Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Διόδια Ήπειρος δεκτή η προσφυγή
Διόδια Ήπειρος δεκτή η προσφυγή

Ήπειρος

Διόδια Ήπειρος δεκτή η προσφυγή της περιφέρειας

Διόδια Ήπειρος Δεκτή Η Προσφυγή Της Περιφέρειας

Διόδια Ήπειρος ΣτΕ : Δεκτή Η Προσφυγή Της Περιφέρειας Ηπείρου Για Τα Τέλη Διοδίων. Το Συμβούλιο της Επικρατείας με την υπ’ αριθμ. 434/2021 απόφασή του, έκανε δεκτή την προσφυγή της Περιφέρειας Ηπείρου. Ακύρωσε την απόφαση του πρώην Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη. Η ακύρωση αφορά το μέρος που παρέλειψε ο πρώην Υπουργός να κρίνει κατά τρόπο ενιαίο και ομοιόμορφο, τη θέσπιση απαλλαγής από τα τέλη διοδίων για τους κατοίκους της ΠΕ Ιωαννίνων, στους σταθμούς Τύριας, Παμβώτιδας (Δροσοχωρίου) και Μαλακασίου.

Ο Περιφερειάρχης Αλεξ. Καχριμάνης ανακοίνωσε την απόφαση του ΣτΕ με την οποία έγινε Δεκτή Η Προσφυγή Της Περιφέρειας Ηπείρου Για Τα Τέλη Διοδίων. Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, δήλωσε ότι πρόκειται για μια «επανάσταση» σε σχέση με την Εγνατία Οδό. «Είναι μεγάλη απόφαση, την οποία δεν περίμενα, αλλά ο αγώνας φέρνει αποτέλεσμα», πρόσθεσε.

Η Περιφέρεια Ηπείρου, όπως εξήγησε, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Α. Καχριμάνης, στηρίχτηκε στο γεγονός ότι το έργο κατασκευάστηκε ως δημόσιο και όχι μέσω παραχώρησης. Δεν υπάρχει παράλληλο δίκτυο (για το οποίο εκ των υστέρων ο τότε Υπουργός έσπευσε να χαρακτηρίσει την Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας- Ιωαννίνων – Τρικάλων). Και στη διάκριση που υπήρχε με την διαφορετική αντιμετώπιση των κατοίκων της Π.Ε. Θεσπρωτίας και του Δήμου Μετσόβου.

Διαβάστε ακόμη

Δίστρατο Κόνιτσας Έκρηξη Κρουσμάτων COVID-19

Δίστρατο Κόνιτσας Έκρηξη Κρουσμάτων COVID-19. Δύσκολες συνθήκες επικρατούν στο χωριό Δίστρατο Κόνιτσας της περιφερειακής ενότητας Ιωαννίνων. Η κατάσταση της πανδημίας στο Δίστρατο, είναι επικίνδυνη καθώς οι περισσότεροι κάτοικοί του, βρέθηκαν θετικοί στον COVID-19.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εντοπισθεί 30 κρούσματα κορονοϊού. Ο φόβος ότι η διασπορά είναι μεγαλύτερη και πέρα από τα όρια του χωριού είναι πλέον μεγάλος.

Κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας έσπευσαν στο Δίστρατο. Μεταξύ των νοσούντων είναι ο πρόεδρος της κοινότητας, ο οποίος έκανε δηλώσεις σε εκπομπή του Αθηναϊκού τηλεοπτικού σταθμού T-Live. Θέμα της εκπομπής Δίστρατο Κόνιτσας Έκρηξη Κρουσμάτων COVID-19. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος, ο κορονοϊός έφθασε στο χωριό από κάποιον επισκέπτη. Πρόσθεσε δε ότι πολλοί κάτοικοι αγνοούσαν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό της επιδημίας στη χώρα μας.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινωνία

ΣτΕ – Απόρριψη της αίτησης για αναστολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους υγειονομικούς έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Πολλοί είναι εκείνοι που...

Εκπαίδευση

Τo Συμβούλιο της Επικρατείας θα κληθεί να αποφασίσει για τις αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών μετά το μπαράζ προσφυγών που κατατέθηκαν από γονείς μαθητών,...

Άρτα

Απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιτζή, με την οποία ζητούσε την ακύρωση απόφασης του Δευτεροβαθμίου Πειθαρχικού Συμβουλίου...

Ήπειρος

Υπό πρόχειρους υπολογισμούς για ένα χιλιόμετρο ενός τμήματος εθνικού δρόμου πλάτους 20m, το κόστος για την κατασκευή του ανέρχεται στο ποσό του 8.000.000 ευρώ…...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC