Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Διώρυγα Σουέζ Μετακινήθηκε το «Ever Given»
Διώρυγα Σουέζ Μετακινήθηκε το «Ever Given»

Διεθνή

Διώρυγα Σουέζ: Μετακινήθηκε το πλοίο «Ever Given»

Διώρυγα Σουέζ: Μετακινήθηκε Το Πλοίο «Ever Given»

Το τεράστιο πλοίο εμπορευματοκιβωτίων «Ever Given», μετακινήθηκε σήμερα από την ακτή, στην Διώρυγα του Σουέζ. Το πλοίο παρέμενε «σφηνωμένο» για μια εβδομάδα δημιουργώντας προβλήματα στις εμπορικές διαδρομές.

Η πορεία του, 400 μέτρων (1.300 πόδια), πλοίου διορθώθηκε κατά 80%. Πρόσθετες ενέργειες απόπλευσης του θα πραγματοποιηθούν αργότερα την Δευτέρα.

Ο επικεφαλής της εταιρείας, ο οποίος συμμετείχε στις προσπάθειες «απελευθέρωσης» δήλωσε ότι «χρειάζεται προσοχή, δεν θα αποτελέσει μια εύκολη υπόθεση».

Το «Ever Given» έχει μπλοκάρει μια από τις πιο πολυσύχναστες εμπορικές διαδρομές. Αποτέλεσμα αυτού ήταν εκατοντάδες πλοία να αναδρομολογήσουν την πορεία τους και να υπάρξουν σοβαρές απώλειες.

Η ελάχιστη αυτή «απόφραξη» του πλοίου δημιουργεί ελπίδες, για επανεκκίνηση της κυκλοφορίας εντός ολίγων ωρών. Στο σημείο αναμένουν δεκάδες σκάφη με εμπορεύματα αξίας 9.6 δισεκατομμυρίων, τα οποία κοστίζουν κάθε μέρα στις εταιρείες.

«Μετακίνηση»

Οι εργαζόμενοι διάσωσης και η ολλανδική εταιρεία «Smit Salvage», αξιοποίησαν ρυμουλκά, προκειμένου να «τραβήξουν» την πρύμνη του πλοίου από την όχθη.

Στην «επιχείρηση», παράλληλα με τα ρυμουλκά, βοήθησαν και βυθοκόροι, οι οποίοι έβγαζαν λάσπη και άμμο από το τόξο του πλοίου.

Η πρύμνη, που ήταν τέσσερα μέτρα από την ακτή, είναι τώρα «καθαρή» στα 102 μέτρα, δήλωσε ο Αρχηγός της Διώρυγας του Σουέζ, ενώ το πλοίο έχει επανατοποθετηθεί πλήρως.

Προσπάθειες μετακίνησης ξανά έγιναν στις 11:30 πμ (τοπική ώρα), όταν επρόκειτο να αυξηθεί η παλίρροια.

Οι Αρχές δήλωσαν ότι μόλις η παλίρροια φτάσει τα 2 μέτρα, οι εργαζόμενοι διάσωσης θα προσπαθήσουν ,να αποκαταστήσουν πλήρως την κατεύθυνση του σκάφους έτσι ώστε να τοποθετηθεί στη μέση της πλωτής οδού.
Η εμπορική κίνηση θα ξαναρχίσει μόλις το πλοίο μετακινηθεί σε χώρο αναμονής σε
ένα ευρύτερο τμήμα του καναλιού.

Συνολικά 367 πλοία περιμένουν να περάσουν, και αξιωματούχοι δήλωσαν ότι θα χρειαστούν τρεισήμισι μέρες για να ξεπεραστεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση.

“Είναι πολύ πιθανό ότι μέχρι το μεσημέρι, η ναυτιλιακή δραστηριότητα θα ξαναρχίσει”, δήλωσε ο πρόεδρος Osama Rabie.

«Η Διώρυγα»

Η Διώρυγα του Σουέζ, που χωρίζει την Αφρική από τη Μέση Ανατολή και την Ασία, είναι μια από τις πιο πολυσύχναστες εμπορικές οδούς στον κόσμο. Περίπου το 12% του συνολικού παγκόσμιου εμπορίου να διέρχεται από το σημείο. Αποτελεί το συντομότερο σύνδεσμο μεταξύ Ασίας και Ευρώπης.

Μια εναλλακτική διαδρομή, γύρω από το Ακρωτήριο της «Καλής Ελπίδας» στο νότιο άκρο της Αφρικής, μπορεί να διαρκέσει δύο εβδομάδες περισσότερο.

Σύμφωνα με στοιχεία του Lloyd’s List, το «μπλοκάρισμα» κρατά περίπου 9,6 δισεκατομμύρια δολάρια αγαθών καθημερινά – ή 400 εκατομμύρια δολάρια την ώρα.

ΠΗΓΗ: BBC

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: NASA: Ασφαλής Η Γη Από Τον Αστεροειδή Για 100 Χρόνια


Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC