Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
αυστηρά μέτρα σε Αχαΐα Εύβοια και Θεσσαλονίκη
αυστηρά μέτρα σε Αχαΐα Εύβοια και Θεσσαλονίκη

Κοινωνία

Αυστηρά μέτρα σε Αχαΐα και Εύβοια υπό διαπραγμάτευση

Πιο αυστηρά μέτρα «κλήρωσε» η επιτροπή των λοιμωξιολόγων για Αχαΐα και Εύβοια.

Στην τακτική της συνεδρίαση,  η επιτροπή εξετάζει τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα. Ώστε να εισηγηθεί τα επόμενα βήματα για τις περιοχές με υψηλό ιικο φορτίο.

Η επιτροπή αξιολόγησε ως ανησυχητικά τα υγειονομικά δεδομένα των συγκεκριμένων περιοχών, κρίνοντας ότι απαιτείται καθολικό lockdown για να βελτιωθεί η κατάσταση.

Σκληρά μέτρα στην Θεσσαλονίκη

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην επιτροπή ετέθη και το θέμα της Θεσσαλονίκης. Ωστόσο κρίθηκε ότι δεν χρειάζεται ακόμα η λήψη σκληρών μέτρων, ως εκ τούτου παραμένει σε αυξημένη επιτήρηση.

Σχολιάζοντας νωρίτερα το θέμα της Θεσσαλονίκης,  ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Α. Εξαδάκτυλος σημείωσε ότι δεν φαίνεται να αποτελεί «το πολύ μεγάλο πρόβλημα». Εξήγησε, ωστόσο, ότι όχι ειδικά για τη Θεσσαλονίκη αλλά γενικώς είναι της άποψης ότι τα μέτρα πρέπει να λαμβάνονται έγκαιρα καθώς έχουν μικρότερο κόστος τόσο υγειονομικό όσο και οικονομικό και διαρκούν λιγότερο.

Να σημειωθεί ότι στα ίδια επίπεδα συγκέντρωσης παρέμεινε το ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα λύματα της πόλης. Τα αποτελέσματα προέρχονται απότις δύο τελευταίες μετρήσεις, στην έρευνα που διεξάγει διεπιστημονική ομάδα του ΑΠΘ σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ.

 Μετά τον διπλασιασμό του ιικού φορτίου, που υπολογίστηκε στα δείγματα που ελήφθησαν από την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Θεσσαλονίκης (ΕΕΛΘ) στις 5 και 7 Φεβρουαρίου, οι επόμενες αναλύσεις από δειγματοληψίες της 8ης και 9ης Φεβρουαρίου έδειξαν μία τάση σταθεροποίησης στα αυξημένα αυτά επίπεδα.

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τα αυστηρά μέτρα θα ανακοινωθούν στις 18.00 στο πλαίσιο της ενημέρωσης από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά. 

Κρούσματα

Χθες Πέμπτη ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 1.327 κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα το τελευταίο 24ωρο και 22 θανάτους.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωάννινα

Ο εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων έλαβε την απόφαση να συμμετέχει αύριο στην απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων. Σκοπός της συγκέντρωσης είναι η διαμαρτυρία σχετικά...

Κοινωνία

Ποια είναι τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους; Που επιτρέπεται η είσοδος χωρίς τεστ; Από αύριο τίθενται σε ισχύ τα νέα μέτρα για τους...

Εκπαίδευση

Επιστροφή στα πανεπιστήμια με μέτρα και κέντρα εμβολιασμού Από σήμερα, 4 Οκτωβρίου επαναλειτουργούν σταδιακά τα Πανεπιστήμια της χώρας. Σύμφωνα με την τελευταία κοινή Υπουργική...

Κοινωνία

Πως θα λειτουργούν από Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου οι κλειστοί χώροι; Πως θα συνεχίσουν τις δραστηριότητές του οι ανεμβολίαστοι; Πως θα εισέρχονται σε κλειστούς χώρους...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC