Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Δένδιας Τουρκία Αρέσει Δεν Αρέσει Η Συνθήκη Της Λωζάνης Ισχύει
Δένδιας Τουρκία Αρέσει Δεν Αρέσει Η Συνθήκη Της Λωζάνης Ισχύει

Πολιτική

Δένδιας Τουρκία Αρέσει Δεν Αρέσει Η Συνθήκη Της Λωζάνης Ισχύει

Δένδιας Τουρκία Αρέσει Δεν Αρέσει Η Συνθήκη Της Λωζάνης Ισχύει.

Κατά την χθεσινή επίσκεψη του υπουργού εξωτερικών Ν. Δένδια στην Τουρκία ο κ. Τσαβούσογλου επέμεινε στην γνωστή ρητορική. Ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για παραβίαση των δικαιωμάτων της Τουρκίας που μόνο οι Τούρκοι βλέπουν. Μίλησε συγκεκριμένα για το αιγαίο την ώρα που είναι γνωστό ότι η Τουρκία παραβιάζει τους διεθνείς κανόνες.

Παράλληλα μίλησε για Τουρκική μειονότητα στη Θράκη και δικαιώματα που δήθεν καταπιέζονται. Επιπλέον κατηγόρησε την Ελλάδα για το λεγόμενο «push back» κατά των μεταναστών.

Ο κ. Δένδιας απάντησε ως εξής: “Αν εσείς εκφράζετε τέτοιου είδους προκλητικές δηλώσεις, είμαι αναγκασμένος να απαντήσω”.

Εξήγησε στον κ. Τσαβούσογλου ότι η Τουρκία παραβιάζει τα δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο με τις υπερπτήσεις Τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών πάνω από την ελληνική κυριαρχία. Απάντησε στον κύριο Τσαβούσογλου για την Θράκη ότι δεν υπάρχει Τουρκική μειονότητα αλλά μουσουλμανική μειονότητα και πως αυτό αναφέρει η συνθήκη της Λωζάνης. Η Λωζάνη ισχύει είτε αρέσει στην Τουρκία είτε δεν αρέσει είπε χαρακτηριστικά.

Περί διμερούς διαλόγου

Όσο αφορά τις αιτιάσεις της Τουρκίας για διάλογο σε διμερές επίπεδο ο κ. Δένδιας τόνισε πως η Ευρώπη είναι η οικογένειά μας. Δεν πρόκειται η Ελλάδα να εγκαταλείψει το Ευρωπαϊκό κεκτημένο. Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε μια θετική ατζέντα με την Τουρκία. Η Ελλάδα πρόσθεσε είναι εδώ και 40 χρόνια μέλος της Ευρωπαϊκής ένωσης και είμαστε υπερήφανοι γι αυτό.

Περί αποστρατικοποίησης των νησιών

Επιπροσθέτως ο κ. Τσαβούσογλου επανέλαβε την γνωστή ρητορική των Τούρκων αξιωματούχων περί αποστρατικοποίησης των νησιών του αιγαίου. Έκανε δε λόγο για διαφορά της έκτασης των 6 και 10 μιλίων μεταξύ χωρικών υδάτων και εναέριου χώρου που ισχύει σήμερα.

Σε αυτό το σημείο ο τόνος της φωνής του Ν. Δένδια ανέβηκε: Τα νησιά του Αιγαίου έχουν στρατό επειδή απειλούνται από την Τουρκία είπε δεν είναι επιλογή της Ελλάδας. Στο ίδιο ύφος πρόσθεσε ότι ο στρατός κοστίζει χρήματα και δεν επιθυμεί η Ελλάδα να ξοδεύει άδικα χρήματα. Απέναντι υπάρχουν αποβατικά σκάφη, εκτός και αν κάτι έχει αλλάξει και πρέπει να ενημερωθούμε γι αυτό, τόνισε ο κ. Δένδιας.

Δένδιας Τουρκία Αρέσει Δεν Αρέσει Η Συνθήκη Της Λωζάνης Ισχύει. Απάντησε και για το θέμα των των 6 και 10 μιλίων λέγοντας πως η Ελλάδα από το 1930 έλαβε αυτή την απόφαση. Η Τουρκία αντέδρασε μετά από 50 χρόνια.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήπειρος

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, επισκέφθηκε το Φυλάκιο Μολυβδοσκεπάστου και την Ιερά Μονή Μολυβδοσκεπάστου στην...

Αρχική

  Στον διορισμό ενός μόνιμου ιμάμη στην Αγιά Σοφιά προχώρησαν οι αρμόδιοι στην Τουρκία, σε μια κίνηση που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις. Όπως αναφέρει το πρακτορείο...

Ήπειρος

Την κατασκευή ολοκληρωμένου συστήματος επιτήρησης της Ελληνοαλβανικής μεθορίου με κάμερες στα πρότυπα του Έβρου, προανήγγειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, κατά την επίσκεψή...

Uncategorized

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του κ. Δένδια, που τροποποιεί το υφιστάμενο πλαίσιο. Με τις νέες ρυθμίσεις, οι ιδιώτες στους οποίους παρέχονται υπηρεσίες προστατευτικής φύλαξης...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC