Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Άνοιγμα Αγοράς, Διαδημοτικές Μετακινήσεις,
Άνοιγμα Αγοράς, Διαδημοτικές Μετακινήσεις,

Πολιτική

Άνοιγμα Αγοράς, διαδημοτικές μετακινήσεις, Χαλάρωση μέτρων

Άνοιγμα Αγοράς, Διαδημοτικές μετακινήσεις, χαλάρωση μέτρων είναι η πρόταση της επιτροπής λοιμωξιολόγων. Συνεδριάζουν την Τετάρτη.

Κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, έγινε γνωστό ότι θα χαλαρώσουν κάποια μέτρα καθώς είναι αντιληπτή η κοινωνική κόπωση που έχει επέλθει.

Φαίνεται να καταλήγουν ότι θα πρέπει να επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις. Επομένως δεν θα υπάρχει ο περιορισμός της μετακίνησης με τα πόδια ή το ποδήλατο για την μετακίνηση 6, αλλά και για την μετακίνηση 2.

Όσον αφορά το άνοιγμα της αγοράς, παραμένει κλειστή μέχρι νεωτέρας. Συζητείται βέβαια το ενδεχόμενο να ανοίξει μόνο το λιανεμπόριο στις 5 Απριλίου, ενώ για την εστίαση δεν γίνεται καν λόγος.

Μεθαύριο Τετάρτη θα συνεδριάσει εκ νέου η επιτροπή λοιμωξιολόγων. Θέματα συζήτησης θα είναι το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων.

Η συζήτηση θα βασιστεί στην δυνατότητα χορήγησης από τα φαρμακεία των self test. Η επιτροπή θεωρεί ότι η δυνατότητα αυτοελέγχου θετικότητας covid 19 μέσω των self test, θα λειτουργήσει θετικά στην κοινωνία.

Υπουργείο Υγείας

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, με δήλωσή του σήμερα, αρνήθηκε να δώσει ακριβή ημερομηνία για το άνοιγμα της αγοράς. Πρώτη προτεραιότητα τόνισε, είναι η Δημόσια Υγεία, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Νομίζω ότι σιγά-σιγά θα προχωρήσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Και πρόσθεσε πως συνηγορούν στην επιπέδωση της καμπύλης ο καιρός, ο εμβολιασμός, τα μέτρα ατομικής προστασίας, οι δυνατότητες που μας δίνει η τεχνολογία και η Επιστήμη, δηλαδή τα PCR test, τα rapid test, και πλέον, τα self-test.

Για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, είναι πλέον σαφές ότι θα αργήσουν να ανοίξουν. Tα καταστήματα εστίασης και το σύνολο των αιθουσών διασκέδασης και ψυχαγωγίας, δημιουργούν καταστάσεις συνωστισμού και συγχρωτισμού. Πιθανόν θα είναι τα τελευταία καταστήματα που θα ανοίξουν.

Τουρισμός

Ένα πολύ σημαντικό θέμα που προκύπτει είναι ότι οι άνθρωποι του τουρισμού επιθυμούν το άνοιγμα των ξενοδοχείων αλλά και των χώρων εστίασης να αρχίσει από το Πάσχα. Το υπουργείο Υγείας τονίζει ότι αυτό εξαρτάται και από την εξέλιξη των εμβολιασμών.

Η επιτροπή λοιμωξιολόγων σημειώνει ότι αν μας επισκέπτονται εμβολιασμένοι τουρίστες και εμβολιαστεί το σύνολο των εργαζομένων του τουρισμού, δημιουργούνται ασφαλείς συνθήκες για το άνοιγμα των τουριστικών καταλυμάτων.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινωνία

Τέλος Στα Sms, Στις 00:30 Η Απαγόρευση Κυκλοφορίας Το μερικό τέλος της καραντίνας πλέον είναι πραγματικότητα από σήμερα, 14 Μαΐου. Το άνοιγμα των διαπεριφερειακών...

Υγεία

Self Test Σάλιου – Αναξιόπιστα Αποτελέσματα Τα self test μπήκαν στην ζωή μας και μία σειρά από δραστηριότητες στηρίζεται στην εγκυρότητα των συγκεκριμένων τεστ....

Οικονομία

Επιστρεπτέα 7 – Ανοίγει Η Πλατφόρμα Μέχρι 10 Μαΐου Επιστρεπτέα προκαταβολή 7 – Μέχρι τις 10  Μαΐου  ανοίγει η πλατφόρμα για τους τελικούς δικαιούχους....

Εκπαίδευση

Πανελλήνιες Στις 14 Ιουνίου – Δεν Θα Γίνουν Προαγωγικές – Παράταση σχολικού έτους Στις 14 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις για τα Γενικά...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC