Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Γεωργιάδης Τσίπρας για τη βάφτιση
Γεωργιάδης Τσίπρας για τη βάφτιση

Πολιτική

Γεωργιάδης – Τσίπρας για τη βάφτιση, έντονη διαμάχη στη βουλή

Γεωργιάδης – Τσίπρας Για Τη Βάφτιση, Έντονη Διαμάχη Στη Βουλή με ανταλλαγή πυρών.

Έντονος διαπληκτισμός προέκυψε στην ελληνική Βουλή την Τρίτη, όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Αλέξης Τσίπρας αντάλλαξαν πυρά έπειτα από την βάφτιση στην οποία έγινε νονός ο κ. Γεωργιάδης.

Ο Αλέξης Τσίπρας προέβη σε δηλώσεις αναφορικά με την θρησκευτική τελετή στην οποία συμμετείχε ο Υπουργός Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδης. Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη ότι το έγγραφο μετακίνησης ήταν πρόχειρα γραμμένο και κίβδηλο.

Αλέξης Τσίπρας για τη βάφτιση

“Άξιος κύριε Γεωργιάδη, ελπίζω όμως να δώσετε απαντήσεις καθώς ετέθησαν κρίσιμα ερωτήματα”, “θα δώσετε απαντήσεις όπως οφείλετε στον ελληνικό λαό”. Οι ψηφοφόροι σας και οι πολίτες που σήμερα στερούνται δικαιωμάτων, που δυστυχώς εσείς δεν στερείστε γιατί είστε από άλλη γκάμα ως κυβερνητικά στελέχη”.

Ο Αλέξης Τσίπρας άφησε και πολιτικά υπονοούμενα όσον αφορά την βάφτιση. Η θρησκευτική τελετή έλαβε χώρα την Κυριακή 14 Μαρτίου στον ιερό ναό Διονυσίου Αεροπαγίτου στην Αθήνα.

Ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας ανέφερε ότι δεν υπάρχει “ειδική άδεια” για βάφτιση. Ακόμη ο εκπρόσωπος της ιεράς συνόδου, μητροπολίτης Αθηναγόρας ξεκαθάρισε σε συνέντευξη που παραχώρησε πως δεν υφίσταται ειδική άδεια για βαφτίσεις. Η ΚΥΑ που ίσχυε μέχρι και την Τρίτη 16 Μαρτίου όριζε πως επιτρέπονται οι κηδείες και μάλιστα με όριο 9 ατόμων συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού (ιερέας, ψάλτης).

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πως πληροφορήθηκε από την οικογένεια πως εξασφαλίστηκε άδεια λόγω κάποιων σοβαρών οικογενειακών λόγων που επικαλέστηκαν. Επομένως παρευρέθηκε και ο ίδιος στην βάφτιση.

Τονίζοντας τους λόγους για τους οποίους πραγματοποιήθηκε η βάφτιση ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε: “Δεν θέλω να έχω καμία διακριτική μεταχείριση. Στην προκειμένη περίπτωση οι γονείς του παιδιού χωρίς δική μου εμπλοκή πήραν την άδεια επικαλούμενοι λόγους που δεν μπορώ να αναφέρω – αλλά έξυπνοι άνθρωποι είστε και μπορείτε να καταλάβετε”.

Ακολούθως κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ως υποκινητή των διαδηλώσεων, λαμβάνοντας υπόψη και το παρερμηνευμένο σχόλιο του κ. Τσίπρα για την ανάληψη ευθύνης αναφορικά με τις πορείες.

Το έγγραφο της βεβαίωσης κατ’ εξαίρεση τέλεσης θρησκευτικής τελετής δεν είχε αριθμό πρωτοκόλλου. Ο κ. Γεωργιάδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον real fm ανέφερε πως “για όλα τα μέτρα που έχουμε πάρει προβλέπονται εξαιρέσεις από την πολιτική προστασία αν υπάρχουν σοβαροί λόγοι.

Ωστόσο δεν υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο για έκδοση ειδικών αδειών για τέτοιου είδους τελετές.

gigafm

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινωνία

Δηλώσεις σχετικά με το ενδεχόμενο καθολικής καραντίνας έκανε ο Α. Γεωργιάδης. Η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού βρίσκεται στο τραπέζι. Σχετικά με την πορεία...

Πολιτική

Στην εναρκτήρια ομιλία του συνεδρίου ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Σήμερα, η χώρα βρίσκεται εγκλωβισμένη σε διπλό κλοιό πανδημίας και ακρίβειας. Αλλά και εγκλωβισμένη από...

Πολιτική

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην συζήτηση της βουλής που συστάθηκε έπειτα από το αίτημα του για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Αναφέρθηκε εκτενώς...

Πολιτική

Ψηφίστηκε η Ελληνογαλλική Συμφωνία από τη Βουλή Ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή κατά πλειοψηφία η Ελληνογαλλική Αμυντική Συμφωνία. Μετά από ονομαστική ψηφοφορία και με...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC