Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
εμβόλιο AstraZeneca Ελλάδα
εμβόλιο AstraZeneca Ελλάδα

Υγεία

Εμβόλιο AstraZeneca στην Ελλάδα, συνεχίζονται οι εμβολιασμοί

Ο Υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε, δήλωσε ότι θα συνεχισθούν κανονικά οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca στην Ελλάδα. Δημιουργείται ωστόσο εύλογη απορία καθώς αρκετά ευρωπαϊκά κράτη ανέστειλαν την χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου.

Ευρωπαϊκές χώρες που διέκοψαν τον εμβολιασμό

Έπειτα από την χορήγηση του εμβολίου σε πολίτες παρατηρήθηκαν ορισμένες παρενέργειες οι οποίες σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ήταν ιδιαίτερα έντονες. Η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Δανία, η Ολλανδία και άλλες χώρες αποφάσισαν να διακόψουν τους εμβολιασμούς. Ωστόσο το εμβόλιο της AstraZeneca θα συνεχίσει να χορηγείται κανονικά στην Ελλάδα όπως και σε άλλες χώρες όπως το Βέλγιο.

Η πιθανότητα θρόμβωσης μετά τη χορήγηση του εμβολίου οδήγησε τα κράτη στη συγκεκριμένη απόφαση. Ωστόσο ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων επιβεβαιώνει την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca.

Παράλληλα με τον ΕΟΦ και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας με τη σειρά του επιβεβαίωσε την ασφάλεια του εμβολίου. Ωστόσο θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται έλεγχοι όσον αφορά το εμβόλιο.

Η AstraZeneca προέβη σε διευκρινιστικές δηλώσεις όσον αφορά τις παρενέργειες. Αναφέρθηκε πως σε 17 εκατομμύρια άτομα σε Ευρωπαϊκή Ένωση και Βρετανία χορηγήθηκε τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου. Τα περιστατικά θρόμβωσης είναι περίπου 40.

“Στην χώρα μας έχουν πραγματοποιηθεί 172.000 εμβολιασμοί και δεν έχει εντοπιστεί καμία παρενέργεια”, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού υγείας, Β. Κικίλια.

Η χώρα μας να διανύει το τρίτο κύμα της πανδημίας και τα μέτρα αυστηροποιούνται συνεχώς. Η Αττική αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή με τα κρούσματα καθημερινά να ξεπερνούν τα χίλια και τις ΜΕΘ να υπερφορτώνονται. Την ίδια στιγμή ο εμβολιασμός βαδίζει με αργά βήματα και συνεχή εμπόδια.

Ο Υπουργός Υγείας απηύθυνε έκκληση στους ιδιώτες ιατρούς να ενισχύσουν το εθνικό σύστημα υγείας καθώς το πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι έντονο. Μέχρι αυτή τη στιγμή 30 γιατροί έχουν ανταποκριθεί στο αίτημα αυτό. Ωστόσο δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν στο σύστημα Υγείας, κυρίως στην Αττική.

Την ίδια στιγμή λόγος γίνεται για επανεξέταση των μέτρων. Καθώς γίνεται αντιληπτό ότι τα μέτρα είναι ασφυκτικά για την κοινωνία, υπάρχει πιθανότητα χαλάρωσης των μέτρων. Οποιαδήποτε απόφαση θα μας γίνει γνωστή αύριο.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινωνία

Κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να μην τεθεί σε ισχύ το μέτρο του υποχρεωτικού rapid για όλους για...

Κοινωνία

Σύμφωνα με όσα ενέφερε ο Νίκος Χατζηνικολάου τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά οι εμβολιασμένοι θα πρέπει εκτός από το πιστοποιητικό εμβολιασμού να επιδεικνύουν και...

Αρχική

Τα νέα μέτρα για τα πιστοποιητικά – ποια λήγουν σήμερα; Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα. Θα έχει ισχύ από 13 Δεκεμβρίου μέχρι...

Κοινωνία

Ιωάννινα 2.051 δόσεις εμβολίου χορηγήθηκαν σε 1 μέρα. Οι εμβολιασμοί τρίτης δόσης αυξάνονται διαρκώς. Οι 1.740 από τις 2.051 αφορούν την 3η, αναμνηστική δόση....

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC