Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Άρθρα & Απόψεις

Ατιμωρησία και Ένορκη διοικητική εξέταση

Ατιμωρησία και ένορκη διοικητική εξέταση

Ατιμωρησία και ένορκη διοικητική εξέταση

Ατιμωρησία Και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Η ανακοίνωση του υπουργού μεταφορών και δικτύων κ. Γιάννη Ραγκούση για κατεπείγουσα διαδικασία με στόχο την τιμωρία των εμπλεκομένων στα έκτροπα, δεν έχει απολύτως κανένα νόημα κατά την άποψή μας.

Διότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο της διενέργειας Ε.Δ.Ε., να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι. Απλούστατα ο συνάδελφος δεν τιμωρεί το συνάδελφο εξ ου και η ατιμωρησία στο δημόσιο τομέα.

Χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι στο παρελθόν έχουν αθωωθεί από τους συναδέλφους τους κατά τη διάρκεια ένορκων διοικητικών εξετάσεων. Μάλιστα λειτουργώντας με την κακώς εννοούμενη συναδερφική αλληλεγγύη φρόντισαν να δημιουργήσουν άλλοθι στους κατηγορούμενους συναδέλφους τους, ώστε να αθωωθούν από τα δικαστήρια. Ενώ θα έπρεπε να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Δεν αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα για πιο λόγο συνεχίζεται αυτή η αποδεδειγμένα αποτυχημένη διαδικασία. Γιατί δεν δίδεται απ’ ευθείας στα δικαστήρια η ευθύνη εκδίκασης τέτοιων υποθέσεων. Μήπως αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εκάστοτε κυβερνήσεων;

Ποιο είναι το νόημα της αυστηρής δήθεν εφαρμογής του υφιστάμενου νομικού πλαισίου όταν αυτό οδηγεί στην ατιμωρησία;

Η ανακοίνωση του υπουργού:  Με αφορμή τα όσα καταγγέλθηκαν δημοσίως για συμμετοχή εργαζομένων της πρώην ΕΘΕΛ Α.Ε. στα χθεσινά έκτροπα της Πλατείας Συντάγματος. Ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, κ. Γ. Ν. Ραγκούσης, με εντολή του προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΣΥ (πρώην ΕΘΕΛ Α.Ε.), ζήτησε την κατεπείγουσα διερεύνηση των καταγγελλομένων και την παραδειγματική τιμωρία με την κίνηση άμεσης διαδικασίας πειθαρχικού ελέγχου και εφαρμογής των κείμενων διατάξεων σε βάρος των τυχόν υπαιτίων.

Ατιμωρησία Και Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Κατάντια η βαρύγδουπες δηλώσεις για παραδειγματική τιμωρία, όταν όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι θα μείνουν πλήρως ατιμώρητοι.

Χαράλαμπος Τζιόρας

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρθρα & Απόψεις

Την ώρα που πάμφτωχοι Έλληνες καταβάλουν κεφαλικούς έμμεσους φόρους που πια δεν έχουν καμία οικονομική δυνατότητα αφού έχουν εξαθλιωθεί πλήρως, κάποιοι άλλοι Έλληνες χωρίς...

Ήπειρος

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Μ. Παντούλας είπε μεταξύ άλλων στη συνεδρίαση του ΚΤΕ οικονομικών: Πρώτη σκέψη:  Η κοινωνική ένταση που παρατηρείται αυτή την...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC