Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Εκπαίδευση

Δήλωση Χρήστου Μαντά για τη Δημόσια Εκπαίδευση

Χρήστος ΜαντάςΜε την απαράδεκτη τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας, στο Νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ (ανανεώσιμες πηγές ενέργειας) κλιμακώνεται η επίθεση που δέχεται η Δημόσια Εκπαίδευση και ταυτόχρονα δημιουργείται κλίμα αυταρχισμού και κατατρομοκράτησης για να καμφθεί ο αγώνας των εργαζομένων ιδιαίτερα στα Δημόσια Πανεπιστήμια. Το τελευταίο διάστημα, η Δημόσια εκπαίδευση δέχεται μια απαράδεκτη επίθεση σε όλες της τις βαθμίδες με αποκορύφωμα την τροπολογία που κατέθεσε ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων –ως «λοιπές διατάξεις» σε άσχετο νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ (ανανεώσιμες πηγές ενέργειας) – και η οποία θα τεθεί μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ σε ονομαστική ψηφοφορία την προσεχή Τρίτη 22-10.

Πρόκειται για μια τροπολογία μέσα από την οποία κλιμακώνεται ο αυταρχισμός με τον οποίο η πολιτική ηγεσία της Χώρας αντιμετωπίζει το χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Μεταξύ άλλων, οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων καλούνται να συμπληρώνουν ηλεκτρονικά το «Βιβλίο Παρουσίας Προσωπικού», χωρίς καμία περεταίρω διευκρίνιση επί της διαδικασίας, τη στιγμή που ούτως ή άλλως σήμερα επιβεβαιώνεται διπλά η παρουσία των  καθηγητών της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  μέσα από τις υπόγραφες τους τόσο στο βιβλίο απουσιών όσο και στο βιβλίο ύλης. Ταυτόχρονα, μέσα από την τροπολογία αυτή, οι καθηγητές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μετατρέπονται σε «εργαζόμενους delivery» καθώς θα υποχρεώνονται να διδάσκουν ακόμα και σε πέντε διαφορετικά σχολεία κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, την ίδια στιγμή που θα δίνεται η δυνατότητα να μετατάσσονται υποχρεωτικά σε όλο το δημόσιο τομέα, ακόμα και σε κατώτερη θέση.

Στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων των καθηγητών της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έρχεται να προστεθεί και η διάταξη η οποία καθιστά πειθαρχικό αδίκημα τη μη απογραφή των διοικητικών υπαλλήλων.

Δηλαδή το Υπουργείο Παιδείας απευθύνεται-σε αυτή τη φάση- σε υπαλλήλους ενός συνταγματικά αυτοδιοίκητου οργανισμού (τους διοικητικούς υπαλλήλους των Πανεπιστημίων) και τους λέει ή απογράφεστε –αδιάφορο αν ασκείτε το συνταγματικό σας δικαίωμα της απεργίας, διότι οι διοικητικοί υπάλληλοι απεργούν βδομάδες τώρα- ή απολύεστε.

  • Ουδόλως το συγκεκριμένο υπουργείο ενδιαφέρεται να δώσει στη δημοσιότητα-αν έχει- κάποια μελέτη ή κάποια αξιολόγηση από την οποία να προκύπτει ότι πρέπει να καρατομηθούν 1349 διοικητικοί υπάλληλοι
  • Τέλος αυτό το επιχειρεί χωρίς νομοθετικό πλαίσιο καθώς έρχεται στη Βουλή να ψηφισθεί η συγκεκριμένη ρύθμιση, την Τρίτη 22/10 την ίδια ημέρα που λήγει και η ημερομηνία απογραφής των υπαλλήλων.

Το Υπουργείο παιδείας και η κυβέρνηση δεν μπορούν πια να κρυφτούν.

Διαλύουν τη Δημόσια Εκπαίδευση και κλείνουν τα Δημόσια Πανεπιστήμια, αφού με τα επανειλημμένα κύματα των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων διαλύουν τις δομές των Πανεπιστημίων, τις βιβλιοθήκες, τα εργαστήρια, τα δίκτυα ..ενώ τα δίδακτρα είναι προ των πυλών και στην προπτυχιακή εκπαίδευση.

Παρουσιάζουν ως άντρα ανομίας τα Πανεπιστήμια… οι φωστήρες .. της νομιμότητας και καλούν τους εισαγγελείς για να διερευνήσουν…  λες και δεν γνωρίζουν, γιατί είναι κλειστά τα Πανεπιστήμια, οδηγώντας Πρυτανικές αρχές και εκπροσώπους εργαζομένων να απολογηθούν..

Πρόκειται για απίστευτη επιχείρηση υποκρισίας, αυταρχισμού και συνταγματικών παραβιάσεων με στόχο την πλήρη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση ολόκληρη η κοινωνία πρέπει να σταθεί ενωμένη και ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΈΝΗ.

Είναι στάση ευθύνης απέναντι στον τόπο μας, διότι αρκεί και μόνο να φανταστούμε τα Γιάννενα με διαλυμένο και συρρικνωμένο το Δημόσιο Πανεπιστήμιο.

Είναι στάση ευθύνης απέναντι στο μέλλον των παιδιών μας και της χώρας μας.

Τώρα χρειάζεται η ενεργός στήριξη από όλους τους φορείς της περιοχής μας.

Η ονομαστική ψηφοφορία της Τρίτης θα δείξει πόσο αυτή την ευθύνη την αντιλαμβάνονται και οι εκπρόσωποι της περιοχής μας στο κοινοβούλιο.

 

 

 

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωάννινα

Εκτενή συζήτηση για θέματα εκπαίδευσης και σχολικών υποδομών είχε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ με τον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας Α. Κόπτση. Στη...

Εκπαίδευση

Μείωση Τμημάτων ΑΕΙ, Νέο Πανεπιστημιακό Μοντέλο Φέτος το ακαδημαϊκό τοπίο για τους πρωτοετείς φοιτητές θα είναι πολύ διαφορετικό. Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε την δυνατότητα των...

Εκπαίδευση

Πανελλήνιες Στις 14 Ιουνίου – Δεν Θα Γίνουν Προαγωγικές – Παράταση σχολικού έτους Στις 14 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις για τα Γενικά...

Εκπαίδευση

Μείωση στον αριθμό των εισακτέων έως και 50% σε σχέση με αυτόν που έδωσε το υπουργείο Παιδείας για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος ζητούν οι...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC