«Η Κυβέρνηση αποφάσισε να επιτραπεί από τη Δευτέρα 5 Απριλίου η λειτουργία των καταστημάτων λιανεμπορίου, πλην πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων με τη χρήση ειδικού κωδικού άπαξ και ως τρεις ώρες συνολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Θα επιτρέπεται η πώληση εκτός καταστήματος με ραντεβού, με το λεγόμενο click away και η πώληση εντός καταστήματος πάλι με ραντεβού, click in shop. Εντός του καταστήματος, θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τετραγωνικά, με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση» είπε αναφορικά με το άνοιγμα των καταστημάτων.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οικονομία

Την επίσημη είσοδό της στην ελληνική αγορά λιανεμπορίου κάνει η γαλλική αλυσίδα αθλητικών ειδών Decathlon. Το πρώτο κατάστημα της αλυσίδας θα βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο Mare West...

Οικονομία

Στασιμότητα στο οικονομικό κλίμα τον Ιανουάριο έδειξε ο σχετικός δείκτης του ΙΟΒΕ, ενώ η καταναλωτική εμπιστοσύνη επιδεινώθηκε. Όπως παρατηρεί το ΙΟΒΕ, στην έρευνα Οικονομική...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC